Σάββατο, Οκτωβρίου 24

Πρεμιέρα με το "δεξί" και εφτάρα για τον Παλληξουριακό

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  7-0
                                     
Με το μυαλό στο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ. ο Παλληξουριακός 
εύκολα 7-0 τον Οδυσσέα Ιθάκης 
Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, άνοιξε σήμερα το πρωί στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, εκεί που ο πολύ δυνατός φέτος Παλληξουριακός, όπως αναμενόταν επικράτησε εύκολα, κάνοντας μάλιστα, επίδειξη δύναμης με το ευρύ σκορ των 7-0  του φιλότιμου Οδυσσέα Ιθάκης.
Οι «ερυθρόλευκοι του Ληξουριού ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή και έτσι με σωστή κυκλοφορία της μπάλας έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή πετυχαίνοντας γκολ και δημιουργώντας ευκαιρίες τις οποίες άλλοτε αξιοποιούσαν, άλλοτε όχι.
Οι «κιτρινόμαυροι» της Β. Ιθάκης, με πολλές ελλείψεις και «υπηρεσιακό» τερματοφύλακα τον Γ. Βασιλόπουλο, πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά η ανωτερότητα των γηπεδούχων ήταν αισθητή με αποτέλεσμα να δεχθούν μια βαριά ήττα.
Η ομάδα του Γ. Θωμά έδειξε με το «καλημέρα» ότι φέτος θα είναι από τις πρωταγωνίστριες του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις τους τοπικούς τίτλους, τόσο του κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος. Βέβαια οι Ληξουριώτες κρατούν χαμηλούς τόνους και όπως δηλώνουν βασικός τους στόχος είναι να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να χαίρονται από αυτό τόσο ο κόσμος όσο και οι ίδιοι, και από εκεί και πέρα ότι καλό έρθει για την ομάδα τους φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενο!
Συμπερασματικά η νίκη των γηπεδούχων ήταν αναμφισβήτητα δίκαιη και καθαρή. Έτσι θα πάνε στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στην πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ., στο ίδιο γήπεδο, με την ψυχολογία στα ύψη!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1’ ο ΜBrati με ωραίο δυνατό συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την δεξιά γωνία του Βασιλόπουλου.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ για το 1-0 μόλις στο 8’ και μαζί τον «δρόμο» για την εφτάρα. Ο ΜBrati μετά από εκτέλεση κόρνερ θα αλλάξει την μπάλα με τον Κόμητα και θα βγάλει σέντρα στην περιοχή, εκεί ο Χασάη δεν πιάνει το γυριστό σουτ που επιχειρεί και η μπάλα καταλήγει στον Αδηλίνη ο οποίος με δυνατό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα βάζοντας παράλληλα «οδηγό» την ομάδα του στο παιχνίδι.
Το 13’ δεν ήταν ιδιαίτερα τυχερό για τους φιλοξενούμενους αφού ο Παλληξουριακός θα «ζευγαρώσει» τα τέρματα του πετυχαίνοντας το 2-0 με πλασέ του Κόμητα μέσα από την περιοχή στην εντυπωσιακή λόμπα από αριστερά του Μαυροειδή.
Στο επόμενο λεπτό ο Βασιλόπουλος σώζει με τα πόδια στο δυνατό σουτ του Σωκ. Μαρκάτου μέσα από την περιοχή μετά την παράλληλη πάσα του Ζάβαλη.
Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο και στο 27’ θα έχουμε το 3-0 για τους «ερυθρόλευκους» όταν ο Ζάβαλης με εντυπωσιακή ενέργεια θα αποφύγει δυο αμυντικούς και λίγο έξω από την περιοχή με δυνατό συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βασιλόπουλου και στα δίχτυα.
Στο 35’ ο Ν. Μαυροειδής με ωραία ενέργεια θα αποφύγει τον Μecani, θα μπει περιοχή και με δυνατό σουτ θα στείλει για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Οδυσσέα για το 4-0!
Στο 44’ ο Χασάι από δεξιά θα επιχειρήσει μια σέντρα σουτ αλλά ο Βασιλόπουλος σε ετοιμότητα θα διώξει με γροθιές την μπάλα κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 45+1’ όταν ο Βασιλόπουλος και πάλι σε μακρινό απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Ζερβού, θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Με το 4-0 υπέρ των γηπεδούχων και με «κλειδωμένο» ουσιαστικά το ματς οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο και μέχρι το 65’ ο Οδυσσέας ανέβασε την απόδοση του αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί οι καλύτεροι του αγωνιστικού χώρου. Από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κουρασμένοι από την ταλαιπωρία του ταξιδιού (πρόλαβαν ίσα-ισα και το ματς άρχισε με περίπου με καθυστέρηση). Αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν ακόμη τρία τέρματα.
Στο 57’ ένα σουτ του Ζερβού εκτός περιοχής αποκρούεται με γροθιές από τον Βασιλόπουλο.
Το 5-0 για τους γηπεδούχους και δεύτερο προσωπικό του, θα πετύχει στο 66’ ο Κόμητας με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή μετά την σέντρα από αριστερά.
Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση ο έμπειρος σκόρερ της ομάδας, που είχε περάσει σαν αλλαγή στον αγώνα, Αλ. Πολλάτος ο οποίος θα πετύχει ακόμη δυο τέρματα.
Πρώτα στο 71’ θα βρεθεί μόνος στην περιοχή και εύκολα με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 6-0 της ομάδας του.
Στη συνέχεια και στο 88’ σε μια περίπου ίδια φάση θα πετύχει το τελικό 7-0 και δεύτερο δικό του, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 80’ οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης θα σταθούν άτυχοι αφού το κοντινό πλασέ του Ν. Προσαλέντη θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Μοσχόπουλου.
Μετά από αυτό τον θρίαμβο και το 7-0 οι γηπεδούχοι είναι σίγουρο ότι πάνε στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Α.Ε.Κ. στο ίδιο γήπεδο με την ψυχολογία στα ύψη.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς την κα Μ. Μαστάγκα και τον κ. Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Γ. Θωμάς), Μοσχόπουλος, Χασάι, Αντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Αδηλίνης, Κόμητας, Σωκ. Μαρκάτος, Ζάβαλης (72’ Ρεμούντης), ΜBrati (56’ Καμινάρης), Μαυροειδής (56’ Αλ. Πολλάτος).
Οδυσσέας Ιθάκης:(Σπ. Ζερβός), Βασιλόπουλος, Αργυρακάκης, Κώτσης (67’ Παππάς), Μαρούλης (86’ Τσιτσαρόλης), Toska, Φατούρος, Mecani, Π. Κουτσουβέλης, προσαλέντης, Μαλιακρίδας, Σόμπολας (46’ Λεκατσάς).
*** Να πούμε ότι από το 67’ που πέρασε σαν αλλαγή κάτω από τα δοκάρια ο Παππάς, ο Γ. Βασιλόπουλος πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου