Δευτέρα, Οκτωβρίου 5

Δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα η σημερινή δίωρη κουβέντα ΚΕΔΗΚΕ- ΕΠΣΚΙ-Σωματείων (Φώτο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης» η συνάντηση μεταξύ Δήμου, Ε.Π.Σ.Κ.Ι., Σωματείων με θέμα την εξεύρεση λύσης του γηπεδικού προβλήματος μετά το οριστικό «λουκέτο» στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου της επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ.κ. Άγγελος Κωνσταντάκης,  Γιώργος Κατσιβέλης, το μέλος κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ.κ. Βαγγέλης Μαζαράκης, Θέμης Βαλσαμής  και αρκετοί εκπρόσωποι από τα Σωματεία.
Στο κλειστό παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Πρόννων κ. Νίκος Παπαδάτος με τον πρόεδρο της τοπικής Ενότητας Πόρου.
Τελικά έγινε μια συζήτηση που όπως φάνηκε δεν μπορεί να οδηγήσει σε άμεση λύση, με πολλές αντεγκλήσεις, κόντρες και φωνές. Κάποια στιγμή μάλιστα  άναψαν τα αίματα και λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση την ίδια ώρα  που Παγκεφαλληνιακός, Α.Ε.Κ. αλλά και ο πρόεδρος των Διλινάτων κ. Κώστας Βαρτελάτος απειλούν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν η Ε.Π.Ο.  δεν παραχωρήσει το Ενωσιακό στα Σωματεία.
Στην ουσία μετά από δυο ώρες συζήτησης, όχι μόνο δεν βγήκε κάτι θετικό, αλλά αντίθετα ο προβληματισμός των εκπροσώπων των Σωματείων έγινε ακόμη μεγαλύτερος παρακολουθώντας τις δυο πλευρές να μην μπορούν ουσιαστικά να δώσουν λύσεις στο καυτό αυτό θέμα για τη νεολαία και τον αθλητισμό μας.
Αντί να πιαστούν όλοι χέρι-χέρι και να πιέσουν την Ε.Π.Ο. να παραχωρήσει το γήπεδο ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.
Από το πάνελ, αρχικά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Σωματείων για την αρνητική απάντηση από την Ε.Π.Ο. στο αίτημα του για παραχώρηση του Ενωσιακού, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και αντιπρόεδρος Β’ της Ε.Π.Ο. κ. Βαγγέλης Μαζαράκης άφησε αιχμές για τις 300.000€ της UΕFA κατά την περίοδο των σεισμών τα οποία χάθηκαν με ευθύνη του Δήμου και πρότεινε να δημιουργηθεί μια τριμελή επιτροπή η οποία να μεταβεί στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και για ότι έχει να κάνει με το Ενωσιακό. Στη συνέχεια προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να ανακατασκευαστεί το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου άμεσα και αυτό θα συμβεί λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές!!
Σε κάποια στιγμή μάλιστα πρότεινε να γυρίσουν οι ομάδες στα «ξερά» γήπεδα (θα το έφερνε για συζήτηση στο Δ.Σ. της Ένωσης), με αποτέλεσμα την αντίδραση του προέδρου του Παλληξουριακού κ. Στάθη Λυκούδη, ο οποίος απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εν έτι 2015, για να αντιδράσουν οι εκπρόσωποι του Πυλαριακού και Σάμης που όπως είπαν δυο χρόνια και περισσότερο ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι από τα χωριά τους για να έρθουν να παίξουν στο Αργοστόλι με αποτέλεσμα να πλήττονται οικονομικά και την πρόεδρο του Πυλαριακού κ. Μυρτώ Αλυσανδράτου να συμπληρώνει ότι:  
«Πέρυσι που η ομάδα της χρησιμοποίησε το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ως έδρα, λόγω της ακαταλληλότητας του, είχε περισσότερους τραυματισμούς από ότι όταν αγωνιζόταν στο ξερό των Μακρυωτίκων. Επομένως ποια θα είναι η διαφορά;».
Κάποια στιγμή αποχώρησε πολύ εκνευρισμένος από την αίθουσα ο πρόεδρος του Παγκεφαλληνιακού κ. Α. Μαγδαληνός και απευθυνόμενος στο πάνελ είπε:
«Σκοτώνεται τα παιδιά. Βρείτε τα επιτέλους. Υπάρχει λύση απλά δεν θέλετε. Θέλω ουσία και όχι αντιπαραθέσεις. Για αυτό δεν έχω θέση εδώ μέσα και αποχωρώ από την συζήτηση».
Ο ισχυρός άνδρας της Α.Ε.Κ. κ. Δ. Κουμαριώτης και αυτός πολύ εκνευρισμένος έριξε ευθύνη και στις δυο πλευρές λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Δεν μας σέβεστε καθόλου χαλάω χρήματα κάθε χρόνο για να προβάλω την Κεφαλονιά και το ποδόσφαιρο μας και ο Δήμος με την Ένωση δεν το σέβεται. Δεν έχουμε επίπεδο.
Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. μόνο να ρίχνει πρόστιμα ξέρει και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. του ζήτησε να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να δώσει λύση. Κλείνοντας πρότεινε στα υπόλοιπα Σωματεία αποχή από τις επίσημες διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.».

Ο πρόεδρος των Ομαλών αρκετά συμβιβαστικός ζήτησε λύση άμεσα λέγοντας ότι «μπορούν Δήμος και Ε.Π.Σ.Κ.Ι. να δημιουργήσουν κάποιες υποδομές στα ξερά τοποθετώντας έστω έναν μεταχειρισμένο και φθηνό τάπητα σε αυτά προκειμένου να διεξάγονται οι προπονήσεις των ομάδων και να αποσυμφορεθεί αυτό των Κεραμειών που είναι αδύνατον να φιλοξενήσει αγώνες και προπονήσεις όλων των Σωματείων».
Επίσης ο πρόεδρος του Εθνικού κ. Θανάσης Λυκούδης προσπάθησε και αυτός συναινετικά να βοηθήσει την κατάσταση λέγοντας ότι «όλοι από κοινού πρέπει να βοηθήσουν και να ζητήσουν τους όρους που βάζει η Ε.Π.Ο. για να δοθεί επιτέλους λύση στο γηπεδικό και να ξεκινήσουν ομαλά τα πρωταθλήματα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Εθνοφρουρού κ. Ιωσήφ Δρακάτος, όπως και στην παλαιότερη συνάντηση των Σωματείων με την ΚΕΔΗΚΕ, έτσι και τώρα ήταν αρκετά καυστικός λέγοντας: «Κάθεστε τόσα χρόνια σε αυτή την καρέκλα χωρίς να έχετε κάνει τίποτε και δεν έχετε την ευθιξία να παραιτηθείτε. 

Εγώ δεν κατεβάζω την ομάδα μου σε πρωταθλήματα τριών ομάδων, ούτε στις Αφρικανικές χώρες δεν συμβαίνουν αυτά. Δεν έχω τίποτε με τα πρόσωπα αλλά μόνο με τον θεσμό. Ή κάνετε καλά τη δουλειά σας ή παραιτηθείτε».
Μετά λοιπόν από δυο ώρες συζήτηση θεωρούμε ότι δεν δόθηκε καμία ουσιαστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και απλά ταλαιπωρούν για ακόμη μια φορά, παράγοντες που αφήνουν τη δουλειά τους και Σωματεία χωρίς να τους δίνονται μάλιστα διαβεβαιώσεις ή τέλος πάντων κάποιες ενδείξεις ότι κάτι θα γίνει επιτέλους.
Όσο για το δια ταύτα;
Είπαν να σταλεί από τον Δήμο ένα έγγραφο στην Ε.Π.Ο. με το οποίο να γνωρίζουν στην Ομοσπονδία την τραγική πια κατάσταση και ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Να δοθεί αμέσως το Ενωσιακό έστω και με κάποιο τίμημα ή ενοικίαση του, αφού σε διαφορετική περίπτωση είναι αδύνατον αν διεξαχθούν τα τοπικά πρωταθλήματα τονίζοντας ιδιαίτερα το πρόβλημα των τελευταίων πλημμυρών που έπληξαν την Κεφαλονιά.
Αυτά έγιναν σήμερα στο Κλειστό ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η λογική και όλοι να συστρατευτούν σε ένα κοινό στόχο. Την βελτίωση και το άνοιγμα όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας. Η νεολαία πρέπει να παραμείνει σε αυτούς τους υγιείς χώρους και όχι η ίδιοι οι θεσμοί να την στείλουν εκεί που όλοι απεύχονται.
Φώτο από την συνάντηση





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου