Σάββατο, Μαρτίου 30

Βήμα" ανόδου για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς που έκανε το 3Χ3 στη σειρά


Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα στις Κεραμιές, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των playoffs, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του, έκανε το 3Χ3 και οδηγεί την κούρσα του μίνι πρωταθλήματος, αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά στους +4 βαθμούς από τον δεύτερο, αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο Πυλαριακό.
Αγωνιστικά τώρα, οι «πράσινοι» σε ένα παιχνίδι στα μέτρα τους, χωρίς να βγάζουν μάτια, εκτός από το εκρηκτικό τους ξεκίνημα και τα πρώτα 15’, πέτυχαν να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο που τους φέρνει ένα βήμα πριν την άνοδο τους στην Α’ κατηγορία.
Ο Εθνοφρουρός, παρά το 1-0 των γηπεδούχων, προσπάθησε πολύ στη συνέχεια να ισορροπήσει το παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο να φέρει το ματς στα ίσια.
Τελικά στην επανάληψη, θα δεχθεί ακόμη ένα τέρμα και κάπου εκεί θα τελειώσουν τα όνειρα της ανατροπής!
Φάσεις και γκολ
Πριν καν συμπληρωθεί το 1’ στο παιχνίδι, ο Μακρίδης θα εκμεταλλευθεί το αμυντικό λάθος, θα μπει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του 1-0.
Νέα ευκαιρία για το «τριφύλλι» στο 4’ με τον Μακρίδη να βγάζει ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων στο Πάπα, με το πλασέ όμως του νεαρού να περνάει λίγο άουτ.
Ο Παπαστεργίου στο 16’ θα βγει και θα προλάβει να διώξει την μπάλα κόρνερ το πλασέ του Χριστακόπουλου.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. στο επόμενο λεπτό, στο σουτ του Χατζή, πετώντας την μπάλα κόρνερ και διατηρώντας το 1-0 της ομάδας του.
Διπλή ευκαιρία θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 21 για να προηγηθούν 2-0. Συγκεκριμένα ο Φωής θα κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα θα βρει στο σώμα του Μιχαλάτου Ν., θα πάρει επικίνδυνη τροχιά και ο Σφαέλος με μια δύσκολη, όσο και εντυπωσιακή απόκρουση, θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται με τον Φωή από αριστερά, ο Μπάμπης θα πιάσει την κεφαλιά και ο Γασπαρινάτος θα σώσει την εστία του διώχνοντας πάνω στην γραμμή την μπάλα.
Στο 38’, ο Θωμάτος θα βγει στην κόντρα και θα πασάρει στα όρια της περιοχής για τον Χριστακόπουλο, αυτός θα πιάσει ένα καλό σουτ, όμως ο Παπαστεργίου θα πει και πάλι όχι με μια νέα εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία.
Με αυτό το 1-0 υπέρ της ομάδας του Τ. Φωή θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη θα πέσει αρκετά ο ρυθμός στο παιχνίδι, ιδιαίτερα μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων και οι φάσεις θα είναι λιγοστές.
Στο 57' ο Beshaj  θα βγει ωραία από αριστερά στην επίθεση, θα βγάλει μια συρτή παράλληλη πάσα μέσα στην περιοχή, ο Μακρίδης θα κάνει το πλασέ και η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Σφαέλου, στην επιστροφή της  και μετά από κάποιες κόντρες θα φτάσει στον Μπάμπη, λίγο έξω από την περιοχή και με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Εθνοφρουρού για το 2-0. Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλείδωσε» την 3η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του στα playoffs.
Στο 87’ ο Ν. Μιχαλάτος  με εξαιρετική πάσα θα βγάλει τον Κόκκινο απέναντι από τον Παπαστεργίου, όμως το πλασέ του τελευταίου καταλήγει άουτ.
Τέλος στο 89’ ο Βανδώρος με ωραία πάσα θα βρει τον Τσάκο στην περιοχή, που όμως θα χάσει το κοντρόλ και θα κάνει ένα αδύναμο πλασέ που μπλοκάρει εύκολα  Σφαέλος.
Με αυτό το αποτέλεσμα οι μεν γηπεδούχοι βρίσκονται μια ανάσα από την ιστορική τους άνοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι χάνουν σχεδόν κάθε ελπίδα διάκρισης στη συνέχεια, ιδιαίτερα αν αύριο ο Πυλαριακός είναι νικητής στο ντέρμπι με την Έρυσσο, τότε θα βρεθεί και μαθηματικά εκτός στόχου.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Δ. Γάτσιο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Σπαθής, Τασιούλης (62’ Τσάκος), Κώστογλου (83’ Βανδώρος), Γασπαρινάτος, Κατσούρης, Φωής, Μπάμπης (74’ Σακκάτος), Πάπα, Μακρίδης (81’ Deraj), Πάπα, Beshaj.
Εθνοφρουρός: (-), Σφαέλος, Κοσμετάτος (36’ Κόκκινος), Μιχαλάτος Ν., Μιχαλάτος Γ. (47’ Μινέτος), Τζωρτζάτος, Σέρρας, Δανελάτος, Θωμάτος, Χριστακόπουλος (76’ Χατζηνικολάου), Χατζής, Γασπαρινάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου