Κυριακή, Μαρτίου 24

Εύγερος - Σάμη 1-0.... Ήττα που μάλλον της στερεί την 4αδα


Σε ένα μέτριο ποιοτικά στο πρώτο ημίχρονο και ενδιαφέρον στην επανάληψη παιχνίδι, σήμερα στα Φαρακλάτα, η Εύγερος, μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου, επανήλθε στις επιτυχίες και επικράτησε της Σάμης που ήθελε νίκη, με σκορ 1-0 στις καθυστερήσεις.
Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα ντέρμπι με αρκετά νεύρα, διαμαρτυρίες και την αδιάφορη βαθμολογικά Εύγερο να στερεί τις περισσότερες, αν όχι όλες, από τις ελπίδες των αντιπάλων της.
Η Σάμη πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα στην επανάληψη, έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες που δεν μετέτρεψε σε γκολ και στο τέλος ήρθε η ήττα. Μια ήττα που «πόνεσε» αρκετά μιας και με θαύμα πλέον μπορεί να ελπίζει στην είσοδο της στην τελική 4αδα, αφού θέλει νίκη στον Σταυρό και ήττα των Φωκάτων από τη σημερινή αντίπαλο της και μάλιστα μέσα στις Κεραμειές.
Το πρώτο ημίχρονο μετρήσαμε δύο, κάτι σαν φάσεις, όμως στο δεύτερο υπήρξαν αρκετές.
Φάσεις και γκολ
Στο 36’ ένα σουτ του Καππάτου, μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα άουτ.
Ο Ι. Αμούργης στο 41’ δεν θα προλάβει την μπάλα με το κεφάλι στη σέντρα από αριστερά.
Αυτές οι κάτι σαν φάσεις ήταν όλες κι όλες για το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 50’ μετά από μια ωραία ομαδική προσπάθεια των φιλοξενούμενων η μπάλα θα φτάσει στον Πολυχρονάτο που θα κάνει το διαγώνιο σουτ που μπλοκάρει ο Πετεινάτος.
Η απάντηση από τους γηπεδούχους στο 51’ με τον Δήμου να βγαίνει στην κόντρα από δεξιά και να μην κάνει καλό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Μωραΐτης.
Ο Ι. Αμούργης με μια σέντρα – σουτ από δεξιά στο επόμενο λεπτό θα βάλει δύσκολα στον Πετεινάτο, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα πετάει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Ο Κορσιάνος στο 55’ θα βρει σε καλή θέση τον Ι. Αμούργη που θα κάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Ευγέρου.
Στο 61’ ο Ι. Αμούργης θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα κάνει την παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή, Κορσιάνος  - Ζαχαράτος δεν προλαβαίνουν στην προβολή και χάνεται μια καλή ευκαιρία για το 0-1.
Μετά από το κόρνερ του Α. Αμούργη από δεξιά στο 68’ ο Καραγιαννάκης στο πρώτο δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και δημιουργούσαν ευκαιρίες. Έτσι στο 78’ ο Κορσιάνος μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια θα κάνει το σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πετεινάτου.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Σάμη στο 86'. Ο Α. Αμούργης εκτελεί το φάουλ από δεξιά, ο Ι. Αμούργης θα πιάσει την κεφαλιά και ο Πετεινάτος σώνει την εστία του με μια εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή γωνία της εστίας του.
Σημαντική ευκαιρία θα χαθεί στο 90+3’. Αυτή την φορά για τους γηπεδούχους, Ο Στεφανιώτης θα κάνει το σουτ, εκτός περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά στο νέο σουτ του Papa ο Μωραΐτης θα κάνει μεγάλη απόκρουση και θα σώσει την εστία του από το 1-0.
Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 90+8 (υπήρξε 4λεπτη διακοπή για ένα μπουκάλι νερού που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο) στο διαγώνιο μέσα από την περιοχή και αριστερά σουτ του Βαγγελάτου που θα γράψει το τελικό Εύγερος – Σάμη 1-0!!
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Παπαναστασάτος Χρ. (63’ Κοκκόσης), Κλειτογιάννης, Δρακονταειδής, Παπαναστασάτος Κ., Papa, Βαγγελάτος, Κοσμάς, Στεφανιώτης, Δήμου (90+5’ Λύτρας), Μοντεσάντος (74’ Ποιμενίδης).
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Πολυχρονάτος, Κορσιάνος, Παπαδημάτος (64’ Μιχαλάτος), Καραγιαννάκης, Καππάτος, Αμούργης Α., Μετάι, Ζαχαράτος (77’ Κοσμάτος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου