Κυριακή, Μαρτίου 17

Νίκη 4αδας τα Φωκάτα 2-0 στο Ληξούρι τον Εθνικό


Με μια μεγάλη νίκη, που τα φέρνει στην 4αδα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, αποχώρησαν τα Φωκάτα από τον Άγιο Αντώνη, σήμερα το απόγευμα, επικρατώντας του αδιάφορου βαθμολογικά Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 2-0.
Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο, χωρίς όμως κάποιες καλές φάσεις, αφού παίχθηκε παιχνίδι κυρίως κέντρου.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι, είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να πετύχουν δυο τέρματα και μαζί ένα μεγάλο τρίποντο.
Φάσεις και γκολ
Στο 30’ ο Παρίσης, που ήταν εξαιρετικός σήμερα, έστω και σαν υπηρεσιακός τερματοφύλακας, θα σώσει την ομάδα του στο τετ α τετ του με τον Παγουλάτο, αφού αποκρούει σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του νεαρού επιθετικού της ομάδας της Λακήθρας.
Ένα μακρινό σουτ του Τζωρτζάτου στο 36’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Παρίση.
Στο 43’ στην κεφαλιά του Παλικισιάνου στο β’ δοκάρι, μετά το κόρνερ η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο η ομάδα του Δ. Λιονάτου θα ανεβάσει ρυθμό και στο 73’ θα πετύχει το 0-1 όταν ο Μπάμπης με λάθος πάσα, λίγο κάτω από το κέντρο, θα δώσει την ευκαιρία στον Παγουλάτο να φύγει στην αντεπίθεση και απέναντι από τον Παρίση να πλασάρει εύστοχα για το προβάδισμα της ομάδας του.
Ένα δυνατό σουτ του Τζωρτζάτου, εκτός περιοχής στο 77’, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 80’ ο Χρ. Σιμωτάς θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) του διαιτητή κ. Β. Θωμά και έτσι οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο με αριθμητικό μειονέκτημα.
Σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του θα χάσει στο 85’ ο Παλικισιάνος, αφού η κεφαλιά του από την μικρή περιοχή θα φύγει ψηλά άουτ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Αδαμόπουλου.
Οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν στο 88’ με ένα μακρινό σουτ του Τσίγκανου και τον Αντωνίου να μπλοκάρει δύσκολα.
Τέλος στο 90’ τα Φωκάτα θα «σφραγίσουν» ένα μεγάλο διπλό, αφού θα πετύχουν το 0-2, με τον Τσιγαρίδα να βγαίνει στην κόντρα και να πασάρει στον Καμπανό, αυτός θα αποφύγει τον Παρίση και εύκολα πλέον με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Μεγάλη νίκη λοιπόν για τη νεανική ομάδα των Φωκάτων που την κάνει φαβορί για μια θέση στην τελική 4αδα.
Για τον Εθνικό ήταν μια ήττα χωρίς προβλήματα, αφού ήταν βαθμολογικά αδιάφορος.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρουκλης), Παρίσης, Σιμωτάς Ι. (84’ Τσίγκανος), Ν. Μαυροειδής, Ε. Tozaj, Κ. Tozaj, Μαυροειδής Χ. (80’ Διονυσάτος), Αδηλίνης, Αναλυτής Θ., Σιμωτάς Χρ., Αναλυτής Δημ., Μπάμπης (86’ Βασιλάτος).
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Malshi (60’ Γκέκας), Αδαμόπουλος, Παλικισιάνος (80’ Μπουγάς), Τζάκης, Φωκάς Χρ., Καραντινός-Νεόφυτος (74’ Τσιγαρίδας), Αραβαντινός, Παγουλάτος, Τζωρτζάτος, Καμπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου