Τετάρτη, Νοεμβρίου 25

Βήμα πρόκρισης για την Εικοσιμία τυπικά φιλοξενούμενη 2-1 τα Διλινάτα


 Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
1 - 2
                               
Άρωμα φρεσκάδας από τους μικρούς της Εικοσιμίας και νίκη 2-1 τους περυσινούς κυπελλούχους των Διλινάτων

Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και με αρκετά καλό ρυθμό στο δεύτερο, η Εικοσιμία ως φιλοξενούμενη σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, επικράτησε των Διλινάτων στον πρώτο αγώνα του β’ γύρου του τοπικού κυπέλλου με σκορ 2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα ημιτελικά μιας και έγινε το φαβορί για τον επαναληπτικό.
Στο πρώτο ημίχρονο και σε ένα γήπεδο λίμνη από την δυνατή νεροποντή που έπεφτε εκείνη την ώρα, το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό και οι ευκαιρίες ήταν πολύ λίγες μπροστά στις δυο εστίες.
Στο δεύτερο, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του, αλλά και την σταδιακή απορρόφηση του νερού, οι ομάδες άρχιζαν να βρίσκουν ρυθμό και να παρακολουθούμε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι.
Να τονίσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους και πολλά νέα παιδιά. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να πάρουν τελικά τη νίκη με σκορ 2-1 και να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση τους στα ημιτελικά. Το μόνο που δεν κατάφεραν ήταν να κρατήσουν σε έναν ακόμη αγώνα την εστία τους ανέπαφη αφού το γκολ του Λουλάι ήταν το πρώτο που δέχονται φέτος σε 8 αγώνες!!
Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και η νίκη της κρίνεται δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 9’ ο Μπούσι θα κατεβάσει με ωραίο τρόπο την μπάλα με το στήθος λίγο έξω από την περιοχή και θα επιχειρήσει το πολύ δυνατό σουτ, η μπάλα θα βρει στο κεφάλι του Δημ. Τζωρτζάτου στην προσπάθεια του να αποκρούσει και ενώ η μπάλα παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, ο Καλαφάτης με εξαιρετική προσπάθεια θα «απογειωθεί» στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ σώζοντας την εστία του από το 0-1.
Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων θα έρθει στο 13’ όταν ο Κ. Τζωρτζάτος από αριστερά θα βγάλει με ωραία σέντρα την μπάλα στο απέναντι δοκάρι του Κολυβά, εκεί ο Κατσούρης αμαρκάριστος θα πιάσει άσχημα την κεφαλιά και η μπάλα μετά το σκάσιμο στο «χορτάρι» θα καταλήξει στα χέρια του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που μπλοκάρει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο επόμενο λεπτό που έμελλε να είναι και η τελευταία φάση του πρώτου μισού του αγώνα, ο Γ. Αναλυτής σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, βλέποντας τον μακριά από την εστία του θα πιάσει ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ που θα αναγκάσει τον Κολυβά να αποκρούσει την μπάλα με γροθιές και να την απομακρύνει από την περιοχή του.
Έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
ΟΙ γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά και στο 48’ θα πάρουν το προβάδισμα πετυχαίνοντας το 0-1
Συγκεκριμένα ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά με την μπάλα να φτάνει στην περιοχή στον Κουμαριώτη, αυτός δεν βρίσκει καλά την μπάλα στην προσπάθεια για σουτ, όμως είναι τυχερός αφού βγαίνει μια καλή assist  στον Αποστόλου, ο οποίος εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και στέλνει εύκολα με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Στο 59’ ο Μπούσι θα εκτελέσει το φάουλ από μακριά, όμως ο Καλαφάτης θα πετάξει την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Αμέσως μετά ο Κουμαριώτης θα επιχειρήσει το δυνατό συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Από το σημείο αυτό και μετά τα Διλινάτα άρχισαν να ισορροπούν με αποτέλεσμα στο 78’ να πετύχουν την ισοφάριση. Ο Βαγγελάτος, που είχε περάσει αλλαγή και έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του, θα γυρίσει την μπάλα συρτά στην περιοχή στο δεύτερο δοκάρι, ο Λουλάι εκεί θα κάνει το σουτ στην απέναντι γωνία του Κολυβά, που έκανε καλή προσπάθεια, όμως ήταν αδύνατον να ανακόψει την πορεία της προς τα δίχτυα και το 1-1.
Η Εικοσιμία μετά από αυτή την εξέλιξη θα ανεβάσει στροφές και στο 85’ ο Ντουκάι σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, ο Χρ. Μινέτος θα σηκωθεί πολύ ψηλά ανενόχλητος και θα πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Σπ. Κουρκουμέλης ακριβώς πάνω στη γραμμή θα αποκρούσει με το κεφάλι σώζοντας την ομάδα του από το 1-2.
Κάτι που οι γηπεδούχοι δεν θα γλιτώσουν στο 88’ όταν ο Ντουκάι, η «χρυσή» αλλαγή του Δ. Ζησιμάτου, με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα στείλει την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καλαφάτη και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα του για το τελικό 1-2.
Μέχρι την ολοκλήρωση και των 5’ των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάποια σημαντική στιγμή στο παιχνίδι και στο τέλος η Εικοσιμία πανηγύρισε μια νίκη, μισή πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Κουγιανός, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον. (46’ λ.τ. Λουλάι), Κουρκουμέλης Σπ., Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ. (74’ Χαραλαμπόγλου), Τανουσάι, Κατσούρης Γ. (76’ Βαγγελάτος).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κολυβάς, Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Καπλάνης (50’ Γερασιμάτος), Αντωνάτος (79’ Ντουκάι), Μπούσι (68’ Ψάλτης), Αποστόλου, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Καππάτος, Μαρκαντωνάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου