Κυριακή, Μαρτίου 24

Αήττητο και πρωτιά για τον Παλληξουριακό 2-0 στο ντέρμπι τα Διλινάτα


Με μεγάλους νικητές τους αήττητους «ερυθρόλευκους» της Παλλικής με σκορ 2-0 ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας μεταξύ Παλληξουριακού – Διλινάτων.
Μια νίκη που του δίνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια και το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs στη συνέχεια.
Σε ένα αρκετά καλό, αλλά και νευρικό παιχνίδι με την παρουσία αρκετών φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου, ο Παλληξουριακός, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ήταν πιο ουσιαστικός στον αγωνιστικό χώρο, είχε την υπεροχή και η επικράτηση του χαρακτηρίζεται ως δίκαιη.
Τα Διλινάτα προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να πετύχουν κάτι, με αποτέλεσμα να δεχθούν την πρώτη τους φετινή ήττα στην διοργάνωση, αλλά και να απολέσουν την πρωτιά, τερματίζοντας στη 2η θέση.
Τα γκολ
Η πρώτη φάση στο παιχνίδι στο 10’ ανήκει στους φιλοξενούμενους η οποία ήταν και η μοναδική τους στο Α' μέρος.
Σε κόντρα επίθεση από δεξιά, βρέθηκε ο Ε. Καλαφάτης, πλάγια της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε θα στείλει την μπάλα απ' ευθείας άουτ.
Στο 16’ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με τον Μπράτι να «κλέβει» την μπάλα και στο  τετ-α-τετ του με τον τερματοφύλακα των Διλινάτων θα νικηθεί, αφού αποκρούει το αριστερό πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων.
Ένα απ’ ευθείας ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση του Αρμάντο από τον άξονα και το ύψος της μεγάλης περιοχής, θα αναγκάσει τον Ντερβισάι να αποκρούσει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 23΄μια κεφαλιά του Ηλ. Αντωνάτου περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο 31' θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, αφού ο Μπράτι με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από πλάγια και αριστερά θα στείλει την μπάλα να καταλήξει στο απέναντι αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Ντερβισάι για το 1-0.
Γρήγορη ανάπτυξη των γηπεδούχων στο 38’ από την δεξιά πλευρά με την μπάλα να περνάει από τους Λουλούδα, Μπερναλή, Μπράτι και να καταλήγει στον Αρμάντο, ο οποίος κατάφερε να "τσιμπήσει" την μπάλα πάνω από τον Ντερβισάι, αλλά θα καταλήξει  τελικά αρκετά άουτ.
Νέα κεφαλιά από τον Ηλ. Αντωνάτο, ύστερα από κόρνερ που εκτελέστηκε από αριστερά στο 40’, και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Ένα καλό αριστερό συρτό σουτ του Μπράτι, μέσα από την μεγάλη περιοχή στο 42’, δεν ανησυχεί τον Ντερβισάι που μπλοκάρει την μπάλα.
Αυτές ήταν οι καλές στιγμές για το πρώτο μισό του αγώνα και τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.
Στο 55’ Ο Τζιαρτζάνης, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ντερβισάι, θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του.
Από το 59' τα Διλινάτα θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Χασάι θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα και θα αποβληθεί.
Άτυχος θα σταθεί ο Αλ. Λυκουδης στο 69’, αφού σε μια από τις γνωστές του βολίδες θα στείλει την μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας των φιλοξενούμενων.
Ωραίο άνοιγμα του Μπράτι στον Μουρελάτο Χαρ. στο 71’, ο οποίος με κοφτή ντρίμπλα απέφυγε τον Νεστερένκο και με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να νικήσει τον Ντερβισάι, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.
 Σουτ του Μπερναλή έξω από την μεγάλη περιοχή στο 77’ μπλόκαρε ξανά ο Ντερβισάι.
 Στο 78’ θα έχουμε μετά από ώρα μια τελική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους, με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τούρλα να στέλνει την μπάλα να περάσει λιγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σκαμαντζούρα.
Στο 89’ η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου «κλειδώνει» νίκη και πρωτιά, με ωραία ατομική προσπάθεια του Σινάι από αριστερά, αποφεύγοντας Καλαφάτη - Νεστερένκο και προλαβαίνοντας την έξοδο του Ντερβισάι πασάρει στον Ηλ. Αντωνάτο το πλασέ του οποίου διώχνουν προ κενής εστίας οι αμυντικοί των Διλινάτων, η μπάλα καταλήγει στον Σπ. Μαρκάτο, ο οποίος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 90+1’  νέα απόκρουση του εξαιρετικού Ντερβισάι, στο πλασέ στην κίνηση του Λαλάι, μετά την πολύ ωραία κάθετη του Ηλ. Αντωνάτου.
Νέο δοκάρι στο επόμενο λεπτό για τον Αλ. Λυκοούδη, στην απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο και στη συνέχεια άουτ.
Ευκαιρία να μειώσουν στο 2-1 θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 90+3’ με τον Χαραλαμπόγλου να πλασάρει άστοχα από καλή θέση.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζιάνης, Αρμάντο (72’ Μαρκάτος Σπ.), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (80’ Λαλάι), Μουρελάτος Χρ., Μουρελάτος Χ.Σ. (72’ Σινάι).
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Καλαφάτης Ε., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Δημ., Χασάι, Δρόσος (60’ Βουκελάτος), Τζωρτζάτος Κ., Χαραλαμπόγλου, Αλεξάτος (82’ Τζωρτζάτος Γερ.), Τζωρτζάτος Χρ. (64’ Τούρλας), Λουκάτος.
** Οι φώτο είναι από παλαιότερο παιχνίδι των δύο ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου