Κυριακή, Μαρτίου 24

Παρέμεινε στη "μεγάλη κατηγορία η Πρόοδος Ιθάκης..... Επιστροφή Οδυσσέα στην Β'!


Σε ένα παιχνίδι που παίζονταν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, στο τοπικό ντέρμπι της Ιθάκης, η Πρόοδος δήλωσε παρόν εκεί που χρειάστηκε, αλλά και στην επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία, παίρνοντας μια μεγάλη και από ατόφιο «χρυσάφι» νίκη με σκορ 2-0, από τον συντοπίτη της Οδυσσέα, τον οποίο στέλνει στην Β’ κατηγορία.
Μια εξέλιξη που σίγουρα δεν θα ήθελε, όμως η... μοίρα τους έφερε απέναντι σε ένα παιχνίδι που παίζονταν όλα, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε αύριο κυριολεκτικά «ο θάνατος σου η ζωή μου», σε ένα παιχνίδι που δεν χωρούσε δυο.
Πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δυο ομάδες, όπου παρά την κρισιμότητα ενός τέτοιου ματς, επέδειξαν αθλητικό πολιτισμό και πήγαν όλα καλά! 
Μάλιστα η φετινή συνεργασία των δυο ομάδων στις υποδομές, δίνει σοβαρή πιθανότητα περαιτέρω συνεργασίας για το καλό του ποδοσφαίρου της Ιθάκης και των νέων παιδιών.
Σίγουρα, ένα γεγονός που αναμένεται να φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα.
Συγχαρητήρια επίσης στους γηπεδούχους για την παραμονή τους και τους φιλοξενούμενους για τη μεγάλη και φέτος προσπάθεια τους. Μια χρονιά που μπορεί να σημαίνει τον υποβιβασμό και την επιστροφή τους στη «μικρή» κατηγορία, όμως είναι σίγουρο ότι και πάλι η προσπάθεια τους θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος τη νέα περίοδο και θα είναι εξίσου σοβαρή για τον αθλητισμό, ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και τα νέα παιδιά της βόρειας Ιθάκης. Αυτοί ξέρουν καλά.
Ακόμη πρέπει να τονίσουμε και την καταλυτική παρουσία του έμπειρου αμυντικού μέσου της Προόδου Ιθάκης, του Βασίλη Πρεβεζιάνου, της σημαίας των «κοκκινόμαυρων», ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με ένεση προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του.
Αυτός είναι ο Βασίλης για όσους δεν το ξέρουν. Για εμάς που τον γνωρίζουμε από μικρό παιδί, κάθε άλλο παρά εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός, αφού ακόμη και με..... ένα πόδι ήταν σίγουρο ότι θα έπαιζε!
Δεν έχανε ένα τέτοιο παιχνίδι ο έμπειρος, αξιόλογος μέσος.
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και τους γηπεδούχους να το "καθαρίζουν" στο πρώτο 45λεπτο και σε διάστημα 7'!
Να σημειώσουμε ακόμη ότι από το 83’ οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν ως το τέλος με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Φατούρος θα δει δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) από τον διαιτητή κ. Σπ. Χρηστάτο.

Επίσης οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο β' ημίχρονο στο δυνατό σουτ του Π. Κουτσουβέλη, μετά από αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γ. Τσιντήλα.
Τα γκολ
Οι "κοκκινόμαυροι" θα ανοίξουν το σκορ και θα προηγηθούν 1-0 στο 27' με ωραία κεφαλιά του νεαρού Απ. Γρίβα στο β' δοκάρι, μετά την όμορφη σέντρα του Hajdari
Μάλιστα στο 34' θα πετύχουν και το 2-0 με επίσης κεφαλιά του Τ. Βασιλόπουλου, ύστερα από τη σέντρα του Σύτι και ενώ η μπάλα θα σκάσει στο "χόρτο" στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα του Ζ. Κουτσουβέλη.
Ένα γκολ που θα γράψει και το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι, τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στην Α' κατηγορία και τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν στην Β'.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος Ιθ.:(Χ. Μανωλόπουλος), Γ. Τσιντήλας, Σύτι, Βασιλόπουλος, Πάτερης (65’ Γρίβας Ι.), Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Χύκα, Τσάμης (85’ Τσίγκος),  Καρανίκας (80’ Κωστόπουλος), Γρίβας Α. (70’ Βρεττός), Haidari.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Κώτσης, Dylja, Τσίρος, Προσαλέντης Γ. (89’ Καραντζής Ν.), Φατούρος, Κουτσουβέλης Π., Ρενάτο (40 λ.τ. Βέρρας), Λογκόνης (89’ Λιβιεράτος), Μετσάνι Α., Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου