Σάββατο, Μαρτίου 30

Πααιχνίδι αγγαρείας και εύκολη νίκη για τα Διλινάτα 5-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Σε ένα παιχνίδι αγγαρείας, χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και σε άδειες από φιλάθλους κερκίδες, πριν από λίγο στις Κεραμειές, τα Διλινάτα ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια εύκολη νίκη, επί της Προόδου Ιθάκης με σκορ 5-0.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι, είχαν την κατοχή της μπάλας και με καλή κυκλοφορία δημιουργούσαν καταστάσεις στην εστία του νεαρού Αμάραντου. Πέτυχαν πέντε τέρματα, ενώ είχαν και τρία δοκάρια.
Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν με πολλά νέα παιδιά στην ενδεκάδα τους, προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι στην δεύτερη ομάδα της τελικής κατάταξης, αλλά όπως ήταν φυσιολογικό δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.
Φάσεις και γκολ
Στο 3’ ο Βουκελάτος από πολύ πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα κάνει το γύρισμα, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμάραντου και στην επαναφορά της ο Χρ. Τζωρτζάτος θα κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, αφού θα βρει στα σώματα των αμυντικών.
Το κόρνερ εκτελείται από αριστερά με την μπάλα στο σουτ από κοντά του Διον. Τζωρτζάτου, να σταματάει και πάλι στο δοκάρι.
Ο Αμάραντος στο 14’ θα σώσει την εστία του στέλνοντας την μπάλα κόρνερ στην κεφαλιά στο β’ δοκάρι του Λουκατου, μετά την σέντρα από αριστερά του Βουκελάτου.
Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Βουκελάτου μέσα από την περιοχή, αποκρούεται επί της γραμμής από τον Κασσιανό, στη συνέχεια βρίσκει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και τελικά απομακρύνουν οι αμυντικοί της Προόδου.
Ο Τούρλας στο 18’ θα δώσει το προβάδισμα στα Διλινάτα 1-0 με ωραία εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής.
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο επόμενο λεπτό ο Διον. Τζωρτζάτος με καλοζυγισμένο ψηλοκρεμαστό σουτ, από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κασσιανού για το 2-0.
Στο 33’ ο Τούρλας εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Βουκελάτος στο πρώτο δοκάρι θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα καταλήξει κόρνερ μετά από κόντρα στα σώματα των αμυντικών. 
Μετά τη νέα εκτέλεση και πάλι από τον Τούρλα, ο Διον. Τζωρτζάτος θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω, από το αριστερό «Γ» της εστίας του Κασσιανού.
Ο Αμάραντος με ωραία επέμβαση στο 41’ θα σώσει την εστία του στο σουτ του Βουκελάτου.
Και στο 43’, θα έρθει και το 3-0 των γηπεδούχων, αυτή την φορά με πλασέ του Βουκελάτο, μετά την καταπληκτική κάθετη πάσα του Τούρλα.
Ένα γκολ που θα ολοκληρώσει και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη, με πιο χαμηλούς πλέον ρυθμούς οι γηπεδούχοι, στο 54’ θα πετύχουν το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Διον. Τζωρτζάτου στο παιχνίδι, ύστερα από δυνατό μακρινό σουτ του τελευταίου.
Νέα επέμβαση του νεαρού τερματοφύλακα της Προόδου στο 66’ στο κοντινό πλασέ του Λουκάτου.
Το 5-0 για την ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα πετύχει στο 73’ με ωραίο πλασέ ο Κ. Τζωρτζάτος, μετά την πολύ καλή πάσα του Τούρλα.
Υποψία απειλής για την εστία του Κατσιγιάννη στο 90’ σε ένα μακρινό φάουλ του Βασιλόπουλου που δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα των Διλινάτων, αφού μπλοκάρει την μπάλα χωρίς δυσκολία.
Έτσι, η ομάδα του Γ. Τόγια θα πάρει μια εύκολη νίκη που της δίνει καλή ψυχολογία για τα playoffs.
Η ομάδα της Ιθάκης με τόσες πολλές ελλείψεις ,σίγουρα δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτό το 0-5.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Δ. Γάτσιο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Κατσιγιάννης, Νεστερένκο Α.., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Δημ. (63’ Ε. Καλαφάτης), Τζωρτζάτος Διον., Αλεξάτος, Τζωρτζάτος Χρ., Λουκάτος, Τούρλας, Βουκελάτος (63’ Τζωρτζάτος), Κουκούτης, Νεστερένκο Ι...
Πρόοδος Ιθ.:(Χ. Μανωλόπουλος), Αμάραντος, Σύτι, Πάτερης, Λαγκαδάς, Τσίγκος, Κασσιανός, Χύκα, Γρίβας Ι.,  Βλασσόπουλος Β., Βασιλόπουλος, Haidari.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου