Δευτέρα, Ιανουαρίου 24

Πρώτος ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς στην Πάτρα... Ανέβηκε κατηγορία... Σειρά τώρα τα μπαράζ (βίντεο - φώτο)

Με τον ιδανικότερο  τρόπο έκλεισε την αγωνιστική χρονιά ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς. Στην τελευταία εξ αναβολής  αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Ανδρών στο Α’ τοπικό Δυτικής Ελλάδος πέτυχε το απόλυτο με 2x2 νίκες, ανέβηκε κατηγορία και πηγαίνει στα μπαράζ με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Έχοντας ηττηθεί στον πρώτο γύρο από τον Φοίνικα Πάτρας με σκορ 3-2, επιζητούσε πάση θυσία νίκη με 3-1, ώστε να υπερτερεί στην ισοβαθμία και να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση του ομίλου, όπερ και εγένετο. Στη σύνθεση του Φοίνικα Πάτρας υπήρξε μια σημαντική αλλαγή, αφού λόγω τακτικής, η ομάδα επέλεξε να δηλώσει ως τρίτο παίκτη τον κατά τεκμήριο καλύτερο αθλητή της Λαμπρίδη.

Για την ομάδα του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς ως πρώτος παίχτης δηλώθηκε Μάριος Χατζηκυριάκος Ας σημειωθεί ότι ο Χατζηκυριάκος αποτέλεσε μόλις τον δεύτερο Έλληνα που έλαβε μέρος σε Παραολυμπιάδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση ΑμεΑ, 

Ως δεύτερος παίκτης δηλώθηκε ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος και ως τρίτος ο Λάμπρος Κολατης. Πολύτιμες υπηρεσίες προσέφερε ο συνεργάτης προπονητής του σωματείου  Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας και συνεργάτης του Ομοσπονδιακού Προπονητή στην Εθνική Ομάδα Αλέξανδρος Καραϊωσήφ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε Σιάμπο και Δημητρακόπουλο προσέφερε πλούσιες συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων. Εν τέλει, ο Σιάμπος πήρε το ροζ φύλλο επικρατώντας με 3-2, μολονότι ο Δημητρακόπουλος βρέθηκε δύο φορές μια ανάσα από τη νίκη. Στη συνέχεια, ο Μάριος Χατζηκυριάκος έκαμψε άνετα την αντίσταση του  Μοσχονά με σκορ 3-0. Παρόλα αυτά, «ο άσος που έκρυβε στο μανίκι της» η ομάδα της Κεφαλονιάς αποδείχθηκε ο Λάμπρος Κολατής που με μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στα προγνωστικά,  υπερπήδησε το σκόπελο του Λαμπρίδη, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, όπως είχε κάνει και στον α’ γύρο. 

Με το σκορ στο 2-1 και τις ισορροπίες να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, ο Χατζηκυριάκος, αν και στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με 3-2 σετ, αυτήν τη φορά δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του Σιάμπο, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-0 σετ. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφάλισε στην ομάδα του τη «χρυσή» νίκη με συνολικό σκορ 3-1, έπειτα από έναν αγωνιστικό «μαραθώνιο» δύο ωρών μεταξύ των δύο συλλόγων.    

Κατόπιν, ακολούθησε ο αγώνας του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Η σύνθεση του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς παρέμεινε ίδια (Χατζηκυριάκος, Δημητρακόπουλος, Κολατης). Στο πρώτο ματς ο Χατζηκυριάκος αναδείχθηκε θριαμβευτής με 3-0 σετ απέναντι στον Γουσέτη. Στο δεύτερο αγώνα Δημητρακόπουλος και Δημακόπουλος μέτρησαν τις δυνάμεις τους, με τον Δημητρακόπουλο να πιστοποιεί την ανωτερότητα του, φτάνοντας στη νίκη με 3-0 σετ. Στο τρίτο παιχνίδι ο Κολατης με την ψυχολογία στα ύψη από την προγενέστερη εξαιρετική του εμφάνιση, συνέχισε με το… πόδι πατημένο στο γκάζι και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Καπατσώρη, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» των γηπεδούχων.

«Ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους αθλητές της ομάδας και ιδιαίτερα εκείνους που βρέθηκαν κοντά μας για πρώτη χρονιά, όπως ο Άγγελος Συμεωνίδης και ο Κώστας Δημητρακόπουλος για τη συνεισφορά τους στο σωματείο και την συνδρομή τους στην άνοδο του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς. Από εδώ και πέρα ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατάληψη της πρώτη θέση στα μπαράζ, ώστε να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς. Στην ομάδα εντάχθηκε και  ένας ακόμη αθλητής από την Ιθάκη, ο Σπύρος Μολφέσης, που σε αυτή τη φάση δεν συμμετείχε στους αγώνες, αλλά ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει στο μέλλον. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και τον Δήμαρχο που μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα, καθώς  έχει παραχωρήσει σε εμάς το Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», ως γήπεδο προπόνησης της ομάδας  για καθημερινές προπονήσεις, αλλά και σε περιόδους προετοιμασίας. 

Επιπρόσθετα, η παραχώρηση γραφείων στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί για εμάς πολύτιμη συνδρομή. Ευελπιστούμε του χρόνου να διεξαχθεί στο νησί μια μεγάλη διοργάνωση»,  ανέφερε σε δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας και Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής ΑμεΑ Πολυχρόνης Πολίτσης.

Ο αθλητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Μάριος Χατζηκυριάκος επεσήμανε με τη σειρά του: «Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Οι αγώνες στα  μπαράζ αναμφισβήτητα δεν θα είναι εύκολοι, αλλά πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε τα φόντα να εκπληρώσουμε το στόχο μας. Ο πρώτος στόχος που ήταν η άνοδος έγινε πραγματικότητα, ενώ και ο δεύτερος στόχος, δηλαδή η κατάκτηση του πρωταθλήματος, μπορεί να υλοποιηθεί. 

Αναμένουμε την κλήρωση».      

Βίντεο 1

Βίντεο 1

Βίντεο 1

Φώτο













Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου