Τρίτη, Οκτωβρίου 20

Ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. για την διαιτησία


Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:
Τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Διαιτησία δέχεται επιθέσεις. Αυτές οι επιθέσεις ξεκινούν από δηλώσεις αμφισβήτησης  των αποφάσεων της ΚΕΔ ή των διαιτητικών αποφάσεων και φτάνουν μέχρι την εκτόξευση ανώνυμων απειλών, αλλά και την πρόσφατη επίθεση στην οικία μέλους της ΚΕΔ. Έχουν, όμως την ίδια στόχευση και αυτή είναι να πλήξουν την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εμπιστεύεται και στηρίζει τα μέλη της ΚΕΔ και τους Έλληνες διαιτητές και βοηθούς.
Η ΚΕΔ θα συνεχίσει να δρα ανεπηρέαστη και να λαμβάνει αυτή και μόνο αυτή τις αποφάσεις που αφορούν στο έργο της. Επίσης, θα συνεχίσει να λειτουργεί στο πλαίσιο των κανονισμών του ποδοσφαίρου και των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας έναντι των Διεθνών Συνομοσπονδιών, όπως για παράδειγμα η υπόδειξη των διεθνών διαιτητών σε ετήσια βάση, σε προκαθορισμένη από τη FIFA ημερομηνία. 
 Οι Έλληνες διαιτητές απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Ομοσπονδίας και ελέγχονται για τις επιδόσεις τους στο γήπεδο και μόνο για αυτές, βάσει του κείμενου κανονισμού.
 Σε αυτή τη βάση καλούμε όλους τους εμπλεκομένους να καταδικάσουν τα φαινόμενα εκφοβισμού, ώστε κάθε ανάλογη απόπειρα να πέσει στο κενό.
 Τέλος, καλούμε όλους όσοι νοιάζονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να εργαστούν για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του, καθώς αυτή είναι η απαραίτητη για τη βελτίωση και την προκοπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου