Παρασκευή, Μαρτίου 15

Η pregame της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 16-17/3/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και τρεις μόλις "στροφές" πριν την ολοκλήρωση του, θα διεξαχθούν και τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια πολύ κρίσιμα και μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες της κορυφής και της 4αδας, όσο και αυτές που "μάχονται" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι Διλινάτων - Πρόννων.
Θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, πρωί - απόγευμα, σε Σταυρό – Ενωσιακό - Κεραμειές και Άγιο Αντώνη.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, όπου η Εύγερος φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν τις λίγες μαθηματικές τους ελπίδες για την 4αδα και οι φιλοξενούμενοι να «κλειδώσουν» την παραμονή τους!
Λίγο αργότερα στον Σταυρό, ο ουραγός Οδυσσέας Ιθάκης, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό και θα παλέψει για το καλύτερο με στόχο την παραμονή.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17/3 και στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής, στο ντέρμπι των Κεραμειών, τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα, φιλοξενούν τους ανεβασμένους αγωνιστικά Πρόννους και τις δυο ομάδες να θέλουν νίκη για τους δικούς τους λόγους.
Τέλος, την ίδια ώρα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι ο Εθνικός αδιάφορος πλέον βαθμολογικά, στην τελευταία φετινή παρουσία του στον Άγιο Αντώνη θέλει νίκη, απέναντι στα... νιάτα των Φωκάτων, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της αποτυχίας εισόδου του στην τελική 4αδα.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Σάμης.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  16-3-2019   ώρα:11:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Αντωνιάδης Ν.
Θωμάς Β..
Σάββατο  16-3-2019   ώρα:12:00
Δημοτικό Σταυρού
Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Παλληξουριακός
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Κομητόπουλος Π.
Κυριακή  17-3-2019   ώρα:15:15
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόννοι
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Παναγιωτόπουλος Β.
Κυριακή  17-3-2019   ώρα 15:15
Δημοτκό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός – Α.Ο. Φωκάτα
Θωμάς
Βασίλης
Αντωνιάδης Ν.
Κομητόπουλος Π.
            
Σάββατο 16/3/2019

Η αυλαία της 16ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο 11:30 το πρωί στα Φαρακλάτα, όπου η Εύγερος φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη.
Οι γηπεδούχοι για να διατηρήσουν μαθηματικά τις ελάχιστες ελπίδες τους για την είσοδο στα playoffs, κάτι φυσικά πολύ δύσκολο και οι φιλοξενούμενοι για να «κλειδώσουν» την παραμονή τους στην κατηγορία (εκτός και κάνει την μεγάλη έκπληξη ο Οδυσσέας στον αγώνα του με τον Παλληξουριακό) και στα επόμενα δύο παιχνίδια που απομένουν να κυνηγήσουν ένα καλύτερο τελικό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας, από αυτό της 8ης θέσης που διατηρούν αυτή την στιγμή.
Η Εύγερος προέρχεται από μια βαριά ήττα στο γήπεδο της με τους Πρόννους και σκορ 4-1. Μια ήττα που φέρνει σε δύσκολη θέση την ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου στην προσπάθεια της για είσοδο στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή της στα playoffs. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ίσως να είναι το τελευταίο της «χαρτί» προκειμένου να διατηρήσει τις ελάχιστες επαναλαμβάνουμε, μαθηματικά ελπίδες για τον στόχο της.
Και η Πρόοδος από την άλλη την περασμένη Τετάρτη και σε εξ’ αναβολής αγώνα, γνώρισε την ήττα από τα Φωκάτα στο Βαθύ με σκορ 1-0 και πλέον υπάρχει άγχος, ακόμη και για την παραμονή στην Α’ κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι, με μια μέτρια γενικά αγωνιστική παρουσία και τρεις συνεχόμενες βαριές ήττες, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς σε 13 αγώνες (3 νίκες – 3 ισοπαλίες και 7 ήττες). 
Μια διόλου καλή συγκομιδή για την ομάδα των Φαρακλάτων.
Οι φιλοξενούμενοι, με μια σχετικά καλή παρουσία, αλλά αρκετούς χαμένους βαθμούς, βρίσκονται στην 8η θέση με 10 βαθμούς στους ίδιους αγώνες (3 νίκες – 1 ισοπαλία και 9 ήττες).
Περιμένουμε ένα δυνατό, ανοικτό παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη με σκορ 2-1 στο Βαθύ.
            
Λίγο αργότερα στις 12:00 στον Σταυρό της Ιθάκης, ο ουραγός Οδυσσέας σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό και τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ψάχνει "σανίδα" σωτηρίας.
Οι γηπεδούχοι, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν είναι το φαβορί θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και μια καλή εμφάνιση, απέναντι σε μια ομάδα σαφώς ανώτερη τους, ώστε να πάνε με καλή ψυχολογία στα τελευταία δύο παιχνίδια που μπορεί να κρίνουν τα πάντα, εάν εν των μεταξύ η συντοπίτισσα Πρόοδος δεν τα έχει καταφέρει στα Φαρακλάτα λίγο πριν.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μια από τις καλύτερες και ίσως η πιο ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, θέλουν να συνεχίσουν και στη Βόρειο Ιθάκη το αήττητο σερί τους και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας, μεταξύ Διλινάτων - Πρόννων να παραμείνουν κορυφή.
Σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, μένει όμως να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, προέρχεται από μια βαριά εντός έδρας ήττα και σκορ 7-1, από τα επίσης πρωτοπόρα αήττητα Διλινάτα, ενώ αυτή του Σπ. Παπαδάτου πραγματοποίησε το ρεπό της.
Βίοι αντίθετοι στη φετινή τους διαδρομή των δύο ομάδων, αφού οι "κιτρινόμαυροι" της Ιθάκης παραμένουν ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας μετά από 13 αγώνες και μόλις 5 βαθμούς συγκομιδή (1 νίκη - 2 ισοπαλίες και 10 ήττες).
Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι" της Παλλικής, όπως προαναφέραμε, βρίσκονται στο "ρετιρέ" ισόβαθμοι των Διλινάτων με τους ίδιους αγώνες και 35 βαθμούς συγκομιδή (11 νίκες - 2 ισοπαλίες και καμία ήττα)!
Περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι, το οποίο στην εξέλιξη του μπορεί να δώσει καλό θέαμα και αρκετά γκολ.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει άνετα σε μια επίδειξη δύναμης στον Άγιο Αντώνη με σκορ 9-0!!
            
Κυριακή 17/3/2019
Η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17/3, όπου στις 3 και 15’ το απόγευμα στις Κεραμειές, στο ντέρμπι της αγωνιστικής τα πρωτοπόρα και αήττητα Διλινάτα φιλοξενούν τους Πρόννους.
Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες, με μοναδικό στόχο θα κυνηγήσουν τη νίκη και τους τρεις σημαντικούς βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι για να διατηρήσουν τη θέση τους στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και το αήττητο μέχρι την ημέρα της... κρίσης στον Άγιο Αντώνιο και στο ντέρμπι της χρονιάς.
Οι φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν την 3η θέση και να αυξήσουν την βαθμολογική τους διαφορά στο +6 από την Σάμη που έχει ρεπό και -4 από τα Φωκάτα, αν περάσουν από τον Άγιο Αντώνη.
Σε μια τέτοια εξέλιξη η 3η θέση είναι δική τους.
Έτσι εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει ότι το ντέρμπι θα έχει πολύ ενδιαφέρον και τους Πρόννους να ψάχνουν εκτός των βαθμών και τη ρεβάνς της ήττας τους στο πρώτο γύρο στα Τζαννάτα.
Η ομάδα του Γ. Τόγια κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα τόσο αγωνιστικά, όσο και από συγκομιδή βαθμών και φαίνεται ότι θα διεκδικήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρωτιά, με τον επίσης αήττητο Παλληξουριακό.
Η ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη άργησε να βρει τα πατήματα της, με αποτέλεσμα η παρουσία της σε κάποια παιχνίδια να μην ικανοποιεί, να χάνει αρκετούς βαθμούς και μαζί η πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Τελευταία όμως, έχει συνέλθει και παίζει καλό ποδόσφαιρο, παράλληλα με τη συγκομιδή των απαραίτητων βαθμών.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», μετά από 13 αγώνες βρίσκεται, όπως γράφουμε παραπάνω, αήττητη στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη του Παλληξουριακού με 35 βαθμούς (11 νίκες – 2 ισοπαλίες και καμία ήττα).
Οι Πρόννοι, με τα ίδια παιχνίδια στην 3η θέση με 23 βαθμούς (7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες).
Περιμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι και τις δύο ομάδες να έχουν δικαίωμα στο όνειρο.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι πρωτοπόροι και αήττητοι Διλινάδες είχαν περάσει με νίκη και σκορ 2-0 από τα Τζαννάτα.
            
Την ίδια ώρα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί τα Φωκάτα, σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι με μια μέτρια παρουσία φέτος, παρά το αρχικά αισιόδοξο ξεκίνημα τους δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στα playoffs και αυτό έχει φέρει μια μικρή απογοήτευση στους «κυανόλευκους», αφού χάθηκε ο βασικός τους στόχος.
Σίγουρα όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι θέλουν βαθμούς προκειμένου να κερδίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους, μιας και την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό και την προηγούμενη έχουν δύσκολη αποστολή στα Τζαννάτα.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, μετά τον θρίαμβο της Ιθάκης και το 1-0, επί της δυνατής Προόδου έχουν βάλει γερές βάσεις για την ιστορική συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και στο Ληξούρι θέλουν μόνο νίκη. 
Μια νίκη που σε συνάρτηση με το ρεπό της Σάμης θα τους βάλει στην 4αδα. Θέση που στη συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολο να χαθεί.
Σημαντικό λοιπόν παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για το τρίποντο.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, μετά από 14 αγώνες, βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 11 βαθμούς (2 νίκες - 5 ισοπαλίες και 7 ήττες).
Αυτή του Διον. Λιονάτου στην 5η θέση με 19 βαθμούς (6 νίκες – 1 ισοπαλία και 7 ήττες).
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με ίσες πιθανότητες νίκης για τις δύο ομάδες.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Φωκάτα - Εθνικός είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στο γήπεδο των Κεραμειών.
        
Η βαθμολογία

α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
13
11
2
0
52 - 04
35
2.
Α.Ο. Διλινάτα
13
11
2
0
34 - 03
35
3.
Α.Ο. Πρόννοι
13
7
2
4
26 - 17
23
4.
Α.Ο. Σάμης
14
6
2
6
20 - 24
20
5.
Α.Ο. Φωκάτα
14
6
1
7
18 - 21
19
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
13
3
3
7
16 - 31
12
7.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
14
2
5
7
17 - 30
11
8.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
13
3
1
9
13 - 32
10
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
13
1
2
10
08 - 42
05
        
Η επόμενη (16η) Αγωνιστική
(16-17/3/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Παλληξουριακός
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
3.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Πρόννοι
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Φωκάτα
Ρεπό:Α.Ο. Σάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου