Σάββατο, Δεκεμβρίου 13

Πήραν το ντέρμπι τα Διλινάτα...... 1-0 τον Α.Ο.Κ.Ι. και συνεχίζουν μόνα στην κορυφή


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-0
                           
Που το πάνε φέτος τα Διλινάτα....... Πήραν άλλο ένα ντέρμπι και απαλλάχτηκαν από την παρουσία του Α.Ο.Κ.Ι. στην κορυφή
Τα Διλινάτα φέτος βάλθηκαν να μας τρελάνουν... Μετά από δέκα αγωνιστικές βρίσκονται στην 1η θέση με διαφορά δυο βαθμών από την δεύτερη Α.Ε.Κ. και το σπουδαιότερο χωρίς να έχουν ηττηθεί σε κανέναν ντέρμπι. Έτσι λοιπόν και σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την γνωστή «συνταγή» και «όπλο» τους το πάθος την δύναμη και την καλή ομαδική αλλά και ατομική αμυντική λειτουργία θα κερδίσουν και το τελευταίο του πρώτου γύρου με τον Α.Ο.Κ.Ι.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας στην μεγαλύτερη διάρκεια του, όμως δεν μπορούσαν εύκολα να σπάσουν την σωστά στημένη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν τρόπους να δημιουργήσουν φάσεις, που ήταν πολύ λίγες και ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο.
Ο Σπ. Παπαδάτος με αλλαγές είτε από τον πάγκο είτε εσωτερικές προσπαθούσε να βρει λύσεις για να πετύχει η ομάδα του κάποιο γκολ κάτι που δεν έγινε μιας και όπως προαναφέραμε δεν υπήρχαν κενοί διάδρομοι στον αμυντικό σχηματισμό των πρωτοπόρων για να περάσει η μπάλα στους επιθετικούς. Έτσι τα λίγα σουτ που πραγματοποιούσαν από μακριά δεν είχαν τύχη ούτε έφεραν σε δύσκολη θέση τον Καλαφάτη.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με αγωνία μέχρι το τέλος και με τα στοιχεία ενός ντέρμπι που όποιος θα πετύχαινε πρώτος το γκολ θα ήταν και ο νικητής κάτι που στο τέλος επιβεβαιώθηκε από το τελικό 1-0.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Κόμητας με ωραία κάθετη πάσα θα προσπαθήσει να βρει τον Βουκελάτο, όμως ο Καλαφάτης με έγκαιρη έξοδο θα πέσει στα πόδια του επιθετικού του Α.Ο.Κ.Ι. και με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Βουκελάτος στο 20’ ύστερα από ωραία συνεργασία και πάλι με τον Κόμητα θα πιάσει το τεχνικό φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία του Καλαφάτη.
Γκοοοοοολ με εκτέλεση πέναλτι του Χρ. Τζωρτζάτου και 1-0
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 35’ θα φύγει από δεξιά πιεζόμενος από τον Κοσμάτο, θα μπει στην περιοχή όπου ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων φαίνεται να σπρώχνει με το δεξί χέρι τον αντίπαλο του και τον διαιτητή κ. Γασπαράτο να υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση του αναλαμβάνει ο αρχηγός της ομάδας των Διλινάτων Χρ. Τζωρτζάτος που θα ευστοχήσει αφού θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αγκούσι που έπεσε σωστά στην γωνία του αλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.
Ένα απ’ ευθείας εκτελεσμένο κόρνερ από δεξιά του Κ. Τζωρτζάτου θα αναγκάσει τον Αγκούσι να διώξει δύσκολα και στη συνέχεια αφού η μπάλα κοντράρει σε επιθετικό των Διλινάτων καταλήγει άουτ.
Στο 44’ παραλίγο να έχουμε το 2-0 με την βοήθεια και της τύχης. Συγκεκριμένα ο Ταγκίρης θα κλέψει την μπάλα και θα πασάρει παράλληλα στην μεγάλη περιοχή εκεί ο Ηλ. Κοσμάτος στην προσπάθεια του να διώξει θα στείλει την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Τανουσάι με αποτέλεσμα να πάρει πορεία προς τα δίχτυα, ο Αγκούσι όμως δεν αιφνιδιάζεται και με εκπληκτική προσπάθεια θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Με το 1-0 υπερ των γηπεδούχων θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Το δεύτερο θα ξεκινήσει χωρίς να υπάρξει αλλαγή στην μέχρι εκείνη την στιγμή εικόνα του παιχνιδιού.
Στο 53’ ο Γ. Βουκελάτος λίγο έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» όμως η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από την εστία του Καλαφάτη.
Στο 54’ ο Κόμητας μετά από ωραία προσπάθεια θα φτάσει λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Α.Ο.Κ.Ι. και πλάγια έτοιμος για το σουτ, όμως τελευταία στιγμή θα πέσει στην πορεία της μπάλας ο Δημ. Τζωρτζάτος και με προβολή θα την στείλει να περάσει κόρνερ δίνοντας λύση σε μια επικίνδυνη κατάσταση για την εστία της ομάδας του.
Στο 84’ θα έχουμε μια φάση που θα φέρει τις διαμαρτυρίες από πλευράς Α.Ο.Κ.Ι.. Συγκεκριμένα ο Βουκελάτος θα μπεί στην περιοχή θα τσιμπήσει την μπάλα στην έξοδο του Καλαφάτη και στην συνέχεια θα βρεθεί στο έδαφος από την προσπάθεια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων να τον ανακόψει, ωστόσο η μπάλα είχε πάρει πορεία προς το άουτ, κάτι που έκρινε ο διαιτητής ότι δεν προλάβαινε ο επιθετικός των φιλοξενουμένων να πετύχει γκολ και έδειξε «παίζεται».
Τελευταία φάση στον αγώνα στο 89’ για να απειλήσουν για την ισοφάρισηοι γηπεδούχοι, όταν ο Παπαναστασάτος από αριστερά θα βγάλει επικίνδυνη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, η μπάλα θα περάσει από τον Αναλυτή αλλά ο Πολλάκης δεν την προλαβαίνει με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του Καλαφάτη.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Δ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Στ. Αναλυτής), Λ. Καλαφάτης, Καλλιακούδας, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Ταγκίρης (81΄Μύρτο), Τανουσάι (71΄Κατσούρης), Τζωρτζάτος Χρ., Κύργιο (64΄Τζωρτζάτος Φ.).
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σ. Παπαδάτος), Αγκούσι, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης (64΄Παπαναστασάτος), Καππάτος, Κοσμάτος, Λυκούδης, Κόμητας, Λογκόνης (77΄Χαλιώτης), Δεστούνης, Πολλάτος Αλ. (64΄Πολλάκης), Βουκελάτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου