Σάββατο, Νοεμβρίου 16

Νίκησαν 5-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και ανέβηκαν 2η θέση τα Φωκάτα


Σημαντική νίκη για την πορεία τους στη συνέχεια, πήραν σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας τα Φωκάτα απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-1 και ανέβηκαν βαθμολογικά, φτάνοντας στην 2η θέση τα Διλινάτα, με ένα όμως παιχνίδι παραπάνω.
Το παιχνίδι, σε γενικές γραμμές ήταν καλό, και αποζημίωσε τους φίλους των δύο ομάδων που το παρακολούθησαν, αφού είχε  ωραίο θέαμα και πέντε τέρματα.
Στο πρώτο 45λεπτο, η ομάδα του Διον. Λιονάτου ήταν καλύτερη, είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, πέτυχε τρία τέρματα και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.
Στην επανάληψη, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς ανέβηκε, ισορρόπησε και πατούσε αρκετά καλά, σε σχέση πάντα με το προηγούμενο διάστημα.
Φυσικά η νίκη της ομάδας της Λακήθρας ήταν δίκαιη και καθαρή.
Τα γκολ του αγώνα
Οι γηπεδούχοι, που μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, μόλις στο 7’ θα ανοίξουν το σκορ και θα προηγηθούν 0-1, με τον Τούρλα να εκμεταλλεύεται την κακή εκτίμηση του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, Παγανία στην έξοδο που επιχειρούσε και να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 28’ μάλιστα θα το ανεβάσουν στο 0-2 και πάλι με το Τούρλα. Αυτή την φορά με δυνατό, ωραίο σουτ, εκτός περιοχής.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων στο 36’, θα πετύχει το 0-3 και μαζί το δικό του χατ τρικ στο παιχνίδι, αμαρκάριστος με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή.
Αυτό το 0-3 και τον Τούρλα να έχει βάλει την προσωπική του «σφραγίδα» στο παιχνίδι, θα είναι το αποτέλεσμα των 45 πρώτων λεπτών.
Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» θα μειώσουν σε 1-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαραλαμπόγλου, το οποίο προηγουμένως είχε κερδίσει ο Beshaj από τον Γασπαρή.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, έχουν πλέον ισορροπήσει και πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Όμως το 1-4 που θα πετύχει στο 79’ ο Παλικισιάνος με κεφαλιά, ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Τούρλα, θα βάλει τέλος στις όποιες φιλοδοξίες στην ομάδα του Τ. Φωή για κάτι θετικό στο παιχνίδι.
Απλά το τελικό 1-5 θα πετύχει στο 80’ ο Τσιγαρίδας με κοντινό ψύχραιμο πλασέ, απέναντι από τον Παγανία.
Έτσι, η ομάδα της Λακήθρας θα φτάσει τα Διλινάτα στην 2η θέση και πλέον βλέπει καλύτερα τη συνέχεια.
Οι «πράσινοι» του Αργοστολίου, μετά από δυο συνεχόμενες νίκες, επανήλθαν στις ήττες και παρέμειναν στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παγανίας, Μπάμπης Γ., Deraj (65’ Σερλέτης), Μαρινάκης (46’ Πάπα), Γασπαρινάτος (81’ Κλωνής), Χαραλαμπόγλου, Νoakes (80’ Πετριτάι), Φωής, beshaj, Μπάμπης Σωτ., Μπάμπης Γιωρ..
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Γασπαρής, Αραβαντινός (46’ Μπουγάς), Παλικισιάνος, Ζαμπαύτης (51’ Τσιγαρίδας), Φωκάς Ε., Τούρλας,  Τριανταφυλλίδης, Κουμαριώτης (Καππάτος), Δήμου (76’ Σελενίτσα).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου