Σάββατο, Οκτωβρίου 10

Λύτρωση στο 83' με φωβολίδα του Τανουσάι


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  1-1
                               
Με πολύ κόπο αλλά και άγχος υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους τα Διλινάτα και πάνε στους "8" μετά σημερινό 1-1 με τον Οδυσσέα
Σήμερα το πρωί στις Κεραμειές άνοιξε η αυλαία των επαναληπτικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου. Στον σπουδαιότερο αγώνα όπου κρίθηκε και το πρώτο εισιτήριο της διοργάνωσης, ύστερα από ένα μέτριο παιχνίδι τα Διλινάτα τελικά ήταν αυτά που πανηγύρισαν την μεγάλη τους πρόκριση στους «8» του θεσμού, έστω και με αρκετό άγχος.
Οι περυσινοί κυπελλούχοι σχετικά καλύτεροι πήραν την πρόκριση με την δεύτερη ισοπαλία τους απέναντι στον Οδυσσέα και σκορ 1-1. Ένα σκορ το οποίο σε συνδυασμό με το 2-2 της Ιθάκης τους έστειλε στην επόμενη κλήρωση με τις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι παραλίγο να πληρώσουν την κακή τους μέρα, αλλά στο τέλος ήρθε η λύτρωση με το εντυπωσιακό γκολ του Τανουσάι.
Στο πρώτο ημίχρονο είχαν συντριπτική κατοχή αλλά άκαρπη και ανούσια, χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Πανταζόπουλου.
Οι «κιτρινόμαυροι» του Σταυρού προσπάθησαν για το καλύτερο και παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κρατήσουν το "0" και στη συνέχεια μέσω των αντεπιθέσεων και ιδιαίτερα με τον γρήγορο Cela να πετύχουν κάποιο γκολ και να "κλέψουν" την πρόκριση.
Αυτό ήταν κάτι που πέτυχαν κατά το ήμισυ, αφού που δεν υπολόγισαν τον Τανουσάι και την βολίδα που εξαπέλυσε προς το τέλος, στέλνοντας τους εκτός τοπικού κυπέλλου με αποτέλεσμα να ισοφαριστούν και να αποκλειστούν από τη συνέχεια.
Πάντως η παρουσία τους στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν αρκετά καλή και με λίγη τύχη ίσως πετύχαιναν την έκπληξη!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 8' οι γηπεδούχοι θα φανούν απειλητικοί, όταν ο Βαγγελάτος από δεξιά πασάρει συρτά και παράλληλα στο τέρμα του Πανταζόπουλου, μόνο που εκεί δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Οδυσσέα.
Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 13' όταν στο διαγώνιο σουτ, εκτός περιοχής, του Cela η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Μετά από ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής του Βαγγελάτου στο 28' η μπάλα θα περάσει συρτά άουτ, από το δεξί δοκάρι του Πανταζόπουλου.
Στο 37' ο Πανταζόπουλος θα αποκρούσει με διπλή προσπάθεια το κοντινό γυριστό σουτ του Γ. Αναλυτή.
Ο Βαγγελάτος στο 44', μετά από πάσα του Χρ. Τζωρτζάτου, θα σουτάρει με δύναμη εκτός περιοχής, με την μπάλα όμως να περνάει ψηλά άουτ.
Ο Τανουσάι στο 45' θα εκτελέσει ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα στην περιοχή στον Δημ. Τζωρτζάτο, αυτός θα πιάσει την γυριστή κεφαλιά αλλά και πάλι η μπάλα καταλήγει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι των "κιτρινόμαυρων".
Με ισόπαλες, χωρίς σκορ τις δυο ομάδες, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν αρκετά, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο τον ρυθμό τους, έστω και αν οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την κατοχή και άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι.
Έτσι στο 49' ο εξαιρετικός Cela από δεξιά με μακρινό φάουλ θέλει να απειλήσει την εστία του Ντερβισάι, μόνο που ο τελευταίος θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 55' ο Λορέντζο θα βρει έξυπνα στην περιοχή τον Βαγγελάτο, όμως το κοντινό σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος στέλνει την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Αργυρακάκη και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Οι φιλοξενούμενοι στο 56' ο πανέξυπνος Cela, βρίσκει αριστερά και έξω από την περιοχή και πλάγια τον Megani, αυτός θα πιάσει μια σέντρα σουτ που αιφνιδιάζει τον Ντερβισάι και η μπάλα καταλήγει στο απέναντι "Γ" της εστίας του και στα δίχτυα για το 0-1 "παγώνοντας" τις Κεραμειές. Το 0-1 από εκείνη την ώρα ήταν σκορ πρόκρισης για την ομάδα του.
Ο Cela που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με ωραία εκτέλεση φάουλ από δεξιά στο 71' θα αναγκάσει τον Ντερβισάι να απομακρύνει μακριά την μπάλα με γροθιές.
Ο Τανουσάι όπως είπαμε θα γίνει ο "λυτρωτής" της ομάδας του "μεγάλου Χωριού" αφού στο 83' με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ θα στείλει την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας των φιλοξενουμένων και θα ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 δίνοντας πλέον πλεονέκτημα πρόκρισης στην ομάδα του.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πετύχουν το 2-1 στο 90+6' όταν ο Γ. Αναλυτής θα βγει στην κόντρα μόνος απέναντι από τον Πανταζόπουλο στην περιοχή, θα τον πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην έξοδο, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του.
Τέλος στο 90+8' παραλίγο "έμφραγμα" για τους γηπεδούχους όταν ο Cela και πάλι θα πιάσει το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Ντερβισάι θα πέσει εντυπωσιακά στη γωνία του και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Έτσι τα Διλινάτα με δυο ισοπαλίες (2-2 και 1-1) θα είναι η ομάδα που θα μπει στην κληρωτίδα της επόμενης φάσης του τοπικού κυπέλλου!
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τις κ.κ. Μοσχονά και Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Ντερβισάι, Σπ. Κουρκουμέλης (90' λ.τ. Κίριο), Λορέντζο, Δημ. Τζωρτζάτος, Θ. Αναλυτής, Γερ. Κατσούρης, Τανουσάι,  Φ. Τζωρτζάτος (90+4' Κουρκουμέλης Χρ), Γ. Αναλυτής, Τζωρτζάτος Χρ. (76' Παππάς), Βαγγελάτος.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Κώτσης, Μαρούλης, Τόσκα, Φατούρος, Αργυρακάκης, Megani,  Βασιλόπουλος, Π. Κουτσουβέλης, Cella, Odylja.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου