Σάββατο, Νοεμβρίου 2

"Ερυθρόλευκο" βάφτηκε το ντέρμπι των Τζαννάτων


Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Παλληξουριακό, σήμερα το απόγευμα στο μεγάλο ντέρμπι των Τζαννάτων, όπου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας επικράτησε των γηπεδούχων Πρόννων με σκορ 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν έτσι το νικηφόρο και απόλυτο σερί τους, σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις, φτάνοντας το εντυπωσιακό 7Χ7, ενώ έβαλαν τέλος σε αυτό των γηπεδούχων.
Με τη νίκη τους αυτή μάλιστα βρέθηκαν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος και με ένα παιχνίδι λιγότερο.
Στα Τζαννάτα, είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, κάπως βελτιωμένο στην επανάληψη και τον Παλληξουριακό να παίρνει μια νίκη «χρυσάφι» από τους περυσινούς πρωταθλητές!
Ένα παιχνίδι σε άσχημο αγωνιστικό χώρο το οποίο είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. 4 δοκάρια (από 2 κάθε ομάδα), διαμαρτυρίες, κάρτες, δύναμη, πάθος και αρκετή ένταση.
Το γκολ που έκρινε το ντέρμπι
Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ιδιαίτερα καλές φάσεις, πέραν κάποιων μακρινών σουτ, αφού οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές και περισσότερο είχαν ρίξει το βάρος στις άμυνες τους, πράγμα που δεν επέτρεπε να μπουν οι ομάδες στις περιοχές και να δημιουργήσουν.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53’, οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν το μοναδικό τέρμα στο παιχνίδι με τον Κ. Αντωνάτο.
Ο Σπ. Μαρκάτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά, ο Λουλούδας θα πιάσει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, ο Παπαβασιλείου αποκρούει προσωρινά και ο Κ. Αντωνάτος στην επαναφορά, από πολύ κοντά πλασάρει για το 0-1.
Ένα γκολ που στη συνέχεια θα αποδειχθεί "χρυσό" για την ομάδα του Ληξουριού, μιας και ήταν το μοναδικό στα Τζαννάτα.
Είχαμε και 4 δοκάρια
Άτυχος θα σταθεί ο Παλληξουριακός στο 65', αφού το σουτ του Λουλούδα, ύστερα από ωραία προσπάθεια και από δύσκολη θέση, θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου και ενώ πριν είχε βρει σε σώμα αμυνόμενου.
Στο 70’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση, αλλά θα σταθούν και αυτοί με τη σειρά τους άτυχοι, όταν ο Μοντεσάντος από αριστερά θα κάνει το διαγώνιο σουτ, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέτσα, θα χτυπήσει στο «χόρτο» και θα απομακρύνουν οι αμυντικοί για να έχουμε διαμαρτυρίες στον α’ βοηθό ότι η μπάλα, κατά τους γηπεδούχους, πέρασε τη γραμμή.
Στο 74’ την ίδια τύχη θα έχει και η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλευράς φιλοξενουμένων του Χ. Μουρελάτου, αφού η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου και στη συνέχεια θα περάσει άουτ.
Τέλος, οι γηπεδούχοι λίγο πριν ολοκληρωθεί το ντέρμπι σε σουτ του Κόμητα από το σημείο του πέναλτι, μετά από αμυντική σύγχυση, θα δουν την μπάλα να σταματάει, για δεύτερη φορά, στο αριστερό δοκάρι του Τσέτσα και τελικά θα διατηρηθεί αυτό το 0-1.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Σπαθής (75’ Μοντεσάντος), Κουρκουμέλης Αλ., Παπαδημητρόπουλος, Πολυδωράτος, Αποστολάτος Σπ., Ρώσσης (60’ Ζαρνακούπης), Xhelaj (60’ Κουρκουμέλης Σπ.), Δάρας, Κόμητας, Πολλάκης.
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσέτσα, Σιμωτάς, Μαυροειδής Χ., Λουλούδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (75’ Ηλιόπουλος), Κουκοβίνος, Μουρελάτος Χρ. (80’ Haxhiaj), Μαρούλης (46’ Μουρελάτος Χ.-Σ.), Αδηλίνης, Αντωνάτος Κ. (88’ Λούσκος).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου