Τετάρτη, Νοεμβρίου 25

Πολύ κοντά στα ημιτελικά η Σάμη μετά τη νίκη της 2-0 τα Φωκάτα (Φώτο)


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  2-0
                                     
Πήρε τη νίκη με "καθαρό" σκορ και βλέπει πρόκριση η Σάμη
Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό στα Φαρακλάτα ο πρώτος αγώνας της σειράς για το τοπικό κύπελλο μεταξύ των ομάδων Σάμης-Φωκάτων.
Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στο πρώτο ημίχρονο και στα Φαρακλάτα μετέτρεψε το γήπεδο σε λίμνη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παιχτεί καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι τελικά επικράτησαν στο σκορ 2-0 με δυο γκολ που πέτυχαν στο πρώτο 45λεπτο κάνοντας ακόμη πιο προσιτή τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του θεσμού.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, παρά τις σημαντικές της απουσίες,  ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Από την άλλη η ομάδα του Μιχ. Αθηναίου μόνο αδιάφορη δεν παρουσιάστηκε, αφού πάλεψε σε όλο το 90λεπτο και θα μπορούσε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος του αγώνα, να έχει πετύχει το γκολ που θα έκανε πιο ενδιαφέροντα τον επαναληπτικό.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν λογικό, μπήκαν πολύ δυνατά αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε για την άμεση δημιουργία κάποιων ευκαιριών.
Ωστόσο στο 15’ ο Νικολοβιένης θα ελιχθεί από δεξιά και θα γυρίσει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή των Φωκάτων, ο Κ. Καλιβωκάς όμως που θα γίνει κάτοχος της μπάλας, με ωραίο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του για το 1-0.
Στο 17’ θα έχουμε την απάντηση των φιλοξενούμενων όταν ο Σελένιτσα, μετά την σέντρα από δεξιά του Αραβαντινού, θα αστοχήσει στο πλασέ του από πολύ καλή θέση και θα χάσει μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει αφού ο Δαράτος θα αποκρούσει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Οι φιλοξενούμενοι που προσπαθούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια θα έχουν άλλη μια καλή ευκαιρία να το πετύχουν στο 27’ , όμως το δυνατό σουτ του Ίγλι θα περάσει λίγο έξω από τα δοκάρια του Δαράτου.
Ο Κ. Καλιβωκάς θα απαντήσει στο 30’ με τον ίδιο τρόπο αλλά και πάλι η μπάλα θα έχει την ίδια κατάληξη στην απέναντι τώρα εστία.
Ο Γ. Καλιβωκάς στο 32' μετά από πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά, θα βρει στην περιοχή με παράλληλη πάσα τον ελεύθερο Μινέτο που δεν έχει πρόβλημα να πετύχει το 2-0 για την ομάδα του.
Σημαντική ευκαιρία για το 3-0 θα χάσει ο Νικολοβιένης όταν θα επωφεληθεί από το λάθος του τερματοφύλακα των Φωκάτων, Αλ. Αυγουστάτου, θα βγει πλάγια και δεξιά, θα σουτάρει αλλά η μπάλα σταματάει στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μινέτος θα σουτάρει αλλά θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Μ ετο εις βάρος τους 2-0 οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ανέβουν επιθετικά μήπως καταφέρουν να πετύχουν τη μείωση του σκορ.
Έτσι στο 44’ ο Τασιούλης που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Ίγκλι μετά από εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από την εστία του Δαράτου.
Το 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους να έχουν βάλει τα θεμέλια της μετέπειτα νίκης τους.
Στην επανάληψη και με τον καιρό αρκετά καλό οι ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν καλό θέαμα και  συγκινήσεις.
Ο Μινέτος στο 58’ εκτελεί το κόρνερ όμως ο Καππάτος μέσα από την περιοχή πλασάρει άουτ.
Μετά από μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Δαράτου, στο 67’ η μπάλα θα καταλήξει στον Αθηναίο που επιχειρεί το σουτ και την στέλνει να περάσει λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 70’ ο Κ. Καλιβωκάς δεν θα προλάβει το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι του Ι. Αμούργη στην περιοχή και έτσι θα χαθεί μια καλή ευκαιρία για την Σάμη.
Τα Φωκάτα θα φτάσουν πολύ κοντά στο 2-1 και στην ισοφάριση όταν ο Χρίστο μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα πλασάρει τον Δαράτο, όμως η μπάλα δεν είναι με το μέρος του και περνάει σύριζα άουτ από τα δοκάρια.
Σε ένα σουτ του Ι. Αμούργη στο 76’, μετά την πάσα του Γιαννάτου, η μπάλα αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αυγουστάτο.
Στην εκτέλεση του και πάλι ο νεαρός Γιαννάτος θα πασάρει στον Ι. Αμούργη που θα πιάσει το δυνατό σουτ και μετά την επέμβαση του Αυγουστάτου θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και θα περάσει εκ νέου κόρνερ.
Με αριθμητικό μειονέκτημα από το 80’ θα ολοκληρώσουν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι αφού ο ο Μάσλι θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του κ. Θανάση για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ι. Αμούργη.
Και φτάνουμε στο 88’ όταν οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βάλουν «φωτιά» στον επαναληπτικό. 
Ο Χρίστο όμως, μετά την απόκρουση της άμυνας του, θα φύγει μόνος προς την περιοχή των γηπεδούχων και απέναντι από τον Δαράτο, που «κόλλησε» στην εστία του, θα πλασάρει στο σώμα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων που θα σώσει την ομάδα του από μελλοντικές περιπέτειες.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Μ. Μαστάγκα.
Οι συνθέσεις
Σάμη: (Κ. Βιτωράτος), Δαράτος, Καππάτος (84’ Σκιαδαρέσης), Ποταμιάνος, Καλλιβωκάς Γ., Κοσμάτος, Μιχαλίτσης, Αμούργης Τ., Νικολοβιένης, Γιαννάτος, Καλλιβωκάς Κ., (81’ Μπεκατώρος), Μινέτος (66’ Αμούργης Γ.).
Φωκάτα: (Μ. Αθηναίος), Αυγουστάτος, Αραβαντινός, Μάλσι, Φραντζής, Σκριβάνος, Ντουκάι, Χρίστο, Ίγλι (38’ λ.τ. Τασιούλης), Σελένιτσα (66’ Αθηναίος), Σαλαπάτας, Λάτσης (89’ Δεστούνης). 
Φώτο από το παιχνίδι














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου