Σάββατο, Οκτωβρίου 31

Νίκη και απολαμβάνει την "μοναξιά" της κορυφής ο Παγκέ 3-1 τον Πυλαριακό


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  3-1
                                                                     
Νίκησε άγχος και Πυλαριακό ο Παγκεφαλληνιακός
Με έναν από τους τέσσερις αγώνες (το παιχνίδι Διλινάτων-Προόδου αναβλήθηκε) της 2ης αγωνιστικής, ξεκίνησε σήμερα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Συγκεκριμένα στις Κεραμειές, τυπικά γηπεδούχος ένας αγχωμένος Παγκεφαλληνιακός επικράτησε σχετικά χωρίς δυσκολία του Πυλαριακού με σκορ 3-1 και επιτυγχάνοντας το 2Χ2 βρίσκεται μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!
Οι «κυανόλευκοι» του Αργοστολιού ήταν καλύτεροι, επέβαλαν τον ρυθμό τους και έχοντας την κατοχή της μπάλας έφταναν πιο εύκολα στα καρέ του Φλαμιάτου πετυχαίνοντας τρία γκολ, ενώ έχασαν και αρκετές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο.
Ήταν όμως πολύ νευρικοί και άστοχοι στην τελική προσπάθεια κάτι που τους οδηγούσε στις μεγάλες μπάλες στην επίθεση με αποτέλεσμα ο αέρας, που ήταν πολύ δυνατός, να τους χαλάει τα σχέδια.
Ο Πυλαριακός δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλό από ένα ακόμη παιχνίδι και όπως φαίνεται θα είναι δύσκολο το έργο του φέτος σε ότι έχει να κάνει με την «σωτηρία» του. Ήταν πολύ καλά στημένος αμυντικά, μεταφέροντας νεύρα στην αντίπαλη πλευρά και στη συνέχεια άγχος αφού ισοφάρισε με την λήξη του ημιχρόνου σε 1-1. Πάντως και σε αυτό το παιχνίδι πάλεψε και αυτό είναι στα συν της ομάδας του Κ. Κουγιανού.
Φάσεις και γκολ
Πολύ νωρίς στο 4’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν «κεφάλι» στο σκορ 1-0.
Συγκεκριμένα ο Τούρλας θα εκτελέσει το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Αντωνίου θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων και με κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Φλαμιάτου.
Στο 13΄ο Ντεντλάλα με τον Αρμάντο θα συνεργαστούν έξοχα και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Στο 16’ ένα άτσαλο διώξιμο του Μαγδαληνού, που βγήκε μακριά από την περιοχή του, θα δώσει την ευκαιρία στο Π. Σταμούλη να πιάσει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο κάτω από την σέντρα (κάτι σαν λόμπα) αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ από το αριστερό δοκάρι και την κενή εστία των γηπεδούχων.
Ο Αρμάντο στο 24’ θα σεντράρει από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Αντωνίου θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φλαμιάτου.
Στο 36’ σε ένα φάουλ για τους γηπεδούχους έξω από την περιοχή που θα εκτελεστεί με «κομπίνα», ο Τούρλας θα περάσει πάνω από την μπάλα για να σουτάρει ο Κλειτογιάννης και να την στείλει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο και ψυχρολουσία για τους «κυανόλευκους» αφού θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 με ένα εκπληκτικό γκολ του Σολδάτου. Ένα γκολ πραγματικά για όσκαρ.
Ο Π. Σταμούλης θα αλλάξει με τον Θ. Κουλουμπή λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, ο τελευταίος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή του Μαγδαληνού, εκεί δεν μπορούν να διώξουν οι αμυντικοί του με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον μέσο του Πυλαριακού ο οποίος με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι θα την στείλει στο δεξί παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας το σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε και ο Παγκέ έχοντας την κατοχή πέτυχε ακόμη δυο τέρματα παίρνοντας τελικά την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα.
Στο 53’ σε ένα σουτ του Σολδάτου από καλή θέση η μπάλα θα αποκρουστεί από τα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί.
Ο Ντεντλάλα στο 61’ εκμεταλλεύεται την σύγχυση των αμυντικών αλλά δεν κάνει καλό τελείωμα, μιας και το σουτ που επιχειρεί από την μικρή περιοχή καταλήγει ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Φλαμιάτου.
Καταπληκτική απόκρουση στο 65’ από τον Φλαμιάτο όταν διώχνει με δυσκολία την μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε κόρνερ στην κεφαλιά του Αντωνίου μετά την σέντρα από δεξιά του Μοσχόπουλου.
Και πάλι ο τερματοφύλακας του Πυλαριακού θα επέμβει και θα αποκρούσει το κοντινό πλασέ του Αρμάντο, η μπάλα δεν απομακρύνεται και στη συνέχεια ο Γ. Γασπαρής θα υποπέσει σε πέναλτι, αποκρούοντας την μπάλα με το χέρι, το οποίο υποδεικνύει ο διαιτητής κ. Καπογιαννόπουλος. 
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κλειτογιάννης που ευστοχεί και δίνει ξανά το προβάδισμα με 2-1 και παράλληλα επιστρέφει τα χαμόγελα στους γηπεδούχους.
Τέλος στο 82’ ο Π. Κορσιάνος που είχε περάσει σαν αλλαγή στον αγώνα θα «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του με σκορ 3-1. Ο Μοσχόπουλος θα σουτάρει από κοντά ο Φλαμιάτος πέφτει και αποκρούει εντυπωσιακά, όμως οι αμυντικοί του δεν μπορούν να απομακρύνουν, η μπάλα κυλάει προς την άδεια εστία για να πεταχθεί ο επιθετικός του Παγκέ και απλά να την «σπρώξει» στα δίχτυα.
Πριν τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Πολλάκη.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Τουλάτο και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Παγκέ:(Θ. Βουκελάτος), Α. Μαγδαληνός (84’ Τζάκης), Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Θωμάς (59’ Π. Κορσιάνος), Αντωνίου, Αρμάντο, Μοσχόπουλος, Σπανός, Ντεντλάλα (66’ Μούκα), Τούρλας, Κατσιγιώργης.
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Μακρής Ν. Γασπαρής, Γ. Γασπαρής, Φούκας, Delaj (78’ Rexha), Σολδάτος, Κουγιανός, Δεπούντης (58’ Φάντης), Θ. Κουλουμπής, Π. Ν. Σταμούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου