Τετάρτη, Μαρτίου 20

Στον τελικό ο Πυλαριακός 1-0 την Εύγερο και γράφει ιστορία


Τη μεγαλύτερη νίκη – πρόκριση της ιστορίας του πανηγύρισε σήμερα το απόγευμα, στο ουδέτερο Δημοτικό γήπεδο των Κεραμειών ο Πυλαριακός.
Οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, ομάδα της Β’ κατηγορίας, προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό τοπικού κυπέλλου, αφού έκαναν την έκπληξη (;) και επικράτησαν της Ευγέρου της Α’ κατηγορίας, με σκορ 1-0 και πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους στη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου. Πρόννοι ή Παλληξουριακος;
Σε γενικές γραμμές, στις Κεραμειές παρακολουθήσαμε έναν μέτριο, αλλά με μεγάλη αγωνία ημιτελικό, τους τυπικά γηπεδούχους σε κάποια σημεία του αγώνα να έχουν μια ελαφρά, αλλά φλύαρη υπεροχή και τους φιλοξενούμενους σωστά στημένους στην άμυνα, με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού από τον κόουτς, χτυπώντας στην κόντρα, στο τέλος να γράφουν ιστορία, σπαταλώντας μάλιστα και κάποιες ευκαιρίες να "καθαρίσουν" νωρίτερα τον ημιτελικό.
Αμυντικά δέσποζε ο Π. Σταμούλης, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και στην επίθεση οι Γιαννάτος κυρίως και Γρηγοράτος να σηκώνουν το βάρος.
Από την άλλη και ιδιαίτερα μετά το 0-1, οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων παρουσιάστηκαν νευρικοί, έκαναν αρκετά λάθη και τελικά απώλεσαν και τον δεύτερο φετινό τους στόχο, μετά τη μη συμμετοχή τους στα playoffs της Α’ κατηγορίας.
Πάντως, αν ήταν πιο προσεκτικοί στο τέλος, που υπό το βάρος του 0-1 πίεσαν, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει.
Στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές του Κ. Βιτωράτου έδειχναν να το θέλουν πολύ περισσότερο και καταθέτοντας ψυχή, δικαιώθηκαν και πήραν τη μεγάλη πρόκριση.
Συμπερασματικά, έτσι όπως εξελίχθηκε ο ημιτελικός, αυτή την πρόκριση την άξιζαν και τους ανήκει.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν ο Γρηγοράτος θα βγει στην κόντρα, όμως πιεζόμενος θα χάσει το κοντρόλ, ο Πααπαναστασάτος Χρ. με προβολή θα διώξει την μπάλα που παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του αφού θα αποκρούσει δύσκολα ο Πετεινάτος.
Στο 18’ ο Μακρής σε μια δύσκολη, όσο και εντυπωσιακή επέμβαση θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει σε κόρνερ, στο μακρινό φάουλ του Κλειτογιάννη και ενώ η μπάλα θα σκάσει στο χόρτο, κάνοντας ακόμη δυσκολότερη την επέμβαση του τερματοφύλακα το Πυλαριακού.
Στο 35’ σε μια νέα αντεπίθεση του Γρηγοράτου από δεξιά, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή για να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει την μπάλα κόρνερ ο Πετεινάτος.
Μια ωραία ατομική ενέργεια του Μοντεσάντου στο 38’ θα καταλήξει σε ένα κακό σουτ, από τα όρια της περιοχής, που θα στείλει την μπάλα άουτ.
Αυτές ήταν και οι κυριότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο που βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιαννάτος με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά θα βγάλει μια καταπληκτική σέντρα στην περιοχή και ο Γρηγοράτος, αμαρκάριστος με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πετεινάτου για το 0-1.

Ένα γκολ που στη συνέχεια θα αποδειχθεί «χρυσό» αφού με αυτό τελικά θα κριθεί ο ημιτελικός και ο Πυλαριακός θα γράψει ιστορία με την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό!
Η απάντηση θα είναι άμεση από τους φιλοξενούμενους στο επόμενο λεπτό, όμως το σουτ του Βαγγελάτου μπλοκάρεται από τον Μακρή στη δεξιά του γωνία.
Στο 78’ ο Φάντης θα φύγει στην κόντρα και θα μπει επικίνδυνα στην περιοχή, όμως θα του φύγει το κοντρόλ και θα μαζέψει εύκολα την μπάλα ο Πετεινάτος.
Ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κλειτογιάννη θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Πυλαριακού.
Μεγάλη ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι θα χάσουν στο 90+4’ οι τυπικά γηπεδούχοι. Ο Κλειτογιάννης εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή, ο Μοντεσάντος θα κάνει την κεφαλιά-γύρισμα στον Ν. Παπαναστασάτο και τον τελευταίο να πιάνει, από το σημείο του πέναλτι, το δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Μακρή, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Νέα σημαντική ευκαιρία στο 90+6’ για την Εύγερο με τον Λιναρδάτο μέσα από την περιοχή και αριστερά, να κάνει το διαγώνιο σουτ και την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία και το απέναντι δοκάρι του Μακρή άουτ.
Στο 90+7’ ο Φάντης σε μια νέα κόντρα θα χάσει και πάλι το κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Πετεινάτος να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα που άναψε πράσινο φως για τα πανηγύρια των παικτών και των ανθρώπων του Πυλαριακού από τις πρωτόγνωρες ευτυχισμένες καταστάσεις που ζούσαν.
Από την άλλη, η Εύγερος απώλεσε και τον δεύτερο φετινό της στόχο και σίγουρα η στεναχώρια από αυτόν τον αποκλεισμό ήταν μεγάλη!
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Δ. Γάτσιο.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Παπαναστασάτος Χρ., Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ. (76’ Κοκκόσης), Παπαναστασάτος Ν., Papa (36’ Ποιμενίδης), Βαγγελάτος, Κοσμάς, Παππάς (67’ Λιναρδάτος), Δρακονταειδής (57’ Κρούσσος), Μοντεσάντος.
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Μακρής, Γασπαρής Α., Rexha (90+2’ Κουλουμπής), Γασπαρής Γερ. (79’ Αλυσανδράτος), Ποταμιάνος, Καβαλλιεράτος, Νικολοβιένης, Γιαννάτος (73’ λ.τ. Φάντης), Γρηγοράτος (83’ Μάστορας), Σταμούλης Π., Μιχαλίτσης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου