Κυριακή, Ιανουαρίου 30

Νίκη με ανατροπή για την Εικοσιμία 2-1 την Εύγερο... Ανέβηκε στη 2η θέση και ελπίζει

Με το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, το οποίο ξεκίνησε στις 6 το βράδυ υπό το φως των προβολέων, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στην Α’ κατηγορία και την Εικοσιμία να παίρνει μια σημαντική, από πλευράς βαθμολογίας, αλλά και ψυχολογίας νίκη με σκορ 2-1 και συνεχίζει να ανασαίνει στο κυνήγι του Παλληξουριακού.

Ήταν η 7η στο φετινό πρωτάθλημα, για την ομάδα της Λειβαθούς και έτσι θα ανέβει στην 2η θέση, με τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό να βρίσκεται στους -8 βαθμούς, με ένα παιχνίδι λιγότερο όμως, από τους «ερυθρόλευκους» της Παλλικής.

Για την Εύγερο από την άλλη, θα είναι η 3η συνεχόμενη και 4η στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 5η θέση με 16 βαθμούς και συγκάτοικο πλέον τα Διλινάτα.

Στο αγωνιστικό μέρος, παρακολουθήσαμε ένα πάρα πολύ καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, από δυο σχεδόν ισάξιες ομάδες.

Φάσεις και γκολ

Στο 24' σε μια σέντρα από δεξιά του Αραβαντινού, δεν μπορούν να απομακρύνουν σωστά οι αμυντικοί των γηπεδούχων, η μπάλα θα φτάσει στον Veizaj που από καλή θέση σουτάρει άουτ, στέλνοντας την μπάλα να περάσει, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τροΐζη.

Στο 26' οι "πορτοκαλί" των  Φαρακλάτων θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με σουτ του Βαλεντή, μέσα από την περιοχή, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία αμυντικών – τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, στη σέντρα από δεξιά του Μπούκα.

Στο 28' θα υποδειχθεί πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για χέρι αμυντικού στην περιοχή, το οποίο θα ανακληθεί με υπόδειξη του α' βοηθού κ. Θωμά για οφσάιντ.

Μια ωραία ατομική ενέργεια του Μουρελάτου και σουτ στο 32', όμως θα στείλει την μπάλα ψηλά, πάνω από την εστία άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στο 33' με τον Θεοδωρόπουλο, πιεζόμενο στα όρια της περιοχής, να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και να στέλνει ψηλά την μπάλα, πάνω από την εστία του Μαυρίδη άουτ.

Έτσι, με την Εύγερο να έχει το προβάδισμα στο σκορ 1-0, στο πολύ όμορφο σημερινό παιχνίδι θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό.

Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές του θα δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα του, θα την ανεβάσουν αγωνιστικά και τελικά θα πετύχουν μια σπουδαία ανατροπή.

Στο 47’ ο Βαλεντής θα βγει στην κόντρα, όμως πιεζόμενος από τους αμυντικούς της Εικοσιμίας θα κάνει ένα κακό τελείωμα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Αραβαντινός θα βγάλει από δεξιά την σέντρα, στο β’ δοκάρι ο Veizaj θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα καταλήξει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τροΐζη.

Και στο 65’ οι φιλοξενούμενοι, θα πετύχουν την ισοφάριση και το 1-1 με καταπληκτική κεφαλιά του Καραγιάννη και αφού πρώτα η μπάλα θα βρει στο εσωτερικό της οριζόντιας δοκού θα καταλήξει στα δίχτυα Τροΐζη, ύστερα από το κόρνερ από δεξιά του Μπούσι.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, λίγο πριν το γκολ ο Τροΐζης είχε κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Αραβαντινού, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 73’ σε μια επικίνδυνη συρτή σέντρα από αριστερά του Μάθιου, για πολύ λίγο δεν προλαβαίνει ο Καραγιάννης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Ο Παπαδόπουλος θα σώσει στο 75’ αποκρούοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος του με το κεφάλι, την κεφαλιά του Φουρνιέ, ύστερα από το κόρνερ του Μπούσι.

Στο 78’ η Εικοσιμία θα πετύχει την ανατροπή και το 2-1 με ένα εντυπωσιακό σουτ του Ντ. Ντουκάι, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά και την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι «Γ» της εστίας του Τροΐζη. Ήταν ένα φανταστικό γκολ που πανηγυρίστηκε άλλωστε έξαλλα!

Ο Τροΐζης στο 85’ θα προλάβει με έξοδο τον Καμπανό και θα διώξει με τα πόδια την μπάλα, μετά την πάσα του Μπούσι στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων.

Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Εικοσιμία θα πάρει μια σημαντική νίκη, που την διατηρεί στο στόχο της.

Από την άλλη, η Εύγερος ήταν ένας σχεδόν ισάξιος αντίπαλος, πάλεψε και έδειξε ότι μπορεί να πάρει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Γ. Στοφόρο.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Τροΐζης, Μπούκας, Πολλάκης (70’ Βαγγελάτος), Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Τσιαμπάος (63’ λ.τ. Σταματέλος), Μόκας (81’ Πάπα), Ηλιόπουλος (81’ λ.τ. Αλαφοστέργιος),  Βαλεντής, Κορσιάνος, Θεοδωρόπουλος.

Εικοσιμία:(Τ.  Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Καραγιαννάκης, Φουρνιέ, Veizaj, Τζάκης (65’ Μινέτος), Χοτζάι,  Μουρελάτος (50’ λ.τ. Ντουκάι Ντ.), Καμπανός, Αραβαντινός (Μάθιου), Φίλιππας (44’ Μπούσι), Καραγιάννης.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου