Σάββατο, Οκτωβρίου 24

Η Α.Ε.Κ. το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς...... 2-0 τα Διλινάτα

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-0
                         
Με το "δεξί" η Α.Ε.Κ. στο νέο πρωτάθλημα 2-0 στο ντέρμπι τα Διλινάτα που έπαιξαν με ελλείψεις και το πάλεψαν
Σε ένα μέτριο παιχνίδι, με κύριο αίτιο για αυτό τον δυνατό αέρα που έπνεε στο Ε.Α.Κ./Φαρακλάτων, ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια Α.Ε. Κεφαλονιάς και τα Διλινάτα βρήκε τελικά νικητές τους τυπικά γηπεδούχους με σκορ 2-0.
Οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή της μπάλας, η οποία όμως ήταν ανούσια, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν φάσεις που γενικά  ήταν πολύ λίγες.
Τα Διλινάτα με πολλές και σημαντικές απουσίες, προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «κιτρινόμαυρους» εκτός πολύ ολίγων περιπτώσεων. Έτσι ήταν αδύνατο να πετύχουν κάτι καλύτερο. Σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο.
Η νίκη για την ομάδα του Γ. Τόγια ήταν σημαντική και από άποψης ψυχολογίας αφού ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική το μεγάλο ντέρμπι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι με αντίπαλο τον Παλληξουριακό, όπου και οι δυο ομάδες θέλουν να στείλουν μήνυμα για το ποια θα είναι το αφεντικό της φετινής περιόδου στην Α’ κατηγορία!
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» μόλις στο 3’ όταν ο Πολλάκης από δεξιά θα μπει περιοχή και από πλάγια θέση θα πιάσει ένα χλιαρό σουτ που δεν ανησυχεί τον Ντερβισάι που μπλοκάρει εύκολα.
Έπρεπε να φθάσουμε στο 32’ για να δούμε ακόμη μια φάση στο παιχνίδι και αυτή για τους τυπικά γηπεδούχους. Συγκεκριμένα ο εξαιρετικός Παπαδάκος μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι θα πιάσει το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Ντερβισάι.
Στο 33’ ο Πολλάκης θα μπει στην περιοχή και θα αποφύγει τον Ντερβισάι, εκεί ο τερματοφύλακας των Διλινάτων στην έξοδο του θα τον ανατρέψει και ο διαιτητής κ. Ι. Καπογιαννόπουλος θα υποδείξει την παράβαση!
Το πέναλτι θα εκτελέσει εύστοχα ο Αλ. Λυκούδης βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 1-0, παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Ντερβισάι, και αφού η μπάλα βρει το αριστερό δοκάρι, της εστίας του καταλήγει στα δίχτυα.
Με βραδεία κεφαλή μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι θα φύγουν για τα αποδυτήρια και το ημίχρονο. 
Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ. Η Α.Ε.Κ. είχε την υπεροχή και τα Διλινάτα, που στο διάστημα αυτό δεν είχαν μια ευκαιρία, περίμεναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση κυρίως με τον Γ. Αναλυτή.
Στο 58’ θα καταγραφεί ένα δυνατό σουτ του Λυκούδη να περνάει άουτ λίγο πλάγια από την εστία του Νταρβισάι.
Οι φιλοξενούμενοι στο 63’ στην πρώτη τους απόπειρα να φανούν απειλητικοί θα χάσουν μια αρκετά καλή ευκαιρία όταν ο Βαγγελάτος θα φύγει από δεξιά στην αντεπίθεση και θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Γ. Αναλυτή αλλά ο τελευταίος δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στην κενή εστία και στα δίχτυα, η οποία τελικά φεύγει άουτ.
Ο Παπαδάκος και πάλι στο 70’ απειλεί για το 2-0 αλλά το δυνατό σουτ που πραγματοποιεί διώχνει την μπάλα κόρνερ με γροθιές ο Ντερβισάι.
Το 2-0 για την πρωταθλήτρια θα έρθει στο 77’ όταν ο Παπαδάκος με εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων θα βρει τον Βουκελάτο με τον τελευταίο να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση που αφήνει «άγαλμα» τον Ντερβισάι και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι για την ομάδα του.
Ο Πολλάκης στο 81’ θα μπει στην περιοχή από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Βουκελάτο, αλλά ο τελευταίος θα αστοχήσει στο σουτ που επιχειρεί στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν λίγο στα τελευταία λεπτά, όμως ήταν αργά για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο αφού δεν δημιούργησαν την καλή φάση ως το τέλος.
Διαιτητής ο κ. Γ. Καπογιαννόπουλο με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κεφαλονιάς.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Καλογηράς (63’ Μήλας), Νεστερένκο (45’ Κόμητας), Φωκάς, Πολλάκης, Ζαμπαύτης (45’ Λαμπρόπουλος), Λυκούδης, Λογκόνης, Παπαδάκος, Βουκελάτος
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Ντερβισάι, Κατσούρης, Λουλάι, Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Σ., Κουρκουμέλης Σπ. (86’ Κίριο), Χρυσανθακόπουλος (86’ Γεωργόπουλος), Τζωρτζάτος Φωτ., Αναλυτής Γ. (72’ Τσάκος), Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου