Κυριακή, Νοεμβρίου 1

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι ο Παλληξουριακός 2-1 την Α.Ε.Κ.

Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 2-1
                        
Δήλωσε παρόν ο Παλληξουριακός μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Α.Ε. Κεφαλονιάς
Το μεγάλο ντέρμπι του Ληξουριού σήμερα το απόγευμα ανέδειξε νικητές του γηπεδούχους αφού επικράτησαν της πρωταθλήτριας Α.Ε.Κ. με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.
Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα δεν ήταν καλό και οι φάσεις πολύ λίγες μπροστά στις δυο εστίες, αφού το εκνευριστικό ψιλόβροχο και ο δυνατός αέρας εμπόδιζε τις όποιες προσπάθειες για ποιοτικό παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και για ένα δεκάλεπτο είχαν την υπεροχή. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και το παιχνίδι άρχισε να θυμίζει ντέρμπι. Έτσι η ολοκλήρωση του 45λεπτου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα έμοιαζε ίδια με αυτή της έναρξης, η Α.Ε.Κ. καλύτερη μέχρι το 60’ κατάφερε στην πρώτη καλή της ευκαιρία, σε αυτό το διάστημα, να προηγηθεί στο σκορ 1-0.
Στην συνέχεια ο Παλληξουριακός ισορρόπησε και πάλι και πλέον άρχισε να γίνεται απειλητικός, να δημιουργεί ευκαιρίες στην εστία του Τσιαουσντέλιο και να ψάχνει την ισοφάριση. Τελικά κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να πετύχει την μεγάλη ανατροπή και τη νίκη με τελικό σκορ 2-1. Σε αυτό σίγουρα βοήθησαν και οι αλλαγές του Π. Μαρκέτου που έδωσαν έναν άλλον ρυθμό στην ομάδα του.
Μετά από αυτή τη νίκη οι Ληξουριώτες συνεχίζουν στην κορυφή μαζί με Σάμη, Εικοσιμία και Παγκεφαλληνιακό.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν το σουτ του Πολλάκη θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Καραίσκου.
Στο επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» θα σταθούν άτυχοι όταν το σουτ του Λυκούδη θα αναγκάσει τον Καραίσκο να διώξει την μπάλα όσο χρειάζεται με τα ακροδάχτυλα και στην συνέχεια να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ.
Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου, και στην μοναδική τους, σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα πέσιμο του Ζάβαλη στην περιοχή ζητώντας πέναλτι με τον διαιτητή κ. Βασιλόπουλο πολύ κοντά στην  φάση να δείχνει «παίζεται».
Όπως προαναφέραμε οι φιλοξενούμενοι και πάλι θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα στο 49’ να προηγηθούν στο σκορ 0-1 με ένα γκολ που θα πετύχει ο Παπαδάκος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, που παρά την προσπάθεια του Καραίσκου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο 63’ ο Ν. Μαυροειδής από δεξιά θα απειλήσει με εκτέλεση απ’ ευθείας φάουλ την εστία του Τσιαουσντέλιο αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. θα αποκρούσει την μπάλα.
Στο 66’ θα έχουμε την ισοφάριση και το 1-1 μετά από εκτέλεση φάουλ με «κομπίνα» έξω από την περιοχή και απέναντι από την εστία του Τσιαουσντέλιο.
Συγκεκριμένο ο Ζερβός πασάρει στο Ζάβαλη, αυτός πατάει στον επερχόμενο Λούλουδα ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. και η μπάλα καταλήγει στην δεξιά του γωνία, μέσα σε πανηγύρια από τους γηπεδούχους.
Οι γηπεδούχοι φαινόταν να θέλουν πολύ αυτό το ντέρμπι. Έτσι στο 75’ μετά το φάουλ του Ζερβού από αριστερά και έξω από την περιοχή, ο Φωκάς διώχνει άτσαλα, η μπάλα στρώνεται στον Ζάβαλη αλλά το απ’ ευθείας σουτ που επιχειρεί, θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιαουσντέλιο.
Στο 81’ θα έρθει η ανατροπή και το 2-1 για τους γηπεδούχους όταν μετά την προσπάθεια του Mbrati δεν διώχνουν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων και η μπάλα καταλήγει στο Ζερβό, αυτός πασάρει στον Αλ. Πολλάτο, μέσα στην περιοχή και αριστερά, με τον τελευταίο να πιάνει ένα όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ που όμως με την βοήθεια και του αέρα (την κατέβασε) θα καταλήξει στην απέναντι γωνία του Τσιαουντέλιο για το προσπέρασμα.
Τέλος στο 90+4’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα όταν ο Μαρινάκης θα βγει στην αντεπίθεση και ενώ η εστία ήταν κενή (ο Τσιαουσντέλιο είχε ανέβει για το κόρνερ στην αντίπαλη περιοχή), αυτός προτίμησε να προχωρήσει με αποτέλεσμα το καθυστερημένο πλασέ του να κοπεί σωτήρια από τον Φωκά.
Πριν τη σέντρα του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Πολλάκη.
Διαιτητής ο κ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τουλάτο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Γ. Θωμάς), Καραίσκος, Αντωνάτος Κ., Μαυροειδής Ν., Αδειλινης, Βολνισκι, Λούλουδας, Ζερβός, Μαρκάτος Σπ. (57’ Καμινάρης), Ζάβαλης, Πολλάτος Αλ. (90+2’ Μαρινάκης), Χασάι (53’ Mbrati).
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Καλογηράς, Ζαμπαύτης (73’ Κόμητας), Λαμπρόπουλος, Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Λογόνης, Παπαδάκος, Βουκελάτος (80’ Ευτηριάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου