Παρασκευή, Μαρτίου 29

Η pregame της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Το Σαββατοκύριακο 30-31/3/2019, πέφτει φετινή αυλαία της κανονικής διάρκεια ττου πρωταθλήματος της Α' τοπικής κατηγορίας και στο πλαίσιο της 18ης, τελευταίας αγωνιστικής θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Δύο παιχνίδια, μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος για τις ομάδες της κορυφής και της 4αδας και συγκεκριμένα τα Οδυσσέας-Σάμης και Φωκάτα - Εύγερος, σε Σταυρό - Κεραμειές. Όσον αφορά την "ουρά" δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο Οδυσσέας Ιθάκης είναι η ομάδα που από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στη "μικρή" κατηγορία!
Τα τέσσερα παιχνίδια που θα ολοκληρώσουν τη φετινή, κανονική περίοδο θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, πρωί - απόγευμα, σε Σταυρό –  Κεραμειές και Άγιο Αντώνη.
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στον Σταυρό και στο παιχνίδι ανάμεσα στον τοπικό Οδυσσέα και τον Α.Ο. Σάμης.
Ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού οι μεν γηπεδούχοι έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πράξουν το καθήκον τους, να πάρουν το τρίποντο και να περιμένουν την επόμενη! ημέρα το αποτέλεσμα του αγώνα Φωκάτων - Ευγέρου για να μάθουν την τελική τους κατάταξη.
Λίγο αργότερα στις Κεραμειές, σε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι τα Διλινάτα δεύτερα της τελικής κατάταξης, φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης, η οποία έχει κερδίσει ήδη την παραμονή της στην Α' κατηγορία.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 31/3, στις 4 το απόγευμα στο Δημοτικό Κεραμειών τα Φωκάτα φιλοξενούν την βαθμολογικά αδιάφορη Εύγερο, σε ένα παιχνίδι που ακόμη και η ισοπαλία θα τους είναι αρκετή, εφόσον η Σάμη έχει περάσει με νίκη από την Ιθάκη, για να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο της τελικής 4αδας και να "κλειδώσουν" τη συμμετοχή τους για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε playoffs A' κατηγορίας!
Φυσικά, σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στον Σταυρό θα έχει εγκαταλειφθεί και εδώ το οποιοδήποτε ενδιαφέρον!
Τέλος, την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σε ένα επίσης αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο πρώτος και αήττητος της κανονικής διάρκειας Παλληξουριακός φιλοξενεί τον Α.Ο. Πρόννων, σε μια επανάληψη του ημιτελικού του τοπικού κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης στις Κεραμειές.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φετινή του παρουσία από την προηγούμενη Κυριακή, με μια βαριά ήττα στα Τζαννάτα από τους Πρόννους με σκορ 8-1!
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  30-3-2019   ώρα: 11:00
Δημοτικό Σταυρού
Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Σάμης
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Μπακάκη Ε.
2.
Σάββατο 30-3-2019   ώρα: 11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Χρηστάτος
Σπύρος
Αντωνιάδης Ν.
Γάτσιος Δ.
3.
Κυριακή  31-3-2019   ώρα: 16:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Εύγερος
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Μενεγάτος Ε.
4.
Κυριακή  31-3-2019   ώρα 16:00
Δημοτκό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι
Καραΐσκος
Απόστολος
Αντωνιάδης Ν.
Κομητόπουλος Π.
            
Σάββατο 30/3/201
Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Οδυσσέα Ιθάκης και Σάμη, το Σάββατο στις 11 το πρωί στον Σταυρό,  ανοίγει η αυλαία της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται ήδη στην Β’ κατηγορία της επόμενης περιόδου και πλέον χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και την ψυχολογία στα πολύ κάτω, σε ένα παιχνίδι ουσιαστικά για αυτούς αγγαρεία, θα προσπαθήσουν να κλείσουν μια άσχημη από άποψη στόχου χρονιά με μια νίκη για να την κλείσουν, έστω με κάποια χαμόγελα.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού περιμένουν ένα καλό νέο την επόμενη ημέρα από τις Κεραμειές και το παιχνίδι ανάμεσα σε Φωκάτα – Εύγερο προκειμένου να είναι αυτοί στην τελική 4αδα.
Έτσι, πρέπει να κάνουν στον Σταυρό το καθήκον τους, μιας και η τύχη τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ομάδα που σχεδόν τους αφαίρεσε τις πιθανότητες για τα playoffs, την Εύγερο και από εκεί και πέρα ότι προκύψει.
Οι «κιτρινόμαυροι» από τον Σταυρό προέρχονται από μια καταδικαστική ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στο τοπικό από την Πρόοδο, γεγονός που τους έστειλε στην Β’ Κατηγορία και μαθηματικά.
Και οι φιλοξενούμενοι, σε ένα κρίσιμο για την πορεία τους παιχνίδι στα Φαρακλάτα δέχθηκαν την ήττα από την Εύγερο που φαίνεται, εκτός ενός μεγάλου θαύματος, να τους στερεί την παρουσία τους στα playoffs του πρωταθλήματος.

Περιμένουμε ένα  παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να προσφέρει πλούσιο θέαμα και γκολ.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στον Καραβόμυλο με σκορ 3-0.
            
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:30 στις Κεραμειές και εδώ σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι, τα Διλινάτα δεύτερα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, φιλοξενούν την Πρόοδο Ιθάκης.
Οι γηπεδούχοι, με μια πολύ καλή παρουσία στη φετινή σεζόν, μόλις την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν το αήττητο στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό στον Άγιο Αντώνη και μαζί την πρωτιά της τελικής κατάταξης, παρά το πρωινό και χωρίς ουσία... ξύπνημα, θα παίξουν για να κλείσουν την κανονική περίοδο με μια νίκη που θα δώσει και την ανάλογη ψυχολογία για τη συνέχεια και τα playoffs του πρωταθλήματος, όπου εκεί θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής!
Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί με μια καλή παρουσία, πάντα τηρουμένων των αναλογιών, μόλις την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη τους στο τοπικό επί του Οδυσσέα, εξασφάλισαν την παραμονή τους σε βάρος του συντοπίτη τους.
Σίγουρα κάτι που μπορούσαν να είχαν πετύχει αρκετά νωρίτερα, αν δεν έχαναν βαθμούς που δεν έπρεπε ή ήταν πιο τυχεροί σε ορισμένα παιχνίδια.
Όμως, τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, η οποία θα κατέβει στις Κεραμειές για το καλύτερο, κλείνοντας την χρονιά με θετικό πρόσημο.
Είναι ένα παιχνίδι ναι μεν αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε όχι αγωνιστικά.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να θέλουν να κλείσουν με ιδανικό τρόπο τη χρονιά, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.
Αποτέλεσμα α’ γύρου:Τα Διλινάτα είχαν περάσει εύκολα από το Βαθύ με σκορ 5-0.
            
Κυριακή 31/3/2019
Η 18η αγωνιστική πλέον μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 31/3, όπου στις 4 το απόγευμα, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει ή και να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, τα Φωκάτα φιλοξενούν την Εύγερο.
Το αν θα υπάρξει ή όχι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα της προηγούμενης μέρας στον Σταυρό, ανάμεσα σε Οδυσσέα – Σάμη.
Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αν η Σάμη δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη (μόνο με νίκη μένει ζωντανή) στον Σταυρό, τα Φωκάτα ακόμη και με ήττα θα βρεθούν στα playoffs.
Σε περίπτωση που η Σάμη επικρατήσει, τότε για τους γηπεδούχους μια ισοπαλία φτάνει και περισσεύει για τον στόχο τους, αφού ακόμη και αν ισοβαθμήσουν οι δύο αυτές ομάδες, τα Φωκάτα έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Μένει λοιπόν να δούμε, αν θα έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στις Κεραμειές ή μια τυπική διαδικασία, από τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι, με μια πολύ νεανική ομάδα κατάφεραν με αγωνιστική συνέπεια να δημιουργήσουν σωστές βάσεις για την πραγματοποίηση ενός στόχου που ίσως κάποιοι, εκτός του Ν. Φωκά, Διον. Λιονάτου και των ποδοσφαιριστών του, να μην το πολυπίστευαν, κυρίως λόγω της ανανέωσης και της παρουσίας πολλών πιτσιρικάδων στην αρχική τους ενδεκάδα.
Την περασμένη αγωνιστική, πραγματοποίησαν το ρεπό τους, περιμένοντας ένα ευχάριστο νέο από τα Φαρακλάτα και τον τωρινό τους αντίπαλο που τελικά ήρθε.
Η Εύγερος που ήρθε από την Β’ κατηγορία για να μείνει και τα κατάφερε πολύ νωρίς μάλιστα, προσπάθησε για την είσοδο της στην τελική 4αδα, αλλά ήταν κάτι που τελικά δεν κατάφερε και έμεινε όνειρο.
Πάντως το πρώτο βήμα για τη συνέχεια έγινε.
Την προηγούμενη αγωνιστική στέρησε τις περισσότερες, αν όχι όλες από τις πιθανότητες της Σάμης για την είσοδο της στα playoffs με τη νίκη της στα Φαρακλάτα 1-0.
Μένει να δούμε αν τελικά γίνει ο ρυθμιστής της 4ης θέσης (επαναλαμβάνουμε πάντα αν η Σάμη περάσει τον Οδυσσέα).
Περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι που μπορεί να προσφέρει θέαμα και συγκινήσεις!
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στα Φαρακλάτα των αντιπάλων τους με σκορ 3-1.
            
Τέλος, την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σε ένα παντελώς αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός φιλοξενεί τους Πρόννους, σε έναν αγώνα επανάληψη του ημιτελικού του τοπικού κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης και τη μεγάλη νίκη - πρόκριση των «ερυθρόλευκων» της Παλλικής στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι, μετά την είσοδο τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θέλουν τη νίκη, ώστε να κλείσουν με ιδανικό τρόπο την κανονική περίοδο, αήττητοι, πρωτοπόροι και με το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs.
Οι φιλοξενούμενοι που την περασμένη Τετάρτη, παρά την πολύ καλή αγωνιστική τους παρουσία, ηττήθηκαν από το ίδιο αντίπαλο και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό, θα παραταχθούν στο Ληξούρι με στόχο να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην πολύ αξιόλογη και πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος, εν όψει playoffs. 
Βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και δείχνουν έτοιμοι για τη συνέχεια και τη "μάχη" του φετινού τίτλου.
Όμως, υπάρχει και η πιθανότητα οι δύο προπονητές να δώσουν την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα, ώστε να διαπιστώσουν και την αγωνιστική τους κατάσταση, σε ένα παιχνίδι που δεν θα υπάρξουν σκοπιμότητες μιας και η θέση τους στην τελική κατάταξη δεν μπορεί να αλλάξει.
Στον Άγιο Αντώνη περιμένουμε ένα ενδιαφέρον και ποιοτικό παιχνίδι, αφού οι συγκεκριμένες ομάδες διαθέτουν ποιοτικούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές, κάτι που διαπιστώσαμε και στον ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης.
Ο Δημ. Κουρκουμέλης δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή του επιθετικού της ομάδας τους Γερ. Πολλάκη που είναι τιμωρημένος.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από τα Τζαννάτα με νίκη και σκορ 3-1!
        
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
15
13
2
0
57 - 04
41
2.
Α.Ο. Διλινάτα
15
12
2
1
35 - 05
38
3.
Α.Ο. Πρόννοι
15
8
2
5
34 - 18
26
4.
Α.Ο. Φωκάτα
15
7
1
7
20 - 21
22
5.
Α.Ο. Σάμης
15
6
2
7
20 - 25
20
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
15
4
4
7
18 - 32
16
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
15
4
2
9
16 - 33
14
8.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
16
2
5
9
17 - 40
11
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
15
1
2
12
08 - 47
05
        
Η επόμενη Αγωνιστική
(Playoffs)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου