Σάββατο, Μαρτίου 23

Έκανε το 2Χ2 στον Καραβόμυλο ο Π.Α.Ο. και βλέπει άνοδο στην Α' κατηγορία


Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο και στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα πετύχει σημαντική νίκη, επί της Ερύσσου με σκορ 3-2, κάνοντας έτσι το 2Χ2 στη σειρά.
Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μια υπεροχή ανούσια, χωρίς πολλές φάσεις. Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που ήταν απόλυτα ουσιαστικοί και μετέτρεπαν τις φάσεις που δημιουργούσαν σε γκολ.
Έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκαν 0-2 στο πρώτο 45λεπτο και 0-3 με την έναρξη του αγώνα.
Κάπου εκεί επαναπαύθηκαν σε αυτό το 0-3 με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν 2-3, ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν ένα ακόμη γκολ στο 76’ και πριν το τελικό 2-3 που ίσως να άλλαζε τις μέχρι εκείνη την ώρα ισορροπίες του αγώνα.
Τελικά, η ομάδα του Τ. Φωή έφτασε σε αυτό το 2Χ2 και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της σειράς, κυρίως χάριν της πολύ καλής παρουσίας του σκόρερ δύο τερμάτων Μακρίδη.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα θα είναι για τους γηπεδούχους μόλις στο 3’. Ο Sula θα βγάλει μια ωραία σέντρα από δεξιά στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Rexha θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει δίπλα από αριστερό «Γ» της εστίας του Π.Α.Ο. και θα καταλήξει άουτ.
Στο 15’ κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα 0-1 με ένα πολύ ωραίο συρτό σουτ, εκτός περιοχής και δεξιά του Μακρίδη, ύστερα από την πάσα του Κατσούρη και την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του Καββαδία.
Και ενώ η Έρυσσος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο το «τριφύλλι» θα είναι αυτό που θα πετύχει το 0-2 στο 18’.
Ο Φωής θα βρει τον Μακρίδη μέσα στην περιοχή και δεξιά, αυτός με ωραία κίνηση θα αποφύγει τον Βασιλάτο, ο οποίος θα πέσει άτσαλα πάνω του και θα ανατρέψει τον επιθετικό του Π.Α.Ο. με αποτέλεσμα α υποδειχθεί πέναλτι από τον κ. Θωμά.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος που θα είναι εύστοχος και θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καββαδία με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Στο 32’ ο Σπυρόπουλος θα κάνει το μακρινό σουτ με πολλά φάλτσα και η μπάλα θα αποκρουστεί δύσκολα από τον Παπαστεργίου, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Με αυτές τις φάσεις, το παιχνίδι πλέον αρκετά ισορροπημένο, και τους «πράσινους» απόλυτα παραγωγικούς να έχουν πετύχει δύο γκολ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Με το καλημέρα στην επανάληψη και στο 47’, ο Beshaj με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Σπαθή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-3.
Η Έρυσσος θα μειώσει στο 65’ σε 1-3 με ωραία γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Σ. Καππάτου, μετά από την εκτέλεση – γέμισμα, ενός μακρινού φάουλ του Κοψίνη.
Στο 71’ ο Γασπαρινάτος, μετά από ένα πολύ μακρινό φάουλ θα στείλει την μπάλα στο επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, που στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι και στο 76’ ο Παπαλεξάτος, θα χάσει διπλή ευκαιρία να το πετύχει, αφού στο πρώτο σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Κώστογλου, ενώ στην επαναφορά το νέο σουτ που επιχειρεί, κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια απομακρύνεται.
Τέλος το γκολ θα έρθει στο 92', μόνο που θα είναι πολύ αργά για να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Ο Κοψίνης που έδωσε επιθετικό αέρα στην ομάδα του από την είσοδο του και μετά, θα εκτελέσει το κόρνερ από αριστερά και ο Γ. Παπάς στο πρώτο δοκάρι, με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για τη μείωση του σκορ στο τελικό 2-3, αφού αμέσως μετά είχαμε τη λήξη του αγώνα από τον διαιτητή κ. Θωμά και την ομάδα του Τ. Φωή να πανηγυρίζει μια δεύτερη συνεχόμενη και σημαντική νίκη. Μια νίκη που την φέρνει πολύ κοντά στην ιστορική της είσοδο στην Α’ τοπική κατηγορία!!
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Ερύσσου: (Δ.-Σ. Καππάτος), Καββαδίας, Ντόντα, Ρεπούσης, Βασιλάτος, Πατρίκιος, Καππάτος Σ. (68’ Παπαλεξάτος), Πάπα Α. (46’ Καψογιώργης), Σπυρόπουλος (46’ Παπάς Γρ.), Sula, Πετρόπουλος, Rexha (58’ Κοψίνης).
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Σπαθής, Τασιούλης (88’ Μπαζάρογλου), Κώστογλου, Γασπαρινάτος, Κατσούρης, Φωής, Μπάμπης, Πάπα Κ. (81’ Τσεκίτσι), Μακρίδης (52’ Deraj), Beshaj.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου