Κυριακή, Οκτωβρίου 13

Νίκη για την Εύγερο με φόντο την “8αδα”

 

Με το μεσημεριανό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνεχίστηκε το τοπικό κύπελλο και την Εύγερο να κάνει σεφτέ στις νίκες, έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκρισης στους "8" του τοπικού κυπέλλου.

Οι "οράνιε" θα επικρατήσουν του Αστέρα Ληξουρίου με σκορ 3-1, αφού σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, είχαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο την υπεροχή και πίεσαν τον αντίπαλο τους δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, μέσα από τις οποίες θα έρθουν τα 3 τέρματα, ενώ και ο Β. Μαρκέτος έβαλε το χέρι του στο β' ημίχρονο.

Το παιχνίδι ήταν καλό στο πρώτο 45λεπτο και μέτριο στο δεύτερο. Σίγουρα η νίκη της Ευγέρου ήταν δίκαιη απέναντι σε μία ομάδα που το πάλεψε αρκετά, πριν επηρεαστεί από την κούραση και έδειξε καλά στοιχεία.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή θα είναι για τους φιλοξενούμενους στο 8'.

Μία φάση στην οποία δεν θα έχουν την τύχη με το μέρος τους σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού, αφού το δυνατό σουτ του Πετρόπουλου από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Γαλανόπουλου και στη συνέχει θα έχουμε την απομάκρυνση της, από τους αμυντικούς.

Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα στο 22' με τον Μενεγάτο να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχειρεί θα καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της Ευγέρου.

Στο 27' οι γηπεδούχοι θα έχουν την τύχη με το μέρος τους και θα ανοίξουν το σκορ.

Ο Κοσμετάτος θα βρει τον Αλ. Πολλάτο αριστερά, αυτός θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και πλάγια, θα κάνει την παράλληλη σέντρα και ο Λουκέρης στην προσπάθεια του να διώξει με προβολή θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους για το αυτογκόλ και το 1-0 των "Οράνιε"!

Μετά από 2' ο Κοσμετάτος με καταπληκτική πάσα θα βρει τον Αλεξάτο στην πλάτη της άμυνας, τον τελευταίο να αποφεύγει αμυντικούς και τερματοφύλακα και να πλασάρει στην άδεια εστία για το 2-0.

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με μία κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου, μετά την σέντρα από δεξιά του Αλεξάτου στην περιοχή, να μπλοκάρεται από τον Β. Μαρκέτο χωρίς πρόβλημα.

Αυτό το 2-0 θα είναι και το σκορ του πρώτου μισού στο Δ.Α.Κ..

Στην επανάληψη, το θέαμα έγινε μέτριο με την Εύγερο και πάλι να έχει την κατοχή.

Στο 49' ο Ν. Παπανσατσάτος θα βρει αριστερά τον Αλ. Πολλάτο, αυτός θα μπει περιοχή και από πλάγια θα κάνει το σουτ για να σώσει ο Μαρκέτος.

Νέα μεγάλη επέμβαση του Μαρκέτου στο 51', όταν θα νικήσει και πάλι τον Αλ. Πολλάτο στο τετ α τετ τους, μετά την παράλληλη πάσα του Αλεξάτου από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή.

Νέο τετ α τετ στο 65', αλλά και πάλι ο Μαρκέτος θα είναι εκεί και θα διώξει με το πόδι το πλασέ του Μπούζου, ύστερα από την πάσα του Αλ. Πολλάτου από δεξιά.

Στο 78' ο Λουκέρης θα ανατρέψει στην περιοχή τον Θεοδωρόπουλο και θα υποδειχθεί πέναλτι.

Εκτελεί εύστοχα για το 3-0 ο Ν. Παπαναστασάτος.

Οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν στο 81' να μειώσουν σε 3-1 με πλασέ στην άδεια εστία του Αλιβιζάτου, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, μετά την καταπληκτική ενέργεια και την πάσα πάρε - βάλε του Πετρόπουλου.

Μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, η Εύγερος προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια σουτ, είτε με ατομικές ενέργειες που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Έτσι, η ομάδα των Φαρακλάτων θα πάρει την 1η της και πολύ σημαντική νίκη στη διοργάνωση και στη συνέχεια θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους "8".

Ο Αστέρας θα περιμένει τη ρεβάνς, που εκεί αρχικά θα χρειαστεί μόνο το τρίποντο, που μπορεί και να μην του φτάνει.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Κ. Κωνσταντέλλος.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Εύγερος:(---), Γαλανόπουλος, Παπαναστασάτος Ν., Δρόσος (30' Αδηλίνης), Πολλάτος (70' Ντεντλάλα), Κοσμετάτος (70' Κωνσταντάκης), Πολλάκης, Παπαναστασάτος Χ. (30' Θεοδωρόπουλος), Ζαμπαύτης, Λασκαράτος, Ταβιανάτος, Αλεξάτος (59' Μπούζος).

Αστέρας Ληξ:(---), Μαρκέτος Β., Αλυσανδράτος Α. (64' Μπερδεμπές), Διακάτος (64' Διονυσάτος), Πατρίκιος (80' Αλιβιζάτος), Γιακουμάτος, Λουκέρης, Κούτσης, Πετρόπουλος, Μενεγάτος, Κάτσαρης (64'  Ζυκάι), Κατερέλος.

Θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου