Τρίτη, Οκτωβρίου 15

Ολοκληρώθηκε με νικητή 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα το φιλικό Βετεράνων του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο μεγάλος διεθνής φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στους Βετεράνους του Νομού και αυτούς του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου.

Η παρουσία στις κερκίδες, αλλά και στο αγωνιστικό χώρο (αγωνίστηκε στο β' ημίχρονο) του πρέσβη της Σερβίας κ. Nikola Nedeljkovic που τίμησε τον αγώνα λάμπρυνε το ιστορικό αθλητικό γεγονός.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους τον φιλικό αγώνα, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτ. Κουρής, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Απόδημου Ελληνισμού Ελ. Παπαναστασάτου, οι αντιδήμαρχοι Αργοστολίου Διον. Μινέτος, Γ. Τσιλιμιδός, Σπ. Σαμούρης, Διον. Κωνσταντάτος, ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αργοστολίου Γιαν. Λυκούδης, ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βικτ. Ρουχωτάς, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Αργοστολίου Θ. Αλυσανδράτος κ.α.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μία διοργάνωση της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας, υπό την αιγίδα του Προξενείου της Σερβίας στην Κεφαλονιά, με αφορμή τα τριάντα χρόνια αδελφοποίησης του Δήμου Αργοστολίου με την πόλη Σάμπατς της Σερβίας, αλλά και με τη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας και συνεργασίας και με άλλους Δήμους και φορείς από τη Σερβία.

Ήταν δε μια συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τον Δήμο Αργοστολίου και την Ε.Π.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του το γεγονός και απόλαυσε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό θέαμα από τους βετεράνους των γηπέδων της Σερβίας και της Κεφαλονιάς.

Στην αρχή, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, οι μαζορέτες της Ολγας Γαλιατσάτου παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και χειροκροτήθηκαν, και η Θ7 Κεφαλονιάς παρέδωσε τιμής ένεκεν τιμητική πλακέτα στην παλιά δόξα του Ολυμπιακού και σημερινό προπονητή των βετεράνων Μίλος Σέστιτς, ενώ στο ημίχρονο οι Ζ. Σκλαβουνάκης, ο Σπ. Μπουρλής και ο Θ. Χαρίτος έπαιξαν και τραγούδησαν, διασκεδάζοντας, όσους παραβρέθηκαν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Αγωνιστικά τώρα, παρακολουθήσαμε ένα ωραίο παιχνίδι 60' (30 Χ 30 τα ημίχρονα) και θαυμάσαμε κορυφαίους Σέρβους ποδοσφαιριστές που έλαμψαν, πριν από κάποια χρόνια στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και πολύ περισσότερο κάποιοι που έπαιξαν στη χώρα μας και αγαπήθηκαν τόσο πολύ από τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και ντόπιους βετεράνους που άφησαν την "σφραγίδα" τους στα γήπεδα μας.

Νικήτρια αναδείχθηκε χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα κάποιος για αυτό και το αναφέρουμε μόνο για την ιστορία, η ομάδα των Σέρβων βετεράνων με σκορ 1-0.

Τέλος να συγχαρούμε τους διοργανωτές για την επιτυχία της διεξαγωγής αυτού του ιστορικού αγώνα.




Διαιτητής ο κ. Γ. Μαζαράκης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.

Οι συνθέσεις

Βετεράνοι Κεφαλονιάς:(Ζησιμάτος-Παπαθεοδωρόπουλος), Κοσμάτος, Βαλεντής, Μεσοροπιάν, Ρέτσι, Αντωνίου, Τζωρτζάτος Χρ., Πίππος, Τραυλός, Κοτίνης, Καππάτος Σ., Καππάτος Δ., Γαλανός, Πρεντάνος Χ., Κοκκόσης Απ., Φωής, Μπαζάρογλου Μ., Μπαζάρογλου Π., Παπαναστασάτος Χρ., Χασάι, Βεκερίδης, Λιακόπουλος, Παπαναστασάτος Α., Βανδώρος, Μακρής, Στάβερης Δ., Κωνσταντάκης Α., Κωνσταντάκης Κ.. 

Βετεράνοι Ερυθρού Αστέρα:(Milos Sestic), Milosavljevic, Blagojevic, Borovnika, Nkolic, Jankovic, Vanic, Djurovic, Stojanovic, Mladenovic, Dislenkovic, Stojkovic, Nikolic, Manoilovic, Rajevac, Rakic.

Γιατρός του αγώνα ήταν ο κ. Ι. Καχρίλας, ενώ στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε ασθενοφόρο.

Με τη λήξη του αγώνα έγιναν διάφορες βραβεύσεις, από το Προξενείο Δημοκρατίας της Σερβίας στο Αργοστόλι και την τοπική Ε.Π.Σ.Κ.Ι., ενώ δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στον αγώνα.

Θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου