Παρασκευή, Οκτωβρίου 16

Super League:"Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό"


Η Super League, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe) -επίσημο συνεργάτη της UEFA- αφιερώνει την 7Η αγωνιστική, (17-19 Οκτωβρίου 2015), στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του Ρατσισμού.
H Super League για ένατη χρονιά συμμετέχει σε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία που έχει σκοπό να θυμίσει στους φιλάθλους και σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων.
890x433_131910405315Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα  ισχυρό όπλο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού. Αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, η Super League συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού, όπως άλλωστε έχει πράξει από την ίδρυσή της. Ας μην ξεχνάμε ότι, ιδίως σε μια τέτοια συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με την έξαρση προσφυγικών ροών από τη Μέση Ανατολή στη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να προβάλλουμε θετικά παραδείγματα και να αναδεικνύουμε την ανθρωπιά μας. Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο».
Κατά την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League, μια σειρά από δραστηριότητες που θα υλοποιήσουν οι ΠΑΕ-Μέλη της θα αναδείξουν ότι το Ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό» τα παιδιά παράταξης θα φορούν T-shirts με μήνυμα κατά του ρατσισμού, ενώ παράλληλα οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και τα παιδιά θα σηκώσουν κόκκινες κάρτες και πανώ κατά την παράταξη των ομάδων. Επίσης οι αρχηγοί των δύο ομάδων θα φορούν περιβραχιόνια της FARE, ενώ θα ακουστούν ηχητικά μηνύματα κατά του ρατσισμού και θα προβληθούν σχετικά βίντεο σε όποια γήπεδα διαθέτουν matrix.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου