Σάββατο, Ιανουαρίου 22

Ανέβηκε στη 2η θέση ο Πυλαριακός 1-0 τα Διλινάτα στα Μακρυώτικα

Με το παιχνίδι Πυλαριακού – Διλινάτων, σήμερα Σάββατο απόγευμα στα Μακρυώτικα και ύστερα από διακοπές και αναβολές λόγω εορτών και covid πλέον του ενός μήνα, άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, με αρκετές διαμαρτυρίες, μια αποβολή νωρίς – νωρίς για τα Διλινάτα και το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ οι δύο ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από τη μεγάλη αγωνιστική τους απραξία, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν ανάλογο θέαμα.

Τη νίκη τελικά, θα πάρουν οι γηπεδούχοι με σκορ 1-0 (που φαίνεται να έχουν πάρει τον… αέρα των αντιπάλων τους, μιας και μετρούν 2 νίκες και 1 ισοπαλία στους 3 αγώνες που βρέθηκαν αντίπαλοι φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο).

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, ιδιαίτερα μετά την αποβολή, είχαν περισσότερη ώρα κατοχή μπάλας και κάποιες καλές ευκαιρίες που όμως "καθάριζε" ο Παγανίας, είτε ήταν άστοχοι οι επιθετικοί τους.

Οι φιλοξενούμενοι, σωστά στημένοι, σίγουρα μετά την αποβολή, πρόσεχαν ιδιαίτερα την άμυνα τους με στόχο να διατηρήσουν το "0", ψάχνοντας παράλληλα την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα, ενώ θα μπορούσαν στη φάση του 50' να είχαν προηγηθεί και πιθανόν να είχε άλλη τροπή το παιχνίδι.

Τελικά δεν απέφυγαν την ήττα και έτσι, ύστερα από 9 αγωνιστικές, παραμένουν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Φάσεις και γκολ

Στο 11’ στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και ύστερα από ωραία συνεργασία, από δεξιά Γιαννάτου – Θωμαΐδη, ο τελευταίος θα βρει στην περιοχή τον Saliaj σε επίκαιρη θέση, όμως το σουτ που επιχειρεί ο νεαρός μέσος των γηπεδούχων, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παγανία.

Στο 13’ ο Ζαμπαύτης των Διλινάτων, θα δει διπλή κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για διαμαρτυρία στον διαιτητή κ. Χατζηγεωργίου και οι φιλοξενούμενοι πολύ νωρίς, θα βρεθούν με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Π. Μπαλάσκας στο 36’ θέλει να απειλήσει με ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με αριθμητικό πλεονέκτημα πατούσαν καλύτερα γήπεδο, στο 41’ στο χλιαρό σουτ του Γερ. Καλιβωκά, από τα όρια της περιοχής, μπλοκάρεται η μπάλα από τον Παγανία.

Στο 43’ ο Θωμαΐδης θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Γιαννάτο, όμως το σουτ του επιθετικού του Πυλαριακού αποκρούεται από τον Παγανία, ο οποίος στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, στο 45+2’ με το σουτ του Σταμούλη, από τα όρια της περιοχής, να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, που σήμερα ήταν πάρα πολύ καλός και με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Έτσι, ισόπαλες χωρίς σκορ, οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι, είχαν την υπεροχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στη κόντρα.

Στο 47’ ο Γιαννάτος θα κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, για να διώξει και πάλι την μπάλα σε κόρνερ ο Παγανίας.

Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για την ομάδα του Γ. Τόγια να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τη συμπλήρωση 50’ παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα ο Διον. Τζωρτζάτος θα βρει στην περιοχή τον Δημ. Πολλάτο, το σουτ του οποίου αποκρούεται εντυπωσιακά και προσωρινά από τον Δημ. Καβαλλιεράτο και στην επιστροφή της μπάλας ο Τσιλιμιδός, σε σχεδόν άδεια εστία θα πλασάρει και θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Και στο 71’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το «χρυσό» και μοναδικό, όπως αποδείχτηκε γκολ.

Ο Saliaj από δεξιά θα μπει στην περιοχή, θα πασάρει παράλληλα με την αντίπαλη εστία στον Θωμαΐδη και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, αφού πρώτα η μπάλα κοντράρει στο Κ. Τζωρτζάτο, που προσπάθησε να σώσει, θα καταλήξει στα δίχτυα του Παγανία, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του 1-0.

Τέλος, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα για τον μη καταλογισμό, υπέρ τους πέναλτι.

Ο Διον. Τζωρτζάτος από δεξιά, θα βρει τον Τσιλιμιδό στην περιοχή, όπου θα βρεθεί στο χόρτο από μαρκάρισμα του Γονατά, όμως διαιτητής και α’ βοηθός έδειξαν συνέχεια στο παιχνίδι.

Με αυτό το 1-0 τελικό αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την τρίτη τους σερί νίκη και θα βρεθούν, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας!

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θα δεχθούν την 4η φετινή τους ήττα και θα παραμείνουν στην 7η θέση της κατάταξης, μετά από 9 αγώνες.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Καναλλάτο και Αγγ. Βουτσινά.

Οι συνθέσεις

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Δημ. Καλιβωκάς, Τουλιάτος Στ. (80’ Σπυρόπουλος), Saliaj, Ποταμιάνος Γερ. Καλιβωκάς, Θωμαΐδης, Μανωλάτος (60’ Κ. Νικολοβιένης), Γιαννάτος, Παν. Μπαλάσκας (60’ Γονατάς), Σταμούλης, Σπ. Αλυσανδράτος (55’ Βασιλόπουλος).

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Στεφανάτος, Κ. Τζωρτζάτος, Σπαθής, Δρόσος, Ζαμπαύτης, Διον. Τζωρτζάτος, Αλ. Τζωρτζάτος, Χρ. Τζωρτζάτος, Δημ. Πολλάτος (70’ Ντότσι), Τσιλιμιδός.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου