Τρίτη, Νοεμβρίου 24

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Περιμέναμε ανακατατάξεις στην κορυφή και το γράφαμε στην pre game της αγωνιστικής. Έτσι μετά από 5 αγωνιστικές άλλαξε "αφεντικό" στην κορυφή και η Εικοσιμία πλέον είναι αυτή που βρίσκεται μόνη της στο υψηλότερο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα.
Η πρωτοπόρος και αήττητη της Α΄κατηγορίας Εικοσιμία
Κερδισμένοι λοιπόν οι "κυανόλευκοι" από τη Λειβαθώ αφού πέρασαν με επιτυχία ένα ακόμη ντέρμπι. Αυτή τη φορά τη Σάμη με τη νίκη της 2-0. Βέβαια είχε και την Ληξουριώτική βοήθεια αφού η ομάδα του Π. Μαρκέτου "καθάρισε" για αυτήν με την εκτός έδρας νίκη στις Κεραμειές, της 1-0 επί του μέχρι εκείνη την αγωνιστική πρωτοπόρου και αήττητου Παγκεφαλληνιακού.

Μοναδικές αήττητες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι οι ομάδες της Εικοσιμίας και του Παλληξουριακού.
Η Εικοσιμία διατηρεί και ένα σημαντικό ρεκόρ ακόμη με την εστία του Γιαννά να παραμένει απαραβίαστη φέτος και στις δυο διοργανώσεις που μετέχει!!
Η Πρόοδος έκανε ένα σημαντικό "2" αυτή την αγωνιστική επικρατώντας στην έδρα των Φωκάτων με σκορ 2-0. Η Α.Ε.Κ. χωρίς πρόβλημα πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στον "λογαριασμό" της με την εύκολη νίκη της 5-0 επί του Πυλαριακού.
Τα Διλινάτα συνέχισαν νικηφόρα μετά το ευρύ και σχετικά εύκολο 5-1 στις Κεραμειές με αντίπαλο τον ουραγό Οδυσσέα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕAΣ ιΘΑΚΗΣ
5 - 1
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
2 - 0
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5 - 0
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
0 - 2
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο α΄ημίχρονο και αρκετά καλό στο β’, το Σάββατο το πρωί στις Κεραμειές, τα Διλινάτα πήραν την δεύτερη φετινή τους νίκη απέναντι στον ελλειπή και διαμαρτυρόμενο Οδυσσέα για την άρνηση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. να αναβάλει τον σημερινό αγώνα, με σκορ 5-1.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Κυριάρχησαν στο κέντρο και έφταναν εύκολα στην περιοχή του Περίχαρου δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, πέτυχαν πέντε γκολ, ενώ είχαν και δυο δοκάρια.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
Μεγάλη νίκη 2-0 επί της Σάμης στο μεγάλο ντέρμπι, το Σάββατο το απόγευμα στις Κεραμειές για την Εικοσιμία, αφού εκτός του ότι παρέμεινε αήττητη, χωρίς να έχει δεχθεί μάλιστα κάποιο τέρμα μέχρι στιγμής φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, πέρασε και στην  πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, με ένα παιχνίδι περισσότερο όμως.
Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο και οι δυο ομάδες έδωσαν μεγάλο βάρος στις άμυνες (φετινό όπλο της Εικοσιμίας), με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες και με κάποια μακρινά σουτ. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να ανοίξουν γρήγορα το σκορ στο 1-0.
Η Σάμη προσπάθησε να αντιδράσει και να αλλάξει την ροή του αγώνα με κύριο εκφραστή τον Ηλία Κοσμάτο, που είχε περάσει μετά το εις βάρος γκολ της ομάδας του στην επίθεση, όμως ήρθε η κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα του Ν. Μωραίτη να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες και την Εικοσιμία να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ, «κλειδώνοντας» το τελικό αποτέλεσμα.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
Επανήλθε στις νίκες η Α.Ε.Κ. μετά την εύκολη και δίκαιη επί του Πυλαριακού με το σκορ να σταματάει στο 5-0.
Οι τυπικά γηπεδούχοι καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μπήκαν δυνατά από την αρχή με στόχο να πετύχουν το γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, αφού για περίπου 30’ ο Πυλαριακός αμύνονταν δυναμικά και κρατούσε την εστία του Φλαμιάτου ανέπαφη.
Οι «κιτρινόμαυροι» παρ’ ότι δημιουργούσαν ευκαιρίες δεν μπορούσαν να πετύχουν  κάποιο γκολ. Όμως ήρθε στο 28' ο "κεραυνός" του Λυκούδη, να λύσει το «γόρδιο δεσμό» και να ανοίξει τον δρόμο της ομάδας του για τη νίκη. Απαλλαγμένοι πια όλοι από το άγχος στη συνέχεια όλα έγιναν απλά. Άλλωστε από την αρχή ήταν το φαβορί και οτιδήποτε άλλο θα ήταν μια έκπληξη από τους φιλοξενούμενους που πάλεψαν όσο μπορούσαν για το καλύτερο αλλά η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων δεν επέτρεπε την υπέρβαση.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Μέτριο και νευρικό παιχνίδι είχαμε το πρωί της Κυριακής στις Κεραμειές με την Πρόοδο μεγάλη πρωταγωνίστρια αφού επικράτησε των δυνατών Φωκάτων με σκορ 2-0 και ανάσανε βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.
Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν «διπρόσωποι», αφού στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να κάνουν την μεγάλη διαφορά ήταν καλύτεροι και είχαν την κατοχή αλλά χωρίς να δημιουργούν κινδύνους στο τέρμα του Γ. Τσιντήλα.
Στο δεύτερο έμειναν.... στα αποδυτήρια, αφού στον αγωνιστικό χώρο έκαναν ελάχιστα αισθητή την παρουσία τους. 
Επίσης στο ίδιο διάστημα παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα αλλά και τις αντεπιθέσεις, έβγαιναν επικίνδυνα και εύκολα στην «κόντρα», πετυχαίνοντας δυο γκολ, ενώ έχασαν πέναλτι και δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκορ.
 
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Σπουδαίας βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη, πήρε σήμερα το απόγευμα της Κυριακής, ο Παλληξουριακός, μέσα στις Κεραμειές με αντίπαλο τον μέχρι τότε πρωτοπόρο και αήττητο Παγκεφαλληνιακό με σκορ 1-0 και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄κατηγορίας. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν για 5η αγωνιστική το αήττητο.
Οι φιλοξενούμενοι πιο έμπειροι ήξεραν τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ που τελικά αποδείχθηκε «χρυσό» αφού έφερε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Οι «κυανόλευκοι» από την άλλη προσπάθησαν, πάλεψαν αρκετά το παιχνίδι, πίεσαν από κάποια στιγμή και μετά για να αλλάξουν την τύχη τους στον αγώνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
5
10 - 00
13
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
18 - 03
12
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5
11 - 01
11
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5
10 - 03
10
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
5
09 - 03
08
-.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
5
08 - 05
08
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
5
06 - 08
06
8.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5
02 - 15
01
-.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
5
01 - 14
01
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
5
02 - 28
00
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(6η 28-29/11/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
 
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(Σε 5 αγώνες)
α/α
Ονομ/πώνυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
5
2.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
3.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
4.
ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
5.
ΚΛΕΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
6.
ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
7.
ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3
8.
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
9.
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
10.
ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3
*Ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές με δυο τέρματα
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι απέναντι στους φιλοξενούμενους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Ανακατατάξεις στην κορυφή
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τρεις (3) και οι φιλοξενούμενοι δυο (2). Αυτή την αγωνιστική δεν είχαμε κάποια ισοπαλία!
Έντεκα (11), τρεις (3) περισσότεροι από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" και αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν "μελανό" αφού είχαμε τρεις (3) κόκκινες κάρτες στα 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 5η αγωνιστική. Μία παραπάνω από την 2η-3η!
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 27 κίτρινες κάρτες!! 6 περισσότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, έξι (10), στο ντέρμπι μεταξύ Παγκεφαλληνιακού-Παλληξουριακού στις Κεραμειές με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 5η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
3 νίκες για τους γηπεδούχους και 2 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους πέντε αγώνες της, ήταν αρκετά καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 16 τέρματα, περισσότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 5 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Διλινάτων-Οδυσσέα (1-5)  στις Κεραμειές, συνολικά 6. 
Στα γκολ επικράτησαν μετά από τρεις συνεχείς αγωνιστικές οι γηπεδούχοι που σημείωσαν 12 έναντι των φιλοξενουμένων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,2 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 18 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα της Εικοσιμίας με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Φωκάτων με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, του Οδυσσέα Ιθάκης με 28 τέρματα παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 27!!! 
Δεν έχουν γευθεί μέχρι τώρα τη χαρά μιας νίκης ο Πυλαριακός, τα Φωκάτα και ο Οδυσσέας!!
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών για ακόμη μια αγωνιστική ήταν και πάλι κακό, αφού είχαμε δυο κάρτες τέτοιου του χρώματος.
Στο πίνακα των σκόρερ ο Ι. Αμούργης και Θαν. Τούρλας με 5 γκολ, νιώθουν την ανάσα  του Γ. Βουκελάτου  που πέτυχε δυο τέρματα στο 5-0 της ομάδας του επί του Πυλαριακού στα Φαρακλάτα και έφτασε στα 4 ! Λίγο πιο πίσω και με δυο λιγότερα ακολουθούν εφτά ποδοσφαιριστές!
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η αλλαγή σκηνικού στην κορυφή και η "μοναξιά" της Εικοσιμίας μετά τη νέα εντυπωσιακή της επικράτηση επί της Σάμης με σκορ 2-0 και η εκτός έδρας επικράτηση του Παλληξουριακού με σκορ 1-0 τον Παγκεφαλληνιακό. 
Η άμυνα της Εικοσιμίας συνεχίζει για ακόμη μια αγωνιστική να βάζει αμπάρες απόρθητο στην εστία του  Ηλ. Γιαννά αφού παραμένει απαραβίαστη για 450'!!
Τέλος, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, οι μεγάλες νίκες στα ντέρμπι των Εικοσιμίας-Παλληξουριακού, αλλά και αυτή της Προόδου μέσα στις Κεραμειές επί των Φωκάτων.
Η επόμενη αγωνιστική 
(6η 28-29/11/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
4.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας 
* Στην πολύ σοβαρή και αθόρυβη προσπάθεια που γίνεται στην Εικοσιμία με αποτέλεσμα από την προηγούμενη Κυριακή να βρίσκεται μόνη πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα με αξιοζήλευτα κατορθώματα. 
Εκτός της πρωτιάς παραμένει αήττητη φέτος τόσο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας όσο και στο κύπελλο, ενώ η εστία του Γιαννά παραμένει απαραβίαστη και στις δυο διοργανώσεις ανεβάζοντας το ρεκόρ της στα 630'.
Σίγουρα μια παρουσία που πολλοί δεν περίμεναν, εκτός των ίδιων των ποδοσφαιριστών και του προπονητή της Λειβαθινής ομάδας και φυσικά για όσους την γνωρίζουν μόνο σαν έκπληξη δεν βλέπουν αυτή την πορεία.* Στον Γ. Βουκελάτο που με τα δυο γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πυλαριακό, έφτασε σε απόσταση αναπνοής στην κορυφή των σκόρερ τους Αμούργη-Τούρλα και μπαίνει και αυτός γερά στη διεκδίκηση της κατάκτησης του "χρυσού" παπουτσιού! 
Ο Γιάννης ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του τοπικού ποδοσφαίρου οδηγεί με τα πολύτιμα γκολ του την "κιτρινόμαυρη" ομάδα εκ τους ασφαλούς για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά και ιδιαίτερα για το μεγάλο όνειρο του νταμπλ. 
Αν συμβεί αυτό θα είναι το πρώτο στην ιστορία της ομάδας του και ο ίδιος θα έχει προσθέσει το όνομα του σε αυτή την επιτυχία!
* Στο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου, την μια εκ των τριών και δεύτερη τη τάξει μπασκετική ομάδα της Κεφαλονιάς αφού τον τελευταίο καιρό κάνει πολύ σημαντικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η. καταφέρνοντας πολύ γρήγορα να ξεπεράσει βαθμολογικά το κακό της ξεκίνημα. ήδη η ομάδα του Μ. Τζουγανάτου μετράει τρεις νίκες μέχρι στιγμής, με τη συνέχεια να διακρίνεται καλύτερη σε σχέση με την παραμονή της στην Α2 κατηγορία. 
Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος των ανθρώπων της Ληξουριώτικης ομάδας!
  Στα πλην της εβδομάδας 
* Στην απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος να μην αναβληθεί ο αγώνας του Οδυσσέα. Θεωρούμε ότι από ανθρώπινης και μόνο πλευράς έπρεπε να είχε γίνει δεκτό το αίτημα της Ιθακήσιας ομάδας και να αναβληθεί. 
Άλλωστε εκτός αυτού, ο λόγος που προέβαλαν, ήταν ουσιαστικός και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων της Β. Ιθάκης αλλά και τα πολλά μηνύματα που πήραμε πολλά σπίτια ποδοσφαιριστών είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό. 
Ήταν αδύνατον λοιπόν εκ των πραγμάτων, αυτά τα παιδιά, αυτοί οι Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να τα παρατήσουν όλα, όπως άλλωστε μας είπαν, για να έρθουν στην Κεφαλονιά να παίξουν μπάλα. 
Κάποιοι για το καλό της ομάδας το έκαναν και μπράβο τους. Τουλάχιστον έσωσαν την ομάδα τους από έναν πιθανόν μηδενισμό.
Πρέπει λοιπόν κάποιες φορές το ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ποδόσφαιρο και οι αρμόδιοι, που το υπηρετούν, να δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο τους και να κοιτάζουν την ουσία και όχι τους τύπους. Αν θέλουμε να προσφέρουμε...
* Σε μια περίπτωση όπου και εκφράστηκαν σοβαρά παράπονα (άλλωστε για αυτό το αναφέρουμε) για όχι σωστή αναγραφή κάποιων γεγονότων στα Φ.Α.. Σε συγκεκριμένο παιχνίδι και σε επιτυχία ενός τέρματος, μάλιστα μας ήρθε και μήνυμα για αυτό, άλλος ήταν ο σκόρερ και άλλος το χρεώθηκε.
Ναι στην περίπτωση αυτή θα προσθέσουμε απλά ότι έχουν δίκιο οι διαμαρτυρόμενοι αφού το γκολ το πέτυχε άλλος από αυτόν που ανεγράφη στο Φ.Α., άλλωστε έτσι το αναφέρουμε και στο ρεπορτάζ αυτού του αγώνα.
Βέβαια δεν θεωρούμε ότι έγινε εσκεμμένα μιας και οι διαιτητές άνθρωποι είναι οπότε τέτοια λάθη είναι πιθανά σε έναν αγώνα.  
 
ΑΝΔΡΕΣ
Νέα εντός έδρας ήττα για τον Α.Σ.Κ 52-64 από την Αγυιά
Μεγαλώνει το αρνητικό σερί της ομάδας μας 
Το ανδρικό τμήμα, στο ντεμπούτο του Ανδρέα Κολυρόπουλου στο πάγκο, ηττήθηκε στο Αργοστόλι από την πολύ δυνατή Αγυιά με 64-52, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Ήταν ένα διερευνητικό παιχνίδι για τον νέο προπονητή της ομάδας που προσπαθεί να μάθει τους παίκτες.
Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΝΕΟΛ.
Ο ΑΣΚ πάντως, έδειξε μία καλύτερη αγωνιστική εικόνα, όπως συνήθως γίνεται σε κάθε αλλαγή προπονητή.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Ε.Α.Π.

16
8-0
586-439

2.
Παναχαϊκή

16
8-0
561-457

3.
Αχαγιά '82

15
7-1
625-516

4.
Ήφαιστος Αιγίου

15
7-1
567-488

5.
Αγυιά

14
6-2
551-514

6.
Αραχωβίτικα

13
5-3
556-521

7.
Σφήκα

12
4-4
519-547

8.
Νέοι Εσπέρου (2β.)

11
3-5
483-504

9.
Ολυμπιονίκης (1β.)

11
3-5
453-474

10.
Νέοι Προμηθέα

11
3-5
575-604

11.
Κρήνη '97

10
2-6
465-537

12.
Προφήτης Ηλίας

8
0-8
513-588

13.
Α.Σ. Κεφαλονιά

8
0-8
421-526

14.
Ε.Α. Παραλίας

7
0-8
430-590

Η επόμενη αγωνιστική  (9η)
30/11/15
20:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΣΦΗΚΑ ΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ
30/11/15
21:00
Π.Γ.Ε.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ - Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚ
30/11/15
20:00
ΑΙΓΙΟΥ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
30/11/15
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ Α
30/11/15
20:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΓΙΑ 82 - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
30/11/15
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜ. ΤΟΦ.
ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ. - ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ
29/11/15
14:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΕΦΗΒΟΙ
Νίκη 50-35για το εφηβικό τον Ήφαιστο/Αχιλλέα και τερμάτισε 4ος
Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στην α’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η, το εφηβικό τμήμα, το οποίο νίκησε στο Αργοστόλι τον Ηφαιστο Αχιλλέα με 50-35.
Η ομάδα μας, τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου της και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η, όπου την Τετάρτη μετά από κλήρωση θα μάθει τους αντιπάλους της εκεί.
ΠΑΙΔΕΣ
Τους έσπασε το αήττητο ο Κόροιβος...Ήττα για τους παίδες 45-67
Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε το Σάββατο στο Αργοστόλι το παιδικό τμήμα από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με  67-45.
Φυσικά, αυτή η ήττα δεν είχε καμία επίπτωση, καθώς η ομάδα μας τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου ( μαζί με Κόροιβο και Ηρακλή Πύργου) και πήρε την πρόκριση στην β’ φάση.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
Πάλεψαν αλλά ηττήθηκαν 39-47 από την δυνατή Απολλωνιάδα
Κόντρα στην πανίσχυρη Απολλωνιάδα, τα πιτσιρίκια της ομάδας μας, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, πάλεψαν μέχρι τέλους και ηττήθηκαν τελικά με 47-39.  
Ο αγώνας έγινε στο κανονικό γήπεδο του Απόλλωνα Πάτρας, στο κλειστό της Περιβόλας.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Πάνος Ματιάτος, ενώ την αποστολή στην Πάτρα συνόδευσε ο έφορος Γιώργος Γιαννάτος.
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
\
ΝΕΟΛ-ΑΧΑΙΟΣ 75-63. Aισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος
Η ομάδα μας, σε ένα πολύ σκληρό και με πολλά φάουλ αγώνα, επικράτησε καθαρά του αντιπάλου της, κερδίζοντας και στα τέσσερα δεκάλεπτα.
Μορφή του αγώνα ο Παναγής Συνοδινός, που επιθετικά τουλάχιστον πήρε την ομάδα στην «πλάτη» του, πετυχαίνοντας 26 πόντους με μεγάλο ποσοστό ευστοχίας. 
Άξιος συμπαραστάτης στο σκοράρισμα, ο τραυματίας Χρήστος Συνοδινός που πετυχαίνοντας στο σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής του 17 πόντους, έκοψε τα πόδια και τις ελπίδες των φιλοξενούμενων.  
Κλειδί πάντως για τη νίκη, ήταν η προσήλωση των παικτών μας στην άμυνα σε όλο το παιχνίδι. Στον τομέα αυτόν, μπορούμε να πούμε ότι όλοι διακρίθηκαν με καλύτερους τον Φώτη Κολοβό με πέντε κλεψίματα και τον Αλέξανδρο Μπελίτση με την άμυνα του στους αντίπαλους ψηλούς.

Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Ολυμπιάδα

14
7-0
519-436

2.
Αίολος Αγυιάς (2β.)

13
6-1
456-372

3.
Δύμη (1β.)

13
6-1
455-384

4.
Ζάκυνθος (2β.)

13
5-3
460-470

5.
Απολλωνιάδα

12
5-2
465-400

6.
Αχαιός '47 (1β.)

12
4-4
498-513

7.
Κρόνος Πατρών (3β.)

11
3-5
466-496

8.
ΝΕΟ Ληξούρίου (2β.)

11
3-5
556-552

9.
Παναχαϊκός (2β.)

10
3-4
395-397

10.
Ε.Φ.Α. Αιγίου (1β.)

10
3-4
416-439

11.
Νίκη Προαστίου (3β.)

9
2-5
421-450

12.
Υπερίων Αμαλιάδας

9
2-5
369-421

13.
Πύργος '99

9
2-5
404-430

14.
Πατρέας

7
0-7
290-430

  • ΝΕΟΛ-Αχαιός-Κρόνος-Ζάκυνθος έχουν έναν αγώνα περισσότερο
Η επόμενη αγωνιστική  (9η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
02/12/15
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
02/12/15
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΝΙΚΗ ΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
02/12/15
20:00
ΑΙΓΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
28/11/15
14:00
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
29/11/15
12:00
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
02/12/15
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
02/12/15
20:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου