Σάββατο, Μαρτίου 16

Ά"Χ"αρη ισοπαλία στα Φαρακλάτα... Εύγερος - Πρόοδος 1-1


Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το πρωί στα Φαρακλάτα, η Πρόοδος έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» την παραμονή της δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αφού στο 89’ είδε την Εύγερο να ισοφαρίζει με πέναλτι το σκορ στο 1-1 που ήταν και το τελικό.
Ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δυο ομάδες, αφού η μεν Εύγερος, παρά την καλή σε γενικές γραμμές παρουσία της στο πρωτάθλημα, αν και πρωτάρα μετά την επιστροφή της στην Α' κατηγορία, ύστερα από κάποια χρόνια, είναι και μαθηματικά εκτός 4αδας, η δε Πρόοδος, που και αυτή έχει μια αξιοπρόσεχτη πορεία, θα συνεχίσει με την αγωνία της επόμενης ημέρας, αφού μπορούν να προκύψουν αρκετά σενάρια μέχρι το τέλος.
Σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι στην αρχή μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο κινητικοί και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και προσπαθούσαν με κύριο εκφραστή των επιθετικών τους ενεργειών τον Μοντεσάντο, να φανούν απειλητικοί, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν δημιουργούν ευκαιρίες, αν και πατούσαν πλέον καλά γήπεδο.
Στην επανάληψη, η εικόνα παρέμεινε η ίδια με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη-παραμονή τους στην κατηγορία στο 67’, αλλά και κάποιες μικροευκαιρίες ακόμη.
Στο τέλος, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την ισοφάριση με πέναλτι που έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς Ιθακήσιων, ενώ στις καθυστερήσεις παραλίγο να «κλέψουν» ακόμη και τη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο Γ. Τσιντήλας θα σώσει απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια στο δυνατό φάουλ εκτός περιοχής του Ν. Παπαναστασάτου.
Στο 12’ ο κ. Παπαναστασάτος θα μαρκάρει τον Καρανίκα μέσα στην περιοχή που στη συνέχεια πέφτει, ο διαιτητής κ. Χατζηγεωργίου θα δει πέναλτι και σφυρίζει την παράβαση, μέσα σε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους.
Εκτελεστής ο Τ. Βασιλόπουλος που θα ευστοχήσει και θα βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.
Ο Πρεβεζιάνος το 23’ εκτελεί το φάουλ από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή και ο Απ. Γρίβας θα πιάσει ένα ωραίο σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λιναρδάτου.
Μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 θα χάσουν οι γηπεδούχοι με τον Κοσμά να κάνει κακή επιλογή, μετά την πάσα του Μοντεσάντου από δεξιά, αφού μόνος με τον Τσιντήλα αντί να πλασάρει θα κάνει το τακουνάκι που μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας της Προόδου.
Ένα σουτ του Ποιμενίδη από την γωνία της περιοχής και δεξιά μπλοκάρει και πάλι ο Γ. Τσιντήλας στο 39’.
Με αυτό το 0-1 οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 52’ ο Τσιντήλας θα διώξει δύσκολα με τα πόδια το διαγώνιο σουτ του Μοντεσάντου.
Ο Πρεβεζιάνος στο 56’ εκτελεί το φάουλ πατώντας την μπάλα για τον κορυφαίο του γηπέδου Τ. Βασιλόπουλο, το σουτ του οποίου θα καταλήξει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λιναρδάτου.
Στο 67’ ο Καρανίκας θα φύγει στην κόντρα και με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή από δεξιά και αντί να πασάρει στο αμαρκάριστο και με κενή εστία Πάτερη θα καθυστερήσει, θα χάσει το κοντρόλ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Λιναρδάτος και να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 που θα «κλείδωνε» και τη νίκη της ομάδας του.
Όσο περνούσε ο χρόνος, έπεφτε το θέαμα και ο ρυθμός στο παιχνίδι και δεν είχαμε κάποιες καλές φάσεις, ώσπου στο 89’ ο Ν. Παπαναστασάτος σε μια διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή με τον Λαγκαδά θα βρεθεί στο χόρτο και τον διαιτητή κ. Χατζηγεωργίου να σφυρίζει και πάλι πέναλτι, υπό τις διαμαρτυρίες αυτή την φορά της Προόδου.
Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής των «πορτοκαλί» που ήταν εύστοχος και πετυχαίνει την ισοφάριση.
Στο 90+2’ μάλιστα παραλίγο να «κλέψουν» και τη νίκη, όταν ο Μοντεσάντος εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην περιοχή, εκεί ο Ν. Παπαναστασάτος θα πιάσει μια κεφαλιά με την μπάλα να αποκρούεται με τα πόδια από τον Τσιντήλα και στην επαναφορά ο Κράλης, να αστοχεί στο σουτ από πολύ καλή θέση!
Το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι με αυτό το «Χ» και οι δύο ομάδες βγήκαν χαμένες.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Λιναρδάτος, Παπαναστασάτος Χρ. (52’ Παππάς), Κοκκόσης, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν., Κρούσος, Βαγγελάτος, Κοσμάς, Ποιμενίδης, Παπαναστασάτος Ε. (69’ Κράλης), Μοντεσάντος.
Πρόοδος Ιθ.:(Χ. Μανωλόπουλος), Γ. Τσιντήλας, Σύτι, Βασιλόπουλος, Κασσιανός (65’ Πάτερης), Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Χύκα, Τσάμης,  Καρανίκας, Γρίβας Α., Haidari.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου