Κυριακή, Οκτωβρίου 18

Με δυο νίκες και το ίδιο σκορ 2-0 επί του Πυλαριακού στους "8" του τοπικού κυπέλλου η Σάμη

Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ   0-2
                                     
Δίκαιη επικράτηση και πρόκριση για την Σάμη 2-0 τον Πυλαριακό

Με δυο νίκες στο ενεργητικό της η Σάμη, πήρε τελικά και τυπικά την πρόκριση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην 8αδα των ομάδων που συνεχίζουν στο τοπικό κύπελλο, αφού σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, επικράτησε και πάλι του Πυλαριακού με σκορ 2-0.
Η ομάδα του Κ Βιτωράτου, και σε αυτό το παιχνίδι, ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο, τον καλό ρυθμό στον αγώνα, αρκετές καλές ευκαιρίες, δυο δοκάρια, αλλά και την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα τόσο η σημερινή της  νίκη, όσο και η πρόκριση της στον επόμενο γύρο και στους «8» της διοργάνωσης, να είναι δίκαιη πέρα για πέρα.

Αντίθετα με τον Πυλαριακό ο οποίος σήμερα δεν προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση και υποτάχθηκε φυσιολογικά.
Η Σάμη ήταν πολύ επιθετική, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι πρόσεχαν την άμυνα τους και με τον ταχύτατο Π. Σταμούλη προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, κάτι που δεν κατάφεραν αφού ο επιθετικός της Πυλάρου ήταν εντελώς μόνος του ανάμεσα στα υψηλόσωμα στόπερ των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα η «μάχη» να είναι άνιση!
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ οι φιλοξενούμενοι θα σβήσουν κάθε όνειρο των γηπεδούχων για πρόκριση αφού θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 με απ’ ευθείας σουτ στην κίνηση του Κ. Νικολοβιένη στην σέντρα από αριστερά του Α. Αμούργη.
Ο Περιβολάρης στο 23’ θα δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Φλαμιάτου.
Η απάντηση των Πυλαρινών θα έρθει στο 27’ όταν ο Θ. Κουλουμπής από δεξιά θα βρει τον Π. Σταμούλη στην περιοχή και πλάγια με τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από την εστία της Σάμης.
Ο Π. Σταμούλης και πάλι στο 30’ θα βγει στην κόντρα, λίγο έξω από την περιοχή αποφεύγει τον Μιχαλίτση, αλλά το πλασέ του είναι αδύναμο και μπλοκάρεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα από τον Κ. Μωραίτη.
Ευκαιρία να πετύχει το 0-2 θα έχουν οι «κυανόλευκοι» της Σάμης στο 41’, όμως θα σταθούν άτυχοι με τον Ι. Αμούργη να κερδίζει στην κόντρα τον Rexha και μέσα στην περιοχή να «τσιμπάει» την μπάλα που δεν του κάνει το χατίρι να καταλήξει στα δίχτυα αφού θα βρει στο επάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και θα καταλήξει άουτ.
Σε μια από τις γνωστές του ταχύτατες επελάσεις ο Π. Σταμούλης στο 42’ θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που αναγκάζει τον Κ. Μωραίτη να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Με το σκορ 1-0 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα. Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε αντίθετα θα λέγαμε ότι η Σάμη ήταν πιο πιεστική και επιθετική πετυχαίνοντας ένα ακόμη τέρμα "κλειδώνοντας" έτσι την πρόκριση της στους «8»!
Με την έναρξη λοιπόν του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46’ η Σάμη θα χάσει άλλη μια καλή ευκαιρία, όταν ο Ι. Αμούργης από δεξιά θα βγάλει την μπάλα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Άννινο με τον τελευταίο όμως να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα του Φλαμιάτου.
Ο Κοσμάτος στο 52’ με έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ από δεξιά θέλει να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού με το τελευταίο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα.
Ο Ι. Αμούργης και πάλι από δεξιά στο 54’ θα βγάλει όμορφη σέντρα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Κ. Νικολοβιένη, αυτός όμως κάνει πολύ κακό πλασέ και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Νέα ατυχία στο 57’ για την ομάδα του Γ. Πολλάκη όταν ο Αρ. Αμούργης θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή και στον αμαρκάριστο Ν. Μωραίτη, ο οποίος μετά την εντυπωσιακή κεφαλιά του θα δει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων για μια ακόμη φορά!
Μετά από είκοσι λεπτά (στο 77’) η Σάμη θα πετύχει το 0-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περιβολάρη. Το «καθαρό» πέναλτι είχε κερδίσει, ο ιδιαίτερα διακριθείς σήμερα, Κ. Νικολοβιέννης όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των τυπικά γηπεδούχων από τον Φούκα.
Στο 83’ ο Κ. Νικολοβιέννης από δεξιά βγάζει την σέντρα στην περιοχή, εκεί ο αμαρκάριστος Ν. Μωραίτης χάνει μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το σκορ μιας και η κεφαλιά του καταλήγει στην αγκαλιά του Φλαμιάτου.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 85’, όταν το μακρινό δυνατό σουτ του Η. Κοσμάτου διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ ο Φλαμιάτος.
Έτσι με το σκορ στο τελικό 0-2 η Σάμη θα συνεχίσει στους οκτώ της διοργάνωσης αντίθετα με τον Πυλαριακό που πρέπει να διορθώσει πολλά στη συνέχεια και στην προσπάθεια του για παραμονή στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας που ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Ε. Μοσχονά.
Σάμη:(Γ. Πολλάκης), Μωραΐτης Κ., Μινέτος (46’ Ποταμιάνος), Μιχαλίτσης (75’ Διαμαντής), Γιαννάτος, Κοσμάτος, Μωραΐτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβγένης, Άννινος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι (55’ Καλιβωκάς Κ.).
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Μακρής, Γασπαρής Ν., Παπαδάτος (62’ Κουλουμπής Ο.), Φούκας, Κουλουμπής Θ., Rexha, Σταμούλης Ν. (63’ Κουγιανός), Delai (46’ Παππάς), Σταμούλης Π., Φάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου