Δευτέρα, Οκτωβρίου 26

Οι “μικροί” πήραν το παιχνίδι! (ΝΕΟΛ – Νίκη Προαστείου 78-61)

TELIKO SHMA NEOL

Η ομάδα μας πήρε πανάξια την πρώτη της νίκη για φέτος, κερδίζοντας άνετα την ΝΙΚΗ. Οι μικροί της ομάδας μας, ξεπλήρωσαν με το παραπάνω την μέτρια εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής, βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ και παίζοντας ωραίο μπάσκετ, αναπληρώνοντας την νευρικότητα και τη – σχετική – αστοχία που έδειξαν στον αγώνα οι συνήθεις πρωταγωνιστές.
Είναι γεγονός πως στο σημερινό αγώνα, οι παίκτες μας ήταν φορτωμένοι με άγχος μετά από τις τρεις συνεχείς ήττες και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι τους.  Το πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες ξεκίνησαν με απανωτά λάθη – βλέπετε και οι αντίπαλοί μας ήταν το ίδιο αγχωμένοι με εμάς, αν και προηγήθηκαν με 1-5. Σιγά-σιγά, η ομάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, φτάσαμε να προηγηθούμε με 16-13. 
Όμως, ο Κολοβός είχε ήδη φορτωθεί με 2 φάουλ, ενώ ήμασταν και άστοχοι στις επιθετικές μας προσπάθειες. Ο προπονητής μας, στο δεύτερο δεκάλεπτο και βλέποντας τον Παναγή Συνοδινό να κάνει και δεύτερο φάουλ, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει παίκτες που συνήθως έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής και αυτοί δικαίωσαν και τον προπονητή και την παρουσία τους στην πεντάδα. 
Έτσι λοιπόν, οι Πυλαρινός, Μπελίτσης, Μπακούρος «έτρεξαν» τους αντίπαλους, ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν και μαζί με τον Αντωνάτο και τον Παπαγιάννη κέρδισαν το δεύτερο δεκάλεπτο με 15-8 , φέρνοντας την ομάδα μας μπροστά στο ημίχρονο με 31-21 και δίνοντας ανάσες στους παίκτες που είχαν ξεκινήσει τον αγώνα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, επέστρεψαν στο παρκέ οι δύο Συνοδινοί. Ο Χρήστος Συνοδινός σκόραρε 13 πόντους με καλά ποσοστά, ενώ και ο Παριώτης που είχε μπει σαν αλλαγή έβαλε δύο απανωτά δίποντα – το δεύτερο με alley-hoop του Παναγή Συνοδινού. Ο Μπακούρος έβγαλε μερικές καλές ασίστ , ενώ οι Αντωνάτος και Πυλαρινός συνέχισαν την καλή τους άμυνα – στο ίδιο διάστημα, η ΝΙΚΗ έμενε στον αγώνα χάρη στον Ζουμπουλάκη και τον Γιαννακόπουλο που ήταν σχετικά εύστοχοι. Το δεκάλεπτο τελείωσε με 26-19, οπότε με τη διαφορά στους 18 πόντους, το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Πράγματι, παρά το επιθετικό κρεσέντο του Ζαννίδη με 9 πόντους και τους 7 του πάντα απειλητικού Γιαννακόπουλου, η ομάδα μας δεν κινδύνευσε σε καμιά περίπτωση αφού τα τρίποντα των δύο Συνοδινών και του Πυλαρινού κράτησε τη διαφορά, δίνοντας στον Μάρκο Τζουγανάτο την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και τους Πλαΐτη και Σταθάτο που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τότε. 
Το δεκάλεπτο έληξε με 21-21 , ο ΝΕΟΛ πήρε το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνα, οι νεαροί μας παίκτες κέρδισαν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος  ενώ και οι μεγάλοι μας πήραν μια ανάσα βλέποντας ότι σε μια μέρα που δεν ήταν και η καλύτερή τους, βρέθηκαν λύσεις από τον πάγκο.
Τα δεκάλεπτα: 16-13, 15-8, 26-19, 21-21, τελικό 78-61.
ΝΕΟΛ: (Προπονητής Μάρκος Τζουγανάτος) Αντωνάτος 8, Σταθάτος, Συνοδινός Π. 11 (1) , Αραβαντινός 4, Κολοβός 1, Συνοδινός Χ.  23 (5), Μπακούρος 4, Παπαγιάννης 3, Πλαΐτης, Μπελίτσης 11, Πυλαρινός 9 (2), Παριώτης 4.
ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ: (Προπονητής Ντούβας Γ.) Πετρόπουλος 6 (1), Χατζηϊωαννίδης, Μαυροειδής, Σολδάτος 10, Ψαρρής 3 (1), Ντούκας, Ζουμπουλάκης 9, Ζαννίδης 11, Σφυρής 1, Ανδρέου 4, Γιαννακόπουλος 17 (3), Βασιλείου.
http://www.neol.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου