Δευτέρα, Οκτωβρίου 26

"Ποδαρικό" με το δεξί για τον Παγκέ 1-3 την Πρόοδο στην Ιθάκη (Φώτο)


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  1-3
                                
Μεγάλο και δίκαιο "2" των "κυανόλευκων" στο Βαθύ
Μεγάλο διπλό για τον Παγκεφαλληνιακό σήμερα το απόγευμα στην Ιθάκη επί της δυνατής στην έδρα της τοπικής Προόδου και άνοιξε με το «καλημέρα» λογαριασμό στις επιτυχίες στο νέο πρωτάθλημα της Α΄τοπικής κατηγορίας.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, με δύναμη, αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια και τους φιλοξενούμενους στα πρώτα 30’ να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας κάποιες πολύ καλές φάσεις.
Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν και να μπαίνουν στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο τέλος.
Στο δεύτερο οι «κυανόλευκοι» του Αργοστολίου θα μπουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να το καθαρίσουν από νωρίς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 15λεπτο να πετύχουν δυο ακόμη τέρματα και να διευρύνουν το σκορ σε 3-1 στο υπέρ τους. Ένα σκορ το οποίο στο υπόλοιπο του αγώνα διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, παρότι η Πρόοδος ανέβασε ρυθμούς, πάντως χωρίς να δημιουργεί τις ανάλογες ευκαιρίες, εκτός από δυο στο τέλος με τον Ηλιόπουλο, που θα έφερναν την μείωση και την ανατροπή.
Έτσι η ομάδα του Θ. Βουκελάτου έφυγε από μια δύσκολη έδρα και μια πολύ καλή ομάδα με ένα τεράστιο όσο και δίκαιο «2».
Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με κάποιες σημαντικές ελλείψεις γεγονός φυσικά που δεν μειώνει σε τίποτε τον μεγάλο θρίαμβο του Παγκέ.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 10’ σε μια από τις γνωστές μακρινές του εκτελέσεις πλαγίων άουτ, ο Τούρλας θα φέρει την μπάλα στην περιοχή της Προόδου, εκεί σε λάθος γύρισμα των αμυντικών παραλίγο να έχουμε αυτογκόλ αφού ο Γ. Τσιντήλας έσωσε προσωρινά την εστία του κάτι που δεν μπόρεσε να ξανακάνει στη συνέχεια με την μπάλα να φτάνει στον Κατσιγιώργη που εύκολα θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 13’ ο Μοσχόπουλος θα βγει σε θέση τετ α τετ και θα κάνει το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Προόδου να απομακρύνει με τα πόδια και να σώζει την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.
Ο δραστήριος Ντεντλάλα στο 15’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούεται εντυπωσιακά με υπερένταση από τον Γ. Τσιντήλα που θα στείλει τη μπάλα κόρνερ.
Και πάλι ο Ντεντλάλα στο 30’, αφού «σπάει» το τεχνικό οφσάιντ των γηπεδούχων, θα μπει στην περιοχή και θα πασάρει στον Αρμάντο με το πλασέ του τελευταίου να καταλήγει στα δίχτυα πλην όμως με υπόδειξη του βοηθού το γκολ ακυρώνεται σαν οφσάιντ.
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους θα έρθει η ισοφάριση για την ομάδα του Κ. Πίππου, όταν ο Μ. Βασιλάκης κάνει κακή εκτίμηση της φάσης, πράγμα που εκμεταλλεύεται ο Κατσαρέλιας και στο τετ α τετ του με τον Α. Μαγδαληνό ευστοχεί με πλασέ κάνοντας το σκορ σε 1-1.
Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μισού του αγώνα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους και στα πρώτα 15’ πέτυχαν ακόμη δυο τέρματα.
Συγκεκριμένα στο 46’ ο Τριανταφυλλίδης με εντυπωσιακή πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα βγάλει τον Ντεντλάλα απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα, τον οποίο πλασάρει εύστοχα για το προσπέρασμα και το 1-2!
Στο 52’ θα ακυρωθεί ένα ακόμη γκολ σαν οφσάιντ για τους φιλοξενούμενους ύστερα από κοντινό πλασέ του Τούρλα.
Στο 53’ όμως ο Παγκέ θα πετύχει το 1-3. Ο Μοσχόπουλος από δεξιά αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και πασάρει στον Ντεντλάλα στην περιοχή, ο τελευταίος με διπλή προσπάθεια και πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγουμένως είχε αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Καλή ευκαιρία να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 75’ όταν στο φάουλ του Τσίρου η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία του νεαρού Α. Μαγδαληνού.
Ο Τριανταφυλλίδης στο 76’ θα σουτάρει έξω από την περιοχή για να διώξουν οι αμυντικοί της Προόδου πάνω στη γραμμή.
Η Πρόοδος στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ κάτι που τελικά δεν κατάφερε μιας και ο Ηλιόπουλος δυο φορές, την μια με κεφαλιά και την άλλη με πλασέ, θα αστοχήσει από καλή θέση.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης θα βρει τον Παγκέ να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 μέσα στην Ιθάκη.
Μια νίκη σημαντική αλλά και ψυχολογική ενόψει της δύσκολης συνέχειας για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του Θ. Βουκελάτου.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς την κα Κ. Βλάχου και τον κ. Π. Τουλάτο. 
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Τσίρος, Τσάμης, Βλασσόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Δευτεραίος (71’ Μολφέσης), Καρανίκας (84’ Κουλούρης), Κατσαρέλιας, Μιχαλιτσιάνος (59’ Λίλα), Ηλιόπουλος.
Παγκέ:(Θ. Βουκελάτος), Α. Μαγδαληνός, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Τριανταφυλλίδης (76’ Δραγούτας), Αντωνίου, Αρμάντο, Μοσχόπουλος (66’ Μούκα), Σπανός, Ντεντλάλα (84’ Π. Κορσιάνος), Τούρλας, Κατσιγιώργης.
Φώτο από τον αγώνα
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου