Παρασκευή, Οκτωβρίου 30

Η Pre game της 2ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας

Δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα  της Α' κατηγορίας το Σαββατοκύριακο με το μεγάλο ντέρμπι Α.Ε.Κ.-Παλληξουριακού να κλέβει την παράσταση αλλά και με τους υπόλοιπους  αγώνες με αρκετό ενδιαφέρον
Σημαντικά λοιπόν τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με κάποιες ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη και κάποιες άλλες το 2Χ2.
Στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας την Κυριακή το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι ο τοπικός Παλληξουριακός σε ένα παιχνίδι μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος φιλοξενεί την πολύ δυνατή Α.Ε. Κεφαλονιάς. Μια ευκαιρία να μετρήσουν και τις δυνάμεις τους και οι δυο για το ποιος θα είναι φέτος το "αφεντικό" στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και τα παιχνίδια Διλινάτων-Προόδου την Κυριακή το πρωί στις Κεραμειές, Φωκάτων Εικοσιμίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο ίδιο γήπεδο, αλλά και σε αυτό της Ιθάκης επίσης την Κυριακή το πρωί ανάμεσα σε Οδυσσέα και Σάμη.
Το άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής είναι αυτό μεταξύ Παγκεφαλληνιακού-Πυλαριακού στις Κεραμειές το Σάββατο το απόγευμα με τον Παγκεφαλληνιακό να επιδιώκει να "ζευγαρώσει" τις επιτυχίες του και τον φιλοξενούμενο Πυλαριακό τον πρώτο ή τους πρώτους του βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 31-10-2015 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Π.Σ. Πυλαριακός 
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Τουλάτος Π
Σούλα Ε.
2.
Κυριακή  1-11-2015 ώρα:  10:30
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Σάμης
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Κομητόπουλος Π. Βλάχου Κ.
3.
Κυριακή   1-11-2015 ώρα:  11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Θανάσης
Eυστάθιος
Μενγάτος Ε.
Μαστάγκα Μ.
4.
Κυριακή   1-11-2015 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
Μαγουλάς
Σπύρος
Μαστάγκα Μ
Θανάσης Ε.
5.
Κυριακή   1-11-2015 ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγ. Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ε. Κεφαλονιάς
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Σούλα Ε.
Τουλάτος Π.
Αναλυτικά οι αγώνες:
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
                                                                     
Έτοιμος για το 2Χ2 ο Παγκέ με αντίπαλο τον Πυλαριακό.....
Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή οι φιλοξενούμενοι
Συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με τον μοναδικό αγώνα του Σαββάτου μεταξύ Παγκεφαλληνιακού και Πυλαριακού να διεξάγεται στις 3 μ.μ. στις Κεραμειές.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια μεγάλη επιτυχία στην Ιθάκη και την σπουδαία νίκη επί της Προόδου και σκορ 3-1. Για αυτό δεν θα ήθελαν, σε ένα παιχνίδι που κατά πολλούς είναι το φαβορί ,να πετάξουν στον "κουβά" ότι κέρδισαν με κόπο στο Βαθύ. 
Φέτος δείχνουν ικανοί για πολλά πράγματα και θέλουν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα με μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι καλύτερη τους, ούτε και ισοδύναμη τους.
Έτσι με την ψυχολογία στα ύψη και με μοναδικό στόχο το τρίποντο είναι πανέτοιμοι και σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν και αυτή την φορά.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έδειξαν στο παιχνίδι με την Εικοσιμία, αν και ηττήθηκαν στα Φαρακλάτα 2-0, ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και θα αντιμετωπίσουν τους θριαμβευτές της Ιθάκης με σεβασμό αλλά χωρίς φόβο προκειμένου να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν από ένα παιχνίδι που και πάλι δεν είναι το φαβορί.
Προβλήματα στις δυο ομάδες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα και τόσο ο Θ. Βουκελάτος όσο και ο Κ. Κουγιανός θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν προκειμένου να διεκδικήσουν μια ακόμη νίκη και το τρίποντο.
Φαβορί:Θεωρούμε τους τυπικά γηπεδούχους πιο έτοιμους και πιο ποιοτικούς από τους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα να είναι το φαβορί για μια νέα επιτυχία. Πάντως οι φιλοξενούμενοι θα παλέψουν, όπως έγινε με την Εικοσιμία και την προβλημάτισαν αρκετά, για την έκπληξη και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Τουλάτο και Ε. Σούλα.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                                            
Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Βαθύ.... Οι φιλοξενούμενοι θέλουν το 2Χ2 και οι γηπεδούχοι να "ξεπλύνουν" το 0-7 του Ληξουριού
Συνέχεια της αγωνιστικής την Κυριακή το πρωί στις 10:30 στο Βαθύ με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ του τοπικού Οδυσσέα και της Σάμης.
Οι γηπεδούχοι μετά την βαριά ήττα και το 0-7 από τον Παλληξουριακό στον Άγιο Αντώνη είναι υποχρεωμένοι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να ξεχάσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού μπροστά τους έχουν να αντιμετωπίσουν μια επίσης πολύ δυνατή και ενισχυμένη φέτος ομάδα.
Σίγουρα δεν θα έχουν και τις ελλείψεις της πρεμιέρας και έτσι πιο ενισχυμένοι, θα παλέψουν για την πρώτη τους φετινή επιτυχία.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, μετά τη νίκη τους και το 3-0 επί των Φωκάτων πάνε στην Ιθάκη με στόχο να συνεχίσουν τις επιτυχίες ώστε να φτάσουν το 2Χ2 που εκτός από ψυχολογική άνεση θα τους βοηθήσει βαθμολογικά για τη δύσκολη συνέχεια και την υλοποίηση των φετινών τους στόχων.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παιχνίδι έχει μια ιδιαίτερη δυσκολία και για αυτό είναι πανέτοιμοι να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πετύχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το γκολ που θα τους απαλλάξει από το άγχος.
Εκτός του γνωστού προβλήματος με τον Ρενάτο ο Σπ. Ζερβός λογικά δεν θα έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κ. Βιτωράτο που θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στην διάθεση του.
Φαβορί:Ένα παιχνίδι ανοικτό και τις δυο ομάδες ικανές για τη νίκη και το τρίποντο. Αναμένεται ένα δυνατό, συναρπαστικό και με πολύ αγωνία παιχνίδι και τη Σάμη λίγο πιο μπροστά στις προβλέψεις μας.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Κ. Βλάχου.

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                  
Ενδιαφέρον και "ανοικτό" παιχνίδι στις Κεραμειές
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής είναι και αυτό μεταξύ των κυπελλούχων Διλινάτων και της Προόδου Ιθάκης στις Κεραμειές, επίσης το πρωί και ώρα 11:30.
Και οι δυο ομάδες «καίγονται» για τους πρώτους τους βαθμούς και αναμένεται να παλέψουν πολύ για αυτό.
Δεν ξεκίνησαν ιδανικά, αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκαν και οι δυο. Οι γηπεδούχοι στο ντέρμπι των Φαρακλάτων από την Α.Ε. Κεφαλονιάς 0-2 και η Πρόοδος εντός έδρας από τον Παγκεφαλληνιακό 1-3!
Έτσι η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μονόδρομο ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους μιας και αγωνίζονται στην έδρα τους.
Τα Διλινάτα μέχρι τώρα δεν βγάζουν την περυσινή τους φρεσκάδα ούτε την ανάλογη ποιότητα με αποτέλεσμα η ομάδα του «Μεγάλου Χωριού» ακόμα να ψάχνεται. Και βέβαια είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο αφού έγιναν πολλές αλλαγές, ενώ υπήρχαν και πολλές απουσίες μέχρι τώρα.
Η Πρόοδος μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια είτε αυτά είναι στην έδρα της είτε εκτός, σίγουρα θα ταξιδέψει στις Κεραμειές με στόχο να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να ανοίξει λογαριασμό στον φετινό βαθμολογικό πίνακα.
Τα προβλήματα στους γηπεδούχους είναι τα γνωστά με τις απουσίες του τιμωρημένου Χαραλαμπόγλου των αδελφών Τζωρτζάτου, του Τανουσάι αλλά και  η πιθανή του Ταγκίρη. Όμως και οι φιλοξενούμενοι έχουν και αυτοί τα δικά τους μιας και ο Παξινός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ο Δευτεραίος δύσκολα να βρίσκεται στην αποστολή λόγω υπηρεσίας, όπως και ο Γ. Τσιντήλας που έχει έναν τραυματισμό στο χέρι.
Φαβορί:Με τόσες απουσίες και από τις δυο πλευρές είναι ευνόητο ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ένα μικρό προβάδισμα κυρίως λόγω έδρας το έχουν οι γηπεδούχοι.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Μ. Μαστάγκα.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
                            
Τοπικό ντέρμπι στις Κεραμειές...... "Μάχη" για τη νίκη και το γόητρο
Στο ίδιο γήπεδο αλλά στις 3 μ.μ., στο τοπικό ντέρμπι, τα Φωκάτα τυπικά γηπεδούχα υποδέχονται την Εικοσιμία σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο «χρώμα».
Οι γηπεδούχοι, ενισχυμένοι σημαντικά τον τελευταίο καιρό, μετά την ήττα τους στα Φαρακλάτα και το 3-0 από τη Σάμη θέλουν διακαώς το θετικό αποτέλεσμα που εκτός της βαθμολογικής συγκομιδής θα ξαναφέρει τα χαμόγελα στην ομάδα του Μιχ. Αθηναίου.
Από την άλλη η Εικοσιμία μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του Πυλαριακού την 1η αγωνιστική θέλει να συνεχίσει  και να πετύχει το 2Χ2 που θα της δώσει το δικαίωμα να παραμείνει και αυτή την αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Φυσικά και αυτό ισχύει και για τις δυο ομάδες, ένας άλλος παράγοντας σε τέτοια παιχνίδια είναι το κίνητρο που δίνει ο χαρακτήρας του τοπικού ντέρμπι με αποτέλεσμα να χαρίζει μια ομορφιά σε αυτό.
Αναμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι το οποίο θα κρατήσει το ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι δυο προπονητές αφού ο μεν Μιχ. Αθηναίος δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει στην διάθεση του τον Μ. Κανάκη (μάλλον θα ταξιδέψει εκτός νησιού) αλλά και τον Γ. Πολυδωράτο ο οποίος στις 2 Νοεμβρίου παρουσιάζεται να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και ίσως αναχωρήσει από το νησί την προηγούμενη. Στα ευχάριστα η επιστροφή του Γ. Φραντζή.
Από την άλλη ο Δ. Ζησιμάτος εκτός των γνωστών απουσιών (Αντωνάτος-Αλεξανδράτος) έχει και ένα θέμα με τους ανέτοιμους που ήδη μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων. Για αυτούς και αν θα χρησιμοποιηθούν θα αποφασίσει τελευταία στιγμή. Επιστρέφει ο Π. Στεφανάτος που εξέτισε την τιμωρία που είχε από το περυσινό πρωτάθλημα
Φαβορί:Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και μόνο για αυτό θα το αφήσουμε ανοικτό, αν και οι φιλοξενούμενοι με περισσότερες λύσεις έχουν το προβάδισμα.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς την κα Μ. Μαστάγκα και τον κ. Ε. Θανάση.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
                        
     "Μονομαχία" στον Άγιο Αντώνη με έπαθλο την κορυφή
Και τώρα οι δυο τους.
Α.Ε.Κ. ή Παλληξουριακός; Την απάντηση θα την έχουμε αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι από τον διαιτητή κ. Δ. Βασιλόπουλου.
Όπως και να έχει την Κυριακή το απόγευμα στις 3 μ.μ. στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας. Ένα μεγάλο ντέρμπι με τις δυο ομάδες να θέλουν να αποδείξουν πολλά.
Οι γηπεδούχοι σημαντικά ενισχυμένοι φέτος, και πολύ δουλεμένοι σαν ομάδα θέλουν να σπάσουν το «μονοπώλιο» των «κιτρινόμαυρων» μετά από τρία χρόνια παντοκρατορίας στο τοπικό πρωτάθλημα και τις ισάριθμες κατακτήσεις του και να αναλάβουν αυτοί τα ηνία. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν βγαίνει από τo στόμα τους αλλά...... η καρδούλα τους ξέρει πόσο το επιθυμούν.
Στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί και με την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, που αναμένεται να γεμίσουν τις κερκίδες του Αγίου Αντωνίου, θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα. Άλλωστε η ψυχολογία των παικτών του Π. Μαρκέτου βρίσκεται πολύ ψηλά μετά την «εφτάρα» της πρεμιέρας με τον Οδυσσέα Ιθάκης.

Οι πρωταθλητές από την άλλη πολύ δυνατοί και ενισχυμένοι φέτος, θα λέγαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με περισσότερες εμπειρίες αλλά και επιλογές πάνε στο Ληξούρι να αποδείξουν ότι παραμένουν οι καλύτεροι στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για το ποιος θα είναι το «αφεντικό» φέτος στο ποδόσφαιρο μας.
Ξεκίνησαν με μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τα Διλινάτα και θέλουν να κάνουν το 2Χ2 κρατώντας την θέση τους στη κορυφή.
Θεωρούμε ότι θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι με πολύ δύναμη αλλά και πάθος, από τις δυο ομάδες, σε ένα δύσκολο και βαρύ γήπεδο και αναμένουμε ότι θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.
Ο Π. Μαρκέτος δεν μπορεί να υπολογίζει τον Μ. Κόμητα που απουσιάζει στο εξωτερικό. Ο Γ. Τόγια εκτός του μόνιμα πλέον απόντα, θα αποφασίσει τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή ή όχι του Χρ. Μαλισσώβα που προέρχεται από τραυματισμό.
Κατά τα άλλα θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν για το μεγάλο τρίποντο.
Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της δυναμικής αλλά και της ιστορίας των δυο ομάδων και ο καλύτερος ή αν επιθυμείτε ο τυχερότερος να είναι ο νικητής.
Επίσης στην διαιτησία να περάσει απαρατήρητη και να αφήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους ποδοσφαιριστές που θα αγωνισθούν, αλλά και οι ίδιοι να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της. Μόνο έτσι θα πετύχει.
Φαβορί:Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν. Και οι δυο ομάδες είναι ικανές για όλα. Δεν αποκλείουμε και την περίπτωση του «Χ».
Πάντως πιστεύουμε ότι ο νικητής, (αν υπάρξει), δύσκολα θα ξεχωρίσει.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τουλάτο.
Η επόμενη αγωνιστική 
(3η  7-8/11/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου