Σάββατο, Ιανουαρίου 29

Τα Διλινάτα ήταν φαβορί και το απέδειξαν….. Άνετα 6-1 τον Ηρακλή Πρόννων

Με το παιχνίδι Διλινάτων – Ηρακλή Πρόννων, σήμερα Σάββατο απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας.

Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα καλό στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε πολύ νωρίς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα πετύχουν μια εύκολη υπέρ τους νίκη με σκορ 6-1, απέναντι στην ομάδα των Πρόννων και τους τελευταίους να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, ενώ απομένει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετές δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Σταθάτου και τελικά πετυχαίνοντας 6 τέρματα να περνάει εύκολα το εμπόδιο του Ηρακλή και να επανέρχεται άμεσα στις επιτυχίες!

Οι φιλοξενούμενοι, θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, ενώ θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά, στο μέχρι τώρα αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζουν από την αρχή της σεζόν.

Αυτό θα χρειαστεί να συμβεί το συντομότερο, αν θέλουν να προλάβουν, αφού βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και ενώ απομένει μια αγωνιστική, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Και βέβαια τίποτα δεν έχει κριθεί, εφόσον φυσικά επιτευχθεί η αλλαγή αυτή άμεσα.

Οι από την άλλη γηπεδούχοι, στη συνέχεια θα παλέψουν για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη, που δείχνουν ότι μπορούν να το πετύχουν!

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 11' η ομάδα του Γ. Τόγια θα πάρει το προβάδισμα με μια απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Διον. Τζωρτζάτου εκτός περιοχής και δεξιά που θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σταθάτου, που δείχνει να αιφνιδιάζεται, για το 1-0.

Άτυχος θα σταθεί στο 15΄ο Διον. Τζωρτζάτος αφού το κόρνερ που εκτελεί από δεξιά θα στείλει την μπάλα στη συμβολή της δεξιάς δοκού και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.

Το 2-0 θα πετύχει στο 19' ο Φ. Τζωρτζάτος με ένα σουτ εκτός περιοχής, την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Xhelaj, να ξεγελάει τον Σταθάτο και να καταλήγει στα δίχτυα (χρεώθηκε σαν αυτογκόλ).

Στο επόμενο λεπτό, μετά την ωραία συνεργασία Φ. Τζωρτζάτου – Χεϊμπέϊα, μέσα στην περιοχή και αριστερά, ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Σταθάτου θα σημειώσει το 3-0.

Μετά από 6' το σκορ θα ανέβει στο 4-0 με κοντινό πλασέ του Διον. Τζωρτζάτου, μετά την συρτή πάσα από δεξιά του Τσιλιμιδού και την αδυναμία να απομακρύνουν οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί.

Στο 41' σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή των φιλοξενούμενων μεταξύ Xhelaj – Αλ. Πολλάτου, ο δεύτερος θα βρεθεί στο χόρτο και ο διαιτητής κ. Αντωνιάδης υποδεικνύει πέναλτι.

Εκτελεί ο ίδιος εύστοχα για το 5-0.

Ένα μόλις λεπτό πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν το σκορ σε 5-1 με ένα καταπληκτικό απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Δημητράτου, εκτός περιοχής που θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Παγανία.

Με αυτό το 5-1 και την τύχη του αγώνα να έχει ήδη κριθεί οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με «10» αφού τραυματίστηκε, ο ηλικιακά «μικρός» Γ. Τσιλιμιδός, χωρίς να  υπάρχει διαθέσιμος «μικρός» στον πάγκο, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός, το καλό θέαμα του πρώτου μισού και οι καλές στιγμές.

Ο Ηρακλής, με αριθμητική υπεροχή πλέον, ανέβηκε αγωνιστικά και έγινε πιο ανταγωνιστικός, ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι με αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα να δεχθεί μόλις ένα γκολ!

Στο 53’ ο Lluka, μετά από ωραία ενέργεια θα πιάσει από τα όρια της περιοχής ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει όμως άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Παγανία.

Ο έμπειρος αμυντικός των γηπεδούχων Σπ. Τζωρτζάτος, στο 68’ με καταπληκτική κεφαλιά, μετά το κόρνερ από δεξιά του Διον. Τζωρτζάτου, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-1.

Η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι θα είναι στο 78’ για τους φιλοξενούμενους, με τον Φούσια να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παγανία.

Στη συνέχεια και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τελικό σκορ το 6-1.

Τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στις νίκες και να ανεβαίνουν στην 5η θέση, ισόβαθμοι της Ευγέρου με 16 βαθμούς, ενώ τους φιλοξενούμενους να παραμένουν, κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ν. Καναλλάτο και την κ. Ε. Μπακάκη.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Κ., Σπαθής, Δρόσος (46’ Τζωρτζάτος Σπ.), Φωκάς, Τσιλιμιδός, Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Φ., Χεϊμπέϊα, Τζωρτζάτος Α. (20' λ.τ. Πολλάτος Αλ.).

Ηρακλής Πρ.:(Γ. Ρασσιάς-Κ. Στάβερης), Σταθάτος Γ., Καμπίτσης (55’ Περικλέους), Ριστάνης (62’ Τότολος), Ρώσσης, Xhelaj E., Πρίφτι (70’ Πετράτος), Γκιάφης, Ρασσιάς Γ., Δημητράτος,  Φούσιας, Lluka.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου