Παρασκευή, Ιανουαρίου 28

Η Pre game της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 29 - 30/1/2022 η συνέχεια με την 10η αγωνιστική

στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

Συνέχεια αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο πρωτάθλημα Α' τοπικής κατηγορίας, με τους 5 από τους 6 αγώνες του προγράμματος της 10ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 29-30/1/2022 θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια. Τρία το Σάββατο σε Αργοστόλι - Ληξούρι - Μακρυώτικα και δύο την Κυριακή στο Αργοστόλι.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Πυλαριακού - Παλληξουριακού, Αστέρα Ληξουρίου - Σάμης και Ευγέρου - Εικοσιμίας, αλλά και αυτά των ομάδων που "παλεύουν" για τη σωτηρία τους και το αποτέλεσμα τους μπορεί να δώσει ελπίδες για τη συνέχεια, μιας και απομένει ακόμη κάτι παραπάνω από έναν γύρο!

Σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και μετά από 9 αγωνιστικές το ερώτημα παραμένει, αν θα υπάρξει ομάδα που θα μπορέσει να κόψει την εξαιρετική και αήττητη πορεία των "ερυθρόλευκων" της Παλλικής, έστω και αν απομένουν 14 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και λιγότερο για το ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής.

Εμείς το θεωρούμε δύσκολο, ιδιαίτερα, μετά την σημαντική του ενίσχυση με παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες, η απόκτηση των οποίων έχει σκοπό να προετοιμαστεί μια ομάδα ικανή να κερδίσει θέση στην Γ' Εθνική, μέσα από τα playoffs που θα διεξαχθούν στη συνέχεια, μεταξύ των πρωταθλητών όλων των Ενώσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ελάχιστες αναμένονται οι αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη και αυτή την αγωνιστική, τόσο στην κορυφή, όσο και στην "ουρά"!

Αήττητη και μάλιστα με το απόλυτο 9Χ9 παραμένει μέχρι τώρα, μετά από εννέα αγωνιστικές η ομάδα του Παλληξουριακού.

Χωρίς νίκη παραμένει πλέον μόνο ο Εθνοφρουρός!

Στατιστικά

Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Παλληξουριακός με 45 τέρματα

Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας 2 τέρμα

Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 4 τέρματα

Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός με 51 τέρματα

         

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο  29-1-2022   ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Καναλλάτος Ν.

Μπακάκη Ε.

2.

Κυριακή  29-1-2022   ώρα 15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

ΑΠΣ Πυλαριακός - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Στοφόρος Γ.

Θωμάς Β.

3.

Σάββατο  29-1-2022   ώρα 15:00

Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός»

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Α.Ο. Σάμης

Χρηστάτος

Σπύρος

Δούλου Ιρ.

Κατερέλος Ε.

4.

Κυριακή  30-1-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Ερύσσου

Θωμάς

Βασίλης

Καραΐσκος Απ.

Δούλου Ιρ.

5.

Κυριακή  30-1-2022  ώρα:18:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας

Καραΐσκος

Απόστολος

Θωμάς Β.

Στοφόρος Γ.

          

Αναλυτικά η 10η Αγωνιστική

Σάββατο 29/1/2022

Με το παιχνίδι, μεταξύ Διλινάτων – Ηρακλή Πρόννων, αύριο Σάββατο 29/1 στις 3 το μεσημέρι, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Ένα παιχνίδι που δίνει στους γηπεδούχους, το δικαίωμα να επιστρέψουν και πάλι στις νίκες, μιας και αντικειμενικά είναι το φαβορί της συνάντησης.

Η νίκη λοιπόν, θα είναι ο μοναδικός στόχος για την ομάδα του Γ. Τόγια, ώστε να ανέβει βαθμολογικά, ψάχνοντας στη συνέχεια το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα της τελικής κατάταξης, διασκεδάζοντας έτσι τις εντυπώσεις, σε μία χρονιά που δεν κύλησε όπως την περίμεναν όλοι στην ομάδα του «μεγάλου χωριού»!

Μέχρι τώρα και σε 9 αγώνες, οι γηπεδούχοι μετρούν μόλις 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, ενώ προέρχονται από ήττα στα Μακρυώτικα 0-1 απέναντι  στον Πυλαριακό.

Οι φιλοξενούμενοι, με μια άσχημη πορεία μέχρι τώρα, είχαν δεχθεί οκτώ συνεχόμενες ήττες και οι οποίοι μόλις την προηγούμενη αγωνιστική, κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη και βαθμούς, επί του ουραγού Εθνοφρουρού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 11η θέση της κατάταξης με μόλις 3 βαθμούς και στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο απολογισμός τους μέχρι τώρα σε 9 παιχνίδια είναι, 1 νίκη και 8 ήττες, ενώ έχουν… «μαλώσει» με την ισοπαλία!

Περιμένουμε ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει γκολ, μιας και οι δύο ομάδες αναμένεται να αγωνιστούν με επιθετικό πνεύμα, αφού χρειάζονται βαθμούς για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω και τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι φόβητρο και με την ανάλογη σοβαρότητα, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσουν.

         

Στη συνέχεια και την ίδια ώρα, στο Δημοτικό Μακρυωτίκων, ο δεύτερος της βαθμολογικής κατάταξης Πυλαριακός, που προέρχεται από 3 σερί νίκες, φιλοξενεί τον πρωτοπόρο με το απόλυτο 9Χ9 Παλληξουριακό, με βασικό στόχο να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο του και στη συνέχεια για το καλύτερο.

Σε διαφορετικές καταστάσεις θα μιλούσαμε για το ντέρμπι πρωτοπόρων, που ναι μεν στα χαρτιά μπορεί να είναι, αλλά υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, ιδιαίτερα μετά την πολύ σημαντική ενίσχυση των «ερυθρόλευκων» στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο η οποία τους κάνει αντικειμενικά, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των δύο τοπικών τίτλων.

Οι γηπεδούχοι, μετά από 9 αγωνιστικές έχουν στο ενεργητικό τους 6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, στην πιο παραγωγική και καλύτερη μέχρι σήμερα πορεία τους στο πρωτάθλημα των «μεγάλων», πράγμα για το οποίο όλοι χαίρονται και καμαρώνουν στα Μακρυώτικα!

Όμως, τι να πεις και για την πορεία των φιλοξενούμενων από την άλλη, οι οποίοι με τους ίδιους αγώνες παραμένουν αήττητοι με το απόλυτο μάλιστα, όπως προαναφέραμε 9Χ9 ή αν θέλετε συνολικά φέτος, μαζί με το κύπελλο 13Χ13!!

Δύο αγωνιστικές πριν τα μισά του… δρόμου για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ηλία Ζερβού δείχνει ασταμάτητη, ανίκητη, παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και  στη συνέχεια μόνο με μια καθαρή αυτοκτονία μπορεί να χάσει το «νταμπλ».

Οι «κυανέρυθροι» από την Πύλαρο, προέρχονται από νίκη στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τα Διλινάτα, όπως φυσικά και οι «ερυθρόλευκοι», εντός έδρας με το επιβλητικό 7-1 επί της Ευγέρου στον Άγιο Αντώνη.

Στα Μακρυώτικα, το Σάββατο το μεσημέρι, περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους φαβορί να προσθέσουν ακόμη ένα τρίποντο στη βαθμολογική τους συγκομιδή και να συνεχίσουν με το απόλυτο αήττητοι.

Οι γηπεδούχοι, με όπλο τη δύσκολη έδρα τους, θα ψάξουν την καλύτερη γενικά παρουσία με ότι συνεπάγεται αυτό!

         

Συνέχεια, επίσης την ίδια ώρα και στο «Α.Ο. Παλληξουριακός», στον Άγιο Αντώνη στο Ληξουρι, ο θριαμβευτής της περασμένης αγωνιστικής στη Σκάλα, ο Αστέρας Ληξουρίου, θα φιλοξενήσει τη δυνατή Σάμη, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τη νίκη, ώστε σε βάθος χρόνου να πετύχουν ένα καλό τελικό πλασάρισμα.

Οι «πράσινοι» αστέρες, μετά την μεγάλη τους νίκη 2-3, μέσα στη Σκάλα την προηγούμενη αγωνιστική επί των Πρόννων, θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα, κάτι που φυσιολογικά θα τους εξασφαλίσει την παραμονή τους αρχικά στη «μεγάλη» κατηγορία, με την επιστροφή τους, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και στη συνέχεια να κοιτάξουν, χωρίς άγχος πλέον γιατί όχι το κάτι παραπάνω.

Άλλωστε το έργο του Σάκη Αναλυτή, δείχνει να αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι τώρα και στις 9 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας βρίσκεται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 8η θέση με 10 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες.

Από την άλλη, η Σάμη σε μια πολύ καλή χρονιά μέχρι τώρα, εντυπωσιάζει για το καλό ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά και από την ποιότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών που φέτος εμπιστεύεται ο προπονητής της και σίγουρα έχει δικαιωθεί από το αποτέλεσμα και την γενικότερη παρουσία τους.

Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς και απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες. Οι μεν γηπεδούχοι, όπως προαναφέραμε στη Σκάλα με τους Πρόννους 3-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι 5-1 επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στον Καραβόμυλο.

Θεωρούμε ότι στο Ληξούρι θα έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

         

Κυριακή 30/1/2022

Η αγωνιστική πλέον μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30/1, όπου στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς σε ένα σημαντικό για την πορεία του παιχνίδι, που δεν μπορεί να έχει σαν στόχο, άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, φιλοξενεί την Έρυσσο που και εκείνη «καίγεται» για βαθμούς!

Οι γηπεδούχοι, θέλουν λοιπόν τη νίκη που θα τους φέρει "αγκαλιά" σχεδόν με τον πολυπόθητο στόχο, δηλαδή την παραμονή και στη συνέχεια ένα καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι με νέο προπονητή στον πάγκο τους τον αξιόλογο πρώην προπονητή τους Α. Σιμάτο, δείχνουν ότι μέχρι τώρα επικεντρώνονται και «χτυπούν» τα παιχνίδια που θα τους επιτρέψουν την ιστορική τους παραμονή στην Α’ κατηγορία.

Έτσι, θέλουν και από αυτό το παιχνίδι να πάρουν κάτι που θα τους δώσει καλή ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια και την επιτυχία του στόχου τους. 
Σίγουρα όποιος βαθμός κατακτηθεί θα είναι «χρυσός».

Η ομάδα του Τ. Φωή μετά από 9 αγωνιστικές βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας με 9 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται από 3 νίκες, ενώ μετράει και ισάριθμες ήττες.

Η Έρυσσος, με έναν αγώνα λιγότερο, βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς και απολογισμό ως τώρα 2 νίκες και 6 ήττες.

Γενικότερα, οι δύο ομάδες δείχνουν να είναι μέσα στους στόχους τους, όμως όσο πιο γρήγορα, ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι, εξασφαλίσουν την παραμονή τους, τόσο καλύτερα από ψυχολογικής πλευράς θα αισθάνονται.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον αντίπαλο τους για το τρίποντο, όμως οι Ρυσσιάνοι είναι αποφασισμένοι να παραταχθούν στην πρωτεύουσα για το καλύτερο αποτέλεσμα και έτσι θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από τον αντίπαλο τους.

Άλλωστε, ο νέος προπονητής μια τέτοια φιλοσοφία έχει και προσπαθεί να χτυπάει κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο τους.

         

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, με το οποίο ολοκληρώνεται την 10η αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 6 το βράδυ, στο περισσότερο ενδιαφέρον των υπολοίπων του προγράμματος, η Εύγερος φιλοξενεί τυπικά γηπεδούχος, την πολύ δυνατή Εικοσιμία και ψάχνει τον τρόπο της επιστροφής της στις επιτυχίες, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, τον τελευταίο καιρό φαίνεται να μην έχουν την αρχική τους φρεσκάδα και αυτό έχει κοστίσει την απώλεια βαθμών, ενώ μετρούν 2 σερί ήττες και μάλιστα, η τελευταία πολύ βαριά στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι με σκορ 7-1, από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Μια ήττα, που έτσι κι αλλιώς ήταν αναμενόμενη και εντός προγράμματος, όμως η προηγούμενη με τα Διλινάτα και όπως ήρθε, ήταν αυτή που πόνεσε αρκετά.

Έτσι, σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως το συγκεκριμένο, θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν το στόχο τους.

Από την άλλη, η Εικοσιμία που δεν αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή στην Έρυσσο, αρκετά ανανεωμένη φέτος, δείχνει σε καλή κατάσταση και σίγουρα θα παίξει μόνο για τη νίκη, ώστε να ανέβει περισσότερο βαθμολογικά.

Οι «πορτοκαλί» του Θ. Βουκελάτου, μετά από 9 αγώνες, βρίσκονται στην 5η θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς και απολογισμό 5 νίκες 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Οι «κυανόλευκοι» του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου με 8 παιχνίδια μέχρι τώρα, βρίσκονται στην 3η θέση με 19 βαθμούς μετά από 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα που έχουν σαν απολογισμό.

Περιμένουμε ένα δυνατό, ανοικτό, γιατί όχι και ποιοτικό παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν με επιθετικό πνεύμα, μιας και δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αφού ο στόχος τους παραμένει το τρίποντο.

Και οι δύο ομάδες δείχνουν ικανές να τα καταφέρουν, προσφέροντας παράλληλα καλό θέαμα και γκολ!

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

9

9

0

0

45 - 02

27

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

9

6

2

1

30 - 07

20

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

8

6

1

1

21 - 02

19

4.

Α.Ο. Σάμης

9

5

2

2

28 - 11

17

5.

Π.Α.Ο. Εύγερος

9

5

1

3

21 - 18

16

6.

Α.Ο. Πρόννοι

9

4

2

3

18 - 12

14

7.

Α.Ο. Διλινάτα

9

4

1

4

17 - 18

13

8.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

9

3

1

5

13 - 23

10

9.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

9

3

0

6

14 - 20

09

10.

Α.Ο. Ερύσσου

8

2

0

6

09 - 38

06

11.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

9

1

0

8

11 - 29

03

12.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

9

0

0

9

04 - 51

-3

** Ο Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός έχει -3 βαθμούς.

         

Η επόμενη (11η) αγωνιστική
(5-6/2/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο.Παλληξουριακός - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

3.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννοι

4.

Α.Ο. Ερύσσου - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

5.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

6.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Α.Ο. Διλινάτα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου