Παρασκευή, Μαρτίου 22

Η pregame της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 23-24/3/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 17ης, προτελευταίας αγωνιστικής και δύο μόλις "στροφές" πριν την ολοκλήρωση του, θα διεξαχθούν τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Πολύ μεγάλα παιχνίδια, μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες της κορυφής και της 4αδας, όσο και τις δύο Ιθακήσιες που "μάχονται" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ βέβαια ξεχωρίζει και το ντέρμπι των πρωτοπόρων στο Ληξούρι. 
Με άλλα λόγια, μπορεί αυτή η αγωνιστική να βγάλει τον πρώτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την μια ομάδα της Ιθάκης που θα βλέπει πλέον κατάφατσα τη Β' κατηγορία.
Τα συγκεκριμένα κρίσιμα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, πρωί - απόγευμα, σε Βαθύ –  Άγιο Αντώνη - Ενωσιακό και Τζαννάτα.
Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, ανοίγει το Σάββατο το πρωί στο Βαθύ και στο πολύ κρίσιμο τοπικό ντέρμπι των ουραγών, μεταξύ Προόδου - Οδυσσέα.
Ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει το ποια ομάδα από τις δύο, από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β' κατηγορία ή θα παρατείνει την αγωνία έως το φινάλε.
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 24/3, στις 3:15 το απόγευμα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, ο Παλληξουριακος και τα Διλινάτα θέλουν να "κλειδώσουν" την πρωτιά μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτό θα συμβεί για όποια ομάδα καταφέρει να φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο!
Την ίδια ώρα στα Φαρακλάτα και στο Ενωσιακό, η βαθμολογικά αδιάφορη Εύγερος φιλοξενεί τη Σάμη που "καίγεται" για τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το ρεπό των Φωκάτων και να βρεθεί και πάλι στην 4αδα, ώστε την τελευταία αγωνιστική να τα παίξει όλα για όλα στον Σταυρό για τη συμμετοχή της στα playoffs.
Τέλος, επίσης την ίδια ώρα στα Τζαννάτα, οι Πρόννοι θέλουν νίκη, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τα Διλινάτα, επί του Εθνικού, προκειμένου να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, αφού τελευταία αγωνιστική πηγαίνουν στο Ληξούρι με αντίπαλο τον Παλληξουριακό και η Σάμη καιροφυλαχτεί.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Φωκάτων.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  23-3-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. – Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Χρηστάτος
Σπύρος
Κομητόπουλος Π.
Μενεγάτος Ε.
2.
Κυριακή 24-3-2019   ώρα:15:15
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός – Α.Ο. Διλινάτα
Καραΐσκος
Απόστολος
Αντωνιάδης Ν.
Κομητόπουλος Π.
3.
Κυριακή  24-3-2019   ώρα:15:15
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Σάμης
Θωμάς
Βασίλης
Ρηγοπούλου Δ.
Χατζηγεωργίου Ν.
4.
Κυριακή  24-3-2019   ώρα 15:15
Δημοτκό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εθνικός
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Μιχαλιτσιάνου Χ.
----------------
            
Σάββατο 23/3/2019

Με το πολύ μεγάλο τοπικό ντέρμπι, το ντέρμπι παραμονής στην κατηγορία ανοίγει η αυλαία της 17ης, προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας και την Πρόοδο Ιθάκης να φιλοξενεί τον συντοπίτη της ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Οδυσσέα.
Ένα παιχνίδι, που μαζί με αυτό του Ληξουρίου κυρίως, είναι όλα τα λεφτά, μιας και μπορούν να κρίνουν πρωτιά και παραμονή.
Οι γηπεδούχοι, που σίγουρα θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση παίζουν την παραμονή τους. Για αυτό θα χρειαστούν τουλάχιστον την ισοπαλία.
Ένα αποτέλεσμα που θα "κλειδωθεί" για τους «κοκκινόμαυρους» και αντίθετα θα σημάνει τον υποβιβασμό για τους «κιτρινόμαυρους» από τη Βόρειο Ιθάκη. Έτσι δυστυχώς τα έφερε η μοίρα τους!
Οι φιλοξενούμενοι τώρα, μια ομάδα που έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο θα μπορούσαν και αυτοί να έχουν πάρει βαθμούς, κυρίως στην έδρα τους και τώρα να μην έφθαναν σε ένα παιχνίδι, μέχρι το επόμενο να τα παίζουν όλα για όλα, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, εκτός της νίκης αποχαιρετούν, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τη «μεγάλη» κατηγορία και επιστρέφουν μέσα σε μόλις μια σεζόν πάλι στη «μικρή»!
Η ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, μετά από 14 αγώνες βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, (3 νίκες – 2 ισοπαλίες και 9 ήττες), ισόβαθμη του Εθνικού, τον οποίο φιλοδοξεί να ξεπεράσει στη συνέχεια.
Αυτή του Σπ. Ζερβού, επίσης με 14 παιχνίδια, ουραγός με 5 βαθμούς (1 νίκη – 2 ισοπαλίες – 11 ήττες) θέλει από αυτό το παιχνίδι να κάνει την ανατροπή και να αλλάξει τα δεδομένα!
Τώρα, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί απρόβλεπτο, αφού το άγχος και η ανάγκη βαθμών, ένθεν και ένθεν το κάνει ενδιαφέρον.
Το περιμένουμε με αγωνία, δυνατό σαν ένα ντέρμπι, σαν ένα μεγάλο τοπικό και ελπίζουμε πρωταγωνίστριες να είναι οι δύο ομάδες και μόνο αυτές. Η διαιτησία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού μπορεί να κριθεί μια ολόκληρη παραμονή.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στον Σταυρό με σκορ 2-1.
            
Κυριακή 24/3/2019
Την επόμενη μέρα πια και στον Άγιο Αντώνη μεταφέρεται η 17η αγωνιστική με το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος, μεταξύ των πρωτοπόρων και αήττητων Παλληξουριακού – Διλινάτων.
Ένα ντέρμπι που μπορεί να κρίνει την πρωτιά και την ομάδα που θα συνεχίσει, με το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs.
Οι «ερυθρόλευκοι» της Παλλικής, με νίκη «καθαρίζουν» και την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι με τους Πρόννους θα είναι αδιάφοροι βαθμολογικά και χωρίς φυσικά χωρίς άγχος. Μια ισοπαλία θα παρατείνει την αγωνία μέχρι το τέλος.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», επίσης με νίκη θα είναι αυτή η πρώτη της τελικής κατάταξης, ενώ με ισοπαλία θα περιμένει το φινάλε για να γνωρίζει ποια θέση θα καταλάβει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και την τελική της κατάταξη.
Μεγάλο παιχνίδι λοιπόν στον Άγιο Αντώνη και όλα τα φίλαθλα μάτια του νησιού θα είναι στραμμένα εκεί, ενώ αναμένεται πολύς κόσμος στις κερκίδες.
Οι δύο ομάδες σε ένα απόλυτα ισορροπημένο, από άποψη τουλάχιστον αποτελεσμάτων και βαθμολογίας πρωτάθλημα, βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας στο ενεργητικό τους σε 14 παιχνίδια 38 βαθμούς (12 νίκες – 2 ισοπαλίες και καμία ήττα).
Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με το ντέρμπι, σίγουρα περιμένουμε «μάχη», περιμένουμε δύναμη, πάθος, ενώ θεωρούμε ότι η ομάδα που θα αγωνισθεί με καθαρό μυαλό και θα το θέλει περισσότερο, θα έχει με το μέρος της τις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει.
Ο Παλληξουριακός, είναι δεδομένο ότι θα μπει δυνατά με στόχο να αιφνιδιάσει και από την αρχή να δείξει τις επιθετικές διαθέσεις του, έστω και αν η ισοπαλία δεν τον «χαλάει», με την προϋπόθεση όμως ότι, την τελευταία αγωνιστική θα επικρατήσει στο ίδιο γήπεδο των Πρόννων.
Τα Διλινάτα σίγουρα θα μπουν με στόχο να κρατήσουν το «0» στην άμυνα και να χτυπήσουν στην κόντρα, για ένα γκολ που μπορεί να είναι αρκετό για την πρωτιά.
Ελπίζουμε και εδώ όλα να κυλήσουν ομαλά, οι ομάδες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι και την διαιτησία να περάσει απαρατήρητη. Για να συμβεί αυτό σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, θα χρειαστεί και τη βοήθεια όλων των πρωταγωνιστών!!!!
Αποτέλεσμα α’ γύρου:Οι δύο ομάδες είχαν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο των Κεραμειών ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).
            
Την ίδια ώρα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, σε ένα ενδιαφέρον και με μονόπλευρο το βαθμολογικό του ενδιαφέρον παιχνίδι, η Εύγερος φιλοξενεί τη Σάμη που θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει ότι, θα καταφέρει να μπει στην τελική 4αδα.
Οι Φαρακλάδες, μετά την αποτυχία της εισόδου τους στα playoffs, στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα προσπαθήσουν για τη νίκη για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και από τον άδοξο αποκλεισμό τους, την περασμένη Τετάρτη στον ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, με αντίπαλο τον Πυλαριακό και στόχο να μην χαθεί και η 6η θέση της τελικής κατάταξης που κατέχουν σήμερα.
Οι φιλοξενούμενοι, που παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα θέλουν μόνο νίκη, ώστε την τελευταία αγωνιστική που ταξιδεύουν στον Σταυρό, με αντίπαλο τον Οδυσσέα να τα παίξουν όλα για όλα και να είναι αυτοί που θα κλείσουν θέση στα playoffs, στη «μάχη» της διεκδίκησης του τελευταίου εισιτηρίου απέναντι στα Φωκάτα.
Όπως και να έχει, στα Φαρακλάτα αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο η Σάμη αρχικά παίζει τα «ρέστα» της, απέναντι σε μια ομάδα με αρκετή ποιότητα, αλλά και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί χωρίς άγχος και αυτό ίσως την κάνει πιο δυνατή και επικίνδυνη, ανεξάρτητα αν η ψυχολογία δεν είναι με το μέρος της.
Η ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου, μετά από πολλά χρόνια εκτός Α’ κατηγορίας, φέτος μπορεί να έχασε την είσοδο της στην τελική 4αδα, όμως κέρδισε πόντους για το μέλλον.
Μετά από 14 αγώνες βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θέση που θέλει να διατηρήσει και στη συνέχεια, με 13 βαθμούς συγκομιδή (3 νίκες 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Αντίθετα αυτή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, κατά πολύ ανανεωμένη φέτος, με πολλά πιτσιρίκια στη σύνθεση της, μπορεί να μην είχε μια σταθερή πορεία, όμως το ότι βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα (6 νίκες 2 ισοπαλίες - 6 ήττες) και διεκδικεί μια θέση στην τελική 4αδα, είναι κάτι πολύ θετικό και πιστώνεται στην ομάδα και τον κόουτς.
Περιμένουμε ένα ντέρμπι και τις δύο ομάδες ικανές να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει εύκολα από τον Καραβόμυλο με σκορ 3-0!
            
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται επίσης την ίδια ώρα στα Τζαννάτα με τον αγώνα ανάμεσα σε Πρόννους – Εθνικό Κεφαλονιάς και τους γηπεδούχους να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να «καθαρίσουν" και μαθηματικά με την συμμετοχή τους στην τελική 4αδα, αλλά και να διατηρήσουν στη συνέχεια τη 3η θέση που δίνει βαθμό στα playoffs και δεν έχει ακόμη σιγουρευτεί.
Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη θέλει να επανέλθει στις νίκες, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, αφού με διαφορετικό αποτέλεσμα και με την προϋπόθεση ότι τελευταία αγωνιστική έχει να περάσει ένα μεγάλο εμπόδιο στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και τον Παλληξουριακό, μπορεί να κινδυνέψει ακόμη και η συμμετοχή της στην τελική 4αδα.
Μάλιστα λίγο πριν από αυτό το παιχνίδι θα έχει ξανασυναντηθεί με την ίδια ομάδα, την επόμενη Τετάρτη, στο ουδέτερο των Κεραμειών. Αυτή την φορά στον ημιτελικό, του τοπικού κυπέλλου!
Έτσι, σε ένα παιχνίδι που είναι το φαβορί, απέναντι σε μια βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα, δεν μπορεί να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο από ένα τρίποντο 4αδας.
Από την άλλη, ο Εθνικός που έχει τεθεί οριστικά εκτός τελικής 4αδας, μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορος, όμως δεν θα είναι καθόλου αγωνιστικά, αφού θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην τελευταία φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, μιας και την επόμενη, τελευταία αγωνιστική θα κάνει το ρεπό του.
Η ομάδα των Πρόννων, με μια παρουσία που θα μπορούσε να είναι καλύτερη, στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες!!
Αυτή του Νικόλα Κουρούκλη σε μια μέτρια ποδοσφαιρική χρονιά, στα 15 παιχνίδια που έχει δώσει, βρίσκεται στην 7η θέση ισόβαθμος της Προόδου Ιθάκης με συγκομιδή 2 μόλις νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητες με το φαβορί να ακούει στο όνομα των Πρόννων.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από τον Άγιο Αντώνη με νίκη και σκορ 3-1!
        
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
14
12
2
0
55 - 04
38
2.
Α.Ο. Διλινάτα
14
12
2
0
35 - 03
38
3.
Α.Ο. Πρόννοι
14
7
2
5
26- 18
23
4.
Α.Ο. Φωκάτα
15
7
1
7
20 - 21
22
5.
Α.Ο. Σάμης
14
6
2
6
20 - 24
20
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
14
3
4
7
17 - 32
13
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
14
3
2
9
14 - 33
11
8.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
15
2
5
8
17 - 32
11
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
14
1
2
11
08 - 45
05
        
Η επόμενη (18η) τελευταία Αγωνιστική
(30-31/3/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Σάμης
2.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
3.
Α.Ο. Φωκάτα – Π.Α.Ο. Εύγερος
4.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι
Ρεπό:Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου