Κυριακή, Οκτωβρίου 25

Με νίκη ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα η Σάμη 3-0 τα Φωκάτα (Φώτο)

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  3-0
                                
Επεισοδιακό παιχνίδι στα Φαρακλάτα με νικήτρια τη Σάμη
Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Σάμη, αφού στα Φαρακλάτα σήμερα το απόγευμα επικράτησε των Φωκάτων με σκορ 3-0!
Το παιχνίδι ήταν αρκετά επεισοδιακό με πολλά νεύρα και διαμαρτυρίες.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν πολύ κακό και τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα «μηχανάκια» τους Ι. Αμούργη και Μ. Κανάκη προκειμένου να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και να πετύχουν το γκολ που θα τις έβαζε μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο ήταν εντελώς διαφορετική και η Σάμη πιο πειστική κατάφερε τελικά να πάρει μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση στο ματς θα έρθει στο 31’ και ανήκει στους φιλοξενούμενους. Ο Κανάκης θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα επιχειρήσει το διαγώνιο σουτ, αλλά εκεί ο Κ. Μωραίτης θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία για τα Φωκάτα στο 32’ όταν μετά από πολλές κόντρες μέσα στην περιοχή και στην προσπάθεια του Παγουλάτου για το σουτ, η μπάλα θα ξεγελάσει τον Κ. Μωραίτη αλλά θα σταθεί τυχερός μιας και σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια θα σκάσει στο «χορτάρι» και τελικά θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.
Εδώ να πούμε ότι τα Φωκάτα διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή τέρματος της Σάμης.
Στο 36’ θα είναι η σειρά της Σάμης να ισοφαρίσει τα δοκάρια όταν ο Μινέτος θα μπει από δεξιά και θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή του Καρλή, εκεί ο Αλυσανδράτος θα πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Με αυτή την φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο η Σάμη αλλά και τα Φωκάτα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 55’ ο Ποταμιάνος θα πιάσει το σουτ μετά την πάσα του Περιβολάρη αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Στο 56’ οι Σάμη θα καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ 1-0. Ο Κοσμάτος εκτελεί το φάουλ από δεξιά και ο Περιβολάρης με μονοκόμματο σουτ θα στείλει την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Καρλή βάζοντας την ομάδα του «οδηγό» στο παιχνίδι.
Την ευκαιρία να ισοφαρίσει θα χάσει η ομάδα του Μ. Αθηναίου όταν ο Κανάκης ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά θα πιάσει μαι σέντρα σουτ, η μπάλα με παράξενη τροχιά θα βρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κ. Μωραίτη και στην συνέχεια να την απομακρύνει ο τερματοφύλακας της Σάμης.
Στο 69’ οι τυπικά γηπεδούχοι  θα πετύχουν το 2-0 μετά από το «κλέψιμο» της μπάλας του Νικολοβιένη από τον Μάστορα και την παράλληλη πάσα στην περιοχή στο Ι. Αμούργη, ο οποίος με προβολή θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καρλή.
Δεν πέρασαν καλά καλά δυο λεπτά και με τους φιλοξενούμενους πλήρως αιφνιδιασμένους, που η ομάδα του Γ. Πολλάκη θα πετύχει το 3-0 με γκολ και πάλι του Ι. Αμούργη με κοντινή προβολή μετά την εξαιρετική πάσα του Μινέτου.
Στη συνέχεια τα νεύρα που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο «χάλασαν» τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Πάντως στο 75’ ο Πολυδωράτος θα μπορούσε να μειώσει το σκορ αλλά νικήθηκε από τον Κ. Μωραίτη.
Στο 80’ ο Άννινος θα πασάρει στην περιοχή στον Νικολοβιένη με τον τελευταίο να σουτάρει και να στέλνει ελάχιστα την μπάλα άουτ.
Η τελευταία φάση στο παιχνίδι, στις καθυστερήσεις όταν ο Χρίστο θα σουτάρει αλλά αλλά και εδώ η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ από την εστία του Κ. Μωραίτη.
Διαιτητής ο κ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τις κυρίες Ε. Μοσχονά και Μ. Μαστάγκα.
Οι συνθέσεις
Σάμη: (Κ. Βιτωράτος), Μωραΐτης Κ., Μινέτος, Ποταμιάνος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Καλλιβωκάς Γ. (46’ Καλλιβωκάς Κ.), Αλυσανδράτος (53’ Μωραΐτης Ν.), Νικολοβιένης, Γιαννάτος, Περιβολάρης (74’ Άννινος), Αμούργης Ι.
Φωκάτα: (Μιχ. Αθηναίος), Καρλής, Μάστορας (70’ Σελένιτσα), Μάλσι, Τούρλας (82’ Σαλαπάτας), Χρίστο, Ντουκάι, Δεστούνης, Ίγκλις (62’ Σκριβάνος), Κανάκης, Πολυδωράτος,
Παγουλάτος.
Φώτο από το παιχνίδι




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου