Παρασκευή, Ιανουαρίου 21

Η Pre game της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 22 - 23/1/2022 η συνέχεια με την 9η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

Επιτέλους αγωνιστική δράση στο τοπικό ποδόσφαιρο, αφού αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, συνεχίζεται το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, με τους 5 αγώνες του προγράμματος της 9ης αγωνιστικής, με περισσότερο του ενός μήνα διακοπή, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις γαλοπούλες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και του covid που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 22-23/1/2022, θα διεξαχθούν 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, θα έχουμε 1 το Σάββατο σε Μακρυώτικα και 4 την Κυριακή σε Ληξούρι - Καραβόμυλο - Αργοστόλι και Σκάλα. 

Το παιχνίδι στις Βασιλικάδες μεταξύ Ερύσσου - Εικοσιμίας, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα των δύο ομάδων!!!!!!

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Πυλαριακού - Διλινάτων, Σάμης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Παλληξουριακού - Ευγέρου, αλλά και το ντέρμπι των ουραγών Εθνοφρουρού - Ηρακλή Πρόννων, που μπορεί το αποτέλεσμα του να δώσει ανάσες σωτηρίας και αισιοδοξία στη μία ή την άλλη ομάδα!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ελάχιστες αναμένονται οι αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη, αφού λίγο πολύ τα φαβορί ξεχωρίζουν και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν.

Αήττητη παραμένει μέχρι τώρα, μετά από οκτώ αγωνιστικές η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένουν οι Εθνοφρουρός και Ηρακλής Πρόννων!

Στατιστικά

Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Παλληξουριακός με 38 τέρματα

Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Παλληξουριακός 1 τέρμα

Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα

Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 46 τέρματα

          

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο  22-1-2022   ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτα

Χατζηγεωργίου

Νικόλαος

Καναλλάτος Ν.

Βουτσινάς Αγγ.

2.

Κυριακή  23-1-2022   ώρα 15:00

Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε.

Κομητόπουλος Π.

3.

Κυριακή  23-1-2022   ώρα 15:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Βουτσινάς

Άγγελος

Καναλλάτος Ν.

Χατζηγεωργίου Ν.

4.

Κυριακή  23-1-2022  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

Θωμάς

Βασίλης

Μενεγάτος Ε.

-----------------

65.

Κυριακή  23-1-2022  ώρα:16:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Εθνοφρουρός- Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

Καραΐσκος

Απόστολος

Στοφόρος Γ.

Δούλου Ιρ.

         

Αναλυτικά η 9η Αγωνιστική

Σάββατο 22/1/2022

Με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος, αύριο Σάββατο 22/1/22 στις 3 το μεσημέρι, μεταξύ Α.Π.Σ. Πυλαριακού - Α.Ο. Διλινάτων, στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, επαναρχίζει το πρωτάθλημα, μετά από την 30ήμερη και πλέον διακοπή του, λόγω των εορτών - covid και παράλληλα ανοίγει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της τοπικής Α’ κατηγορίας.

Ένα παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ισάξιες και ικανές για κάθε αποτέλεσμα ομάδες, που αναμένεται να δώσουν "μάχη" για το τρίποντο, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την βαθμολογική τους θέση.

Οι γηπεδούχοι, με μια σπουδαία μέχρι τώρα παρουσία τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο, δείχνουν ικανοί να κάνουν την καλύτερη παρουσία στην ιστορία τους, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Μετά από 8 παιχνίδια βρίσκονται στην 3η θέση της κατάταξης με απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόνο μια ήττα συγκεντρώνοντας έτσι 17 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά το αρχικό μέτριο ξεκίνημα τους, βρήκαν πλέον πατήματα, έχουν ανέβει αγωνιστικά και παίρνουν τα αποτελέσματα που έλειπαν από την προσπάθεια τους.

Με τα ίδια παιχνίδια με τον αυριανό αντίπαλο τους και 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες, κατέχουν την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας με συνολικά 13 βαθμούς και σίγουρα η προσπάθεια θα συνεχιστεί για ένα ακόμη καλύτερο τελικό πλασάρισμα.

Στα Μακρυώτικα και σε μια δύσκολη για κάθε αντίπαλο έδρα, περιμένουμε ένα δυνατό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι σε όλη του, τη διάρκεια.

Θεωρούμε ότι, και οι δύο ομάδες είναι ικανές, να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν, ώστε να ανέβουν ακόμη ψηλότερο βαθμολογικά!

         

Κυριακή 23/1/2022

Η αγωνιστική πλέον, μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23/1/2022, όπου στις 3 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός», ο γηπεδούχος - αήττητος και με το απόλυτο 8Χ8 Παλληξουριακός, φιλοξενεί την 4η του βαθμολογικού πίνακα Εύγερο και είναι το μεγάλο φαβορί για το 9Χ9!

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την επιστροφή τους από την Γ’ Εθνική, δείχνουν ένα σπουδαίο αγωνιστικό πρόσωπο, διακρίνονται για το ποιοτικό τους παιχνίδι και την ευκολία επικράτησης τους, στα περισσότερα παιχνίδια.

Ήδη, μετά από 8 αγωνιστικές, βρίσκονται στην κορυφή με 24 βαθμούς συγκομιδή, διατηρούν το απόλυτο με 8Χ8 νίκες, έχουν ξεφύγει από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Α.Ο. Εικοσιμίας στους +5 βαθμούς και έχουν κάνει ένα σημαντικότατο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους του Θ. Βουκελάτου, φέτος δείχνουν μια διαφορετική προς το καλύτερο εικόνα, παλεύουν όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και είναι πολύ επικίνδυνοι, αν δε προσεχθούν ιδιαίτερα.

Με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 16 βαθμούς, αφού έχουν σαν απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Στο Ληξούρι δεν θα παρουσιαστούν αδιάφοροι, αλλά θα παλέψουν για μια αξιοπρεπή και ανταγωνιστική παρουσία, απέναντι στον πρωτοπόρο αντίπαλο της και να διεκδικήσουν το καλύτερο.

Στον Άγιο Αντώνη περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» του Ηλία Ζερβού να είναι το φαβορί για την 9η φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι, όπως προαναφέραμε δεν θα παρουσιαστούν αδιάφοροι και χρειάζονται, ιδιαίτερη προσοχή!

         

Στη συνέχεια και την ίδια ώρα, στο Δημοτικό Καραβόμυλου, ο Α.Ο. Σάμης φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ώστε να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά.

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που φέτος έχουν βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη, με στόχο το καλύτερο τελικό πλασάρισμα στη λήξη της σεζόν.

Μέχρι τώρα, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί και παράλληλα παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να βρίσκεται είτε στην κορυφή, είτε κοντά σε αυτή, στη συνέχεια κάποια άτυχα αποτελέσματα την έφεραν μετά από 8 αγωνιστικές στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη των Πρόννων, με απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και συνολικά 14 βαθμούς.

Από την άλλη, αυτή του Τ. Φωή με μια καλή παρουσία, αλλά και με κάποια άτυχα αποτελέσματα, κυρίως λόγω ελλείψεων, βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται από 3 νίκες, ενώ έχει και 5 ήττες παθητικό.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη με σκοπό, όπως προαναφέραμε, να ανέβουν βαθμολογικά και σε βάθος χρόνου να καταλάβουν μία θέση στα ψηλά «πατώματα» της κατηγορίας.

Στον Καραβόμυλο την Κυριακή, περιμένουμε ένα ανοικτό και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους ότι, θα παρακολουθήσουμε ωραίο θέαμα και γκολ.

Οι γηπεδούχοι, με όπλο τη δυνατή έδρα τους, έχουν ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη, όμως και οι «πράσινοι» θα παραταχθούν αποφασισμένοι, να μη φύγουν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ένα μικρό βήμα για την επιτυχία του στόχου τους.

         

Στο Δημοτικό Σκάλας, επίσης στις 3 το μεσημέρι, ο Α.Ο Πρόννων φιλοξενεί τον Αστέρα Ληξουρίου σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη, που σίγουρα φέτος δεν παρουσιάστηκε όπως είχαν σχεδιάσει οι άνθρωποι της ομάδας και ο ίδιος, μετά από 8 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, βρίσκεται αρκετά μακριά από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό και οι -10 βαθμοί φαντάζουν απαγορευτικοί για οποιαδήποτε όνειρα!

Ο απολογισμός της είναι 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και η βαθμολογική τους συγκομιδή 14 βαθμοί.

Έτσι, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη της Σάμης.

Οι «πράσινοι» του Ληξουριού, με μια καλή παρουσία, μετά τα πρώτα παιχνίδια της φετινής περιόδου, δείχνουν ικανοί να πετύχουν τον στόχο της παραμονής, αλλά και να βάλουν δύσκολα στο συγκεκριμένο παιχνίδι στον αντίπαλο τους.

Μέχρι τώρα και στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν 2 νίκες (η μία στα χαρτιά από τον Εθνοφρουρό), μία ισοπαλία και 5 ήττες, κάποιες από τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, και συγκομιδή 7 βαθμούς. Γεγονός που τους κατατάσσει στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Σ. Αναλυτή ψάχνει βαθμούς που θα τις εξασφαλίσουν το συντομότερο την παραμονή της στην Α' κατηγορία και στη συνέχεια χωρίς άγχος να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στην τελική κατάταξη!

Στη Σκάλα, περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στις προβλέψεις μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, ο Αστέρας δεν μπορεί να τους κάνει τη ζημιά!

         

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, με το οποίο ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ντέρμπι των ουραγών, ο Εθνοφρουρός φιλοξενεί, σε ένα κομβικό παιχνίδι τον Ηρακλή Πρόννων, με τις δύο ομάδες να θέλουν να κατακτήσουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά από 8 αγωνιστικές και τις ισάριθμες ήττες που μετρούν!

Και για τις δύο, ίσως να είναι ένα από τα τελευταία τους «χαρτιά», στην προσπάθεια να αποφύγουν τον υποβιβασμό και την άμεση επιστροφή τους στην Β’ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου, μιας και κυριολεκτικά όποιος χάσει «καίγεται», ιδιαίτερα για την ομάδα του Αργοστολίου που σέρνει στην.... πλάτη της και ένα -3!

Η ισοπαλία δεν ευνοεί κανένα από τους δύο και μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί καταστροφική για την επίτευξη του φετινού τους στόχου.

Σίγουρα, σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει και η παρουσία των γηπεδούχων και κυρίως, αν θα συμπληρώσουν εντεκάδα και μας εκπλήξουν ευχάριστα παίζοντας με «11»!

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και όσα έχουμε παρακολουθήσει, μετά από 8 αγωνιστικές, τόσο ο Εθνοφρουρός, όσο και ο Ηρακλής παρουσιάζουν μια πολύ μέτρια εικόνα και θα χρειαστούν να γίνουν πολλά, προκειμένου να κερδίσουν την παραμονή τους.

Σίγουρα, με νίκη ανανεώνουν τις πιθανότητες τους για τη συνέχεια και τον φετινό τους στόχο.

Αυτή την στιγμή, οι συγκεκριμένες ομάδες είναι ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα και κάτω από την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού.

Περιμένουμε ένα από τα γνωστά παιχνίδια τέτοιων συναντήσεων και τις αντίπαλες ομάδες να διεκδικούν με νύχια και με δόντια τη νίκη.

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

8

8

0

0

38 - 01

24

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

8

6

1

1

21 - 02

19

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

8

5

2

1

29 - 07

17

4.

Π.Α.Ο. Εύγερος

8

5

1

2

20 - 11

16

5.

Α.Ο. Σάμης

8

4

2

2

23 - 10

14

6.

Α.Ο. Πρόννοι

8

4

2

2

16 - 09

14

7.

Α.Ο. Διλινάτα

8

4

1

3

17 - 17

13

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

8

3

0

5

13 - 15

09

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

8

2

1

5

10 - 21

07

10.

Α.Ο. Ερύσσου

8

2

0

6

09 - 38

06

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

8

0

0

8

06 - 29

00

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

8

0

0

8

04 - 46

-3

** Ο Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός έχει -3 βαθμούς.

         

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

(29-30/1/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Παλληξουριακός

3.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Α.Ο. Σάμης

4.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Ερύσσου

5.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου