Σάββατο, Νοεμβρίου 28

Πολύ δυνατό παιχνίδι στο Βαθύ.... Κρίθηκε στο γκολ το τοπικό ντέρμπι (Φώτο)


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ  1-0
                                       
Το πάνω χέρι η Πρόοδος 1-0 στο τοπικό
Σήμερα Σάββατο  στις 11:30 το πρωί διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας  μεταξύ Προόδου και Οδυσσέα Ιθάκης στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού.  Ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά.
Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πολύ δυνατές και παρέταξαν ότι καλύτερο είχαν στο ράστερ τους.
Η Πρόοδος στερήθηκε των υπηρεσιών του Τσιντήλα Τηλέμαχου ο οποίος ήταν τιμωρημένος από το προηγούμενο παιχνίδι καθώς και του Τσίρου για τον ίδιο λόγο. Επίσης είχε τον Κατσαρέλια με τραυματισμό κάτι το οποίο δεν τον άφησε να αποδώσει τα αναμενόμενα παρότι ξεκίνησε το παιχνίδι.
Ο Οδυσσέας πραγματικά παρατάχθηκε με όλες του τις δυνάμεις στο σημερινό παιχνίδι καθώς επέστρεψε και ο Renato και ο Προσαλέντης και ο βασικός του τερματοφύλακας Πανταζόπουλος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στην αρχή του παιχνιδιού ώστε να μετρήσουν τον αντίπαλο  και στη συνέχεια με την Πρόοδο αρχικά άρχισαν να κάνουν κάποιες κινήσεις προς τις εστίες.
Πολύ δυνατές μάχες στο χώρο του κέντρου με Αρταβάνη-Πρεβεζάνου και από την άλλη ουσιαστικά μόνο του τον Προσαλέντη  να παλεύει με όλους.
Στις άμυνες από την Πρόοδο πολύ καλή παρουσία και πάλι όλη τη γραμμή της  και από τον Οδυσσέα, ο Αργυρακάκης ο οποίος καθάριζε και τα δύσκολα.
Τέλος στο επιθετικό κομμάτι από πλευράς Οδυσσέα δραστήριος πολύ ο Cela  αλλά χωρίς κάποια ουσιαστική φάση και από την Πρόοδο ο Qorraj  ο οποίος ήταν και ο «χρυσός» της σκόρερ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι ήταν πραγματικά πολύ δυνατό στα όρια του αντιαθλητικού με πολλά νεύρα κυρίως από πλευράς Οδυσσέα, βέβαια σε αυτό  βοήθησε και το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν «σφύριζαν»  τις φάσεις εγκαίρως ή καθόλου.
Φάσεις και γκολ.
Στο 7’ μια ωραία ενέργεια από τον Κατσαρέλια θα καταλήξει άουτ.
9’ ο Βρεττός με ωραία ενέργεια φτάνει έξω από την μεγάλη περιοχή του Οδυσσέα, πιάνει το σούτ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Πανταζόπουλου.
Στο 13’  ένα σουτ  του Qorraj  θα προλάβει ο Αργυρακάκης τελευταία στιγμή να απομακρύνει.
Λίγο μετά  στο 17’ ένα γέμισμα από τον Πρεβεζιάνο  ο Αργυρακάκης διώχνει την μπάλα πιεζόμενος από τον Κατσαρέλια  με την μπάλα να παίρνει ανάποδα φάλτσα.  Τελευταία στιγμή ο Πανταζόπουλος όμως  την μπλοκάρει.
Στο 23’ ωραία επέλαση από τον Προσαλέντη  ο οποίος φτάνει έξω από την μικρή περιοχή πασάρει παράλληλα για τον Π. Κουτσουβέλη, με τον τελευταίο να καθυστερεί και ο Τσάμης να του αρπάζει την μπουκιά «από το στόμα».
27’ Ένα φάουλ για τον Οδυσσέα σε πολύ καλό σημείο, εκτελεί ο Προσαλέντης με την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς το τέρμα και τον Τσιντήλα να απομακρύνει τελευταία στιγμή με γροθιές μπροστά από τον Φατούρο.
Στο 30’ ένα φάουλ από τον  Qorraj ο Πανταζόπουλος αποκρούει προσωρινά και επερχόμενος Παπαδόπουλος σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα με τον α’ βοηθό να τον υποδεικνύει λανθασμένα, (κατά τους γηπεδούχους), σε θέση off side ακυρώνοντας το γκολ.
Γκοοοοοολ για την Πρόοδο στο 32’ μετά από μεγάλη σέντρα από αριστερά στην πλάτη της άμυνας του Οδυσσέα από τον Κρανίκα βρίσκει τον Qorraj  ο οποίος κατεβάζει την μπάλα και με πολύ δυνατό διαγώνιο σούτ πετυχαίνει  το 1-0 για την Πρόοδο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Τέλος στο 40’ σε μια σύγχυση,  έξω από την περιοχή της Προόδου, ο Μαρούλης ευνοείτε από τις κόντρες  με την μπάλα να στρώνετε μπροστά του  αλλά  το δυνατό σουτ που επιχειρεί μπλοκάρει σταθερά ο Τσιντήλας.
Με τους γηπεδούχους μπροστά 1-0 στο σκορ ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο 53’ έχουμε την πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου όταν η κάθετη μπαλιά από τον Renato  προς τον ταχύτατο Cela  στην πλάτη της άμυνας της Προόδου  θα προλάβει  ο Τσιντήλας με έγκαιρη έξοδο να  μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 58’ έρχεται η σειρά του Οδυσσέα να διαμαρτυρηθεί για υπόδειξη off side  όταν μετά από αδύναμο διώξιμο του Παπαδόπουλου ο Κώτσης κλέβει την μπάλα και βρίσκετε μόνος απέναντι από τον Τσιντήλα με τον αο βοηθό και πάλι να τον υποδεικνύει σε   θέση off side.
Στο 60’ και ενώ το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά ο Καρανίκας  σε τάκλιν στην μπάλα θα δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) από τον διαιτητή  και θα πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια αφήνοντας την Πρόοδο σε ένα τόσο δύσκολο χρονικά σημείο με 10 παίχτες.
Από εκεί και μετά η Πρόοδος αμπαρώθηκε στην άμυνα όμως ο Οδυσσέας μόνο με στημένα απειλούσε εμφανώς κουρασμένος.
Έτσι στο 67’  ο Κουτσουβέλης εκτελεί το κόρνερ η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι και ο Cela πιάνει ένα ωραίο γυριστό σουτ με την μπάλα να καταλήγει ψηλά πάνω από την εστία της Προόδου.
Στο 69’ και πάλι ο Κουτσουβέλης εκτελεί κόρνερ με πάσα στον Μαρούλη, ο οποίος κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα περνάει τελικά άουτ.
Στο 73’ έχουμε μια αποβολή και για τον Οδυσσέα  όταν ο Μαρούλης κατευθύνθηκε στον πάγκο της Προόδου με σκοπό να σπρώξει  τον προπονητή Κ. Πίππο. Έτσι ο διαιτητής τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Τέλος στο 84’ ο Βίσσυ παίρνει την μπάλα μετά από πάσα του Αρταβάνη κάνει μια κούρσα και όταν φτάνει αριστερά από την εστία του Οδυσσέα  πλασάρει με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Πανταζόπουλου.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Πίππος), Τσιντήλας Γ., Βρεττός, Τσάμης, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Αρταβάνης, Καρανίκας, Βλασσόπουλος, Κατσαρέλιας, (Βίσσυ), Qorraj R..
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Κώτσης, Μαρούλης, Τόσκα, Φατούρος, Αργυρακάκης, Ρενάτο, Μαλιακρίδας, Π. Κουτσουβέλης, Προσαλέντης, Cela.
Φώτο





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου