Κυριακή, Ιανουαρίου 30

Επιστροφή στις νίκες για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιά …. 4-1 την Έρυσσο και στο βάθος παραμονή!

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα επικρατήσει του Α.Ο. Ερύσσου με σκορ 4-1,

Μια νίκη που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς, τον φέρνει κοντά στον στόχο της άνετης παραμονής.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας τελικά σε μια δίκαιη νίκη, που ήταν η 4η φετινή στη διοργάνωση και στους 12 βαθμούς, παράλληλα θα παραμείνουν στην 9η θέση της κατάταξης, +9 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι, με νέο προπονητή στον πάγκο τους τον Ανδρέα Σιμάτο, πάλεψαν να πάρουν κάτι, όμως δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να συνεχίζουν με την αγωνία, σε ότι έχει να κάνει με τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Η ομάδα από την Βόρεια Κεφαλονιά, παραμένει στη 10η θέση της κατάταξης, μόλις 3 βαθμούς πάνω από την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού, αφού παραμένει στις 2 νίκες στο πρωτάθλημα και στους 6 βαθμούς!

Φάσεις και γκολ

Με τη συμπλήρωση 5' στο παιχνίδι οι "πράσινοι" θα ανοίξουν το σκορ.

Ο Φωής, μετά τη σέντρα από δεξιά του Τσάκου, περίπου από το σημείο του πέναλτι και απέναντι από τον Καμπανό πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 10' με μια χαμένη ευκαιρία.

Ο Καραχρήστος θα δώσει την μπάλα στα όρια της περιοχής για τον Πετρόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να περάσει, λίγο πάνω από την εστία του Παπαστεργίου άουτ.

Στο 15' στο κόρνερ από δεξιά του Φωή, ο Χαραλαμπόγλου μέσα στην περιοχή θα βρει με το κεφάλι τον Walker σε πολύ καλή θέση, όμως πιεζόμενος θα αστοχήσει, σπαταλώντας μια πολύ καλή ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Τσάκου από δεξιά στο 17' και παράλληλη πάσα στον Φωή, απέναντι από τον Καμπανό θα φέρει το 2-0 των γηπεδούχων, με το πλασέ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Σημαντική ευκαιρία και πάλι για τους γηπεδούχους στο 20', με τον Τσάκο εντός περιοχής και δεξιά να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καμπανού.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Τσάκο στο 35', αφού μετά την κεφαλιά πάσα του Χαραλαμπόγλου, λίγο έξω από την μικρή περιοχή αστοχεί και πάλι.

Οι φιλοξενούμενοι στο 42' θα μειώσουν το σκορ σε 2-1 με κοντινή προβολή του Rexha Ρ., στην έξοδο του Παπαστεργίου, ύστερα την πάσα του Πετρόπουλου.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 45' ανήκει στους γηπεδούχους, όταν ο Τσάκος σε επικίνδυνη θέση στην περιοχή και έτοιμο να πλασάρει τον Καμπανό, θα κοπεί τελευταία στιγμή με ωραία προβολή του Βασιλάτου που διώχνει την μπάλα κόρνερ.

Με αυτό το 2-1 οι ομάδες θα ολοκληρώσουν το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Στο 54' μετά το κόρνερ από αριστερά του Φωή, ο Walker στο δεύτερο δοκάρι, θα γυρίσει την μπάλα, όμως λίγο πριν την γραμμή τέρματος απομακρύνει το κίνδυνο ο Κάκιας.

Ένα καλοκτυπημένο φάουλ του Κατσούρη, από τη γωνία της περιοχής και δεξιά θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από το αριστερό "Γ" της εστίας του Καμπανού.

Ο Κορσιάνος στο 70' θέλει να απειλήσει με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, σύριζα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 73' ο Noakes στο πρώτο δοκάρι, μετά την συρτή πάσα από δεξιά του Walker, αμαρκάριστος θα πλασάρει εύκολα για το 3-1 και "κλειδώνει" ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.

Μετά από 2' ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα πετύχει το 4-1, από πολύ κοντά μετά από την ψηλοκρεμαστή σέντρα του Κατσιλίδη.

Οι φιλοξενούμενοι, στο τέλος θα χάσουν τρεις καλές ευκαιρίες να μειώσουν το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 84' ο Παπαλεξάτος Κ.  θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά στον Πετρόπουλο με τον τελευταίο να κάνει από κοντά το σουτ και τον Παπαστεργίου να διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 85' στην σέντρα από δεξιά του Rexha R., ο Πετρόπουλος δεν πιάνει καλά το σουτ από καλή θέση και χάνει σημαντική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ.

Και στο 89' ο Παπαλεξάτος Κ. από πολύ καλή θέση θα στείλει την μπάλα άουτ.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την ομάδα του Τάκη Φωή να παίρνει μiα σημαντική νίκη παραμονής, να παραμένει στην 9η θέση, όμως να αυξάνει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους +9 βαθμούς και να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της.

Αντίθετα, αυτή του Α. Σιμάτου θα παραμείνει στην 10η θέση και σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει το στόχο της παραμονής στη "μεγάλη" κατηγορία.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Απ. Καραΐσκο και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Σακκάτος, Κατσούρης, Μαρινάκης (53' Κατσιλίδης), Παπαβασιλείου (53' Πάπα), Χαραλαμπόγλου, Μούτσα (68' Noakes), Μπάμπης (62' Κορσιάνος), Walker, Tσάκος (62' Χύκα), Φωής.

Έρυσσος:(Α. Σιμάτος), Καμπανός, Καρούσος, Καββαδίας Γ. (24' Πατρίκιος), Βασιλάτος, Ταβάνι (46' Παπαλεξάτος Κ.), Κάκιας, Rexha Α., Πετρόπουλος, Καραχρήστος, Παπαλεξάτος (74' Αντύπας), Rexha P..

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου