Κυριακή, Μαΐου 6

"Χ"άρηκε την επάνοδο του στην Α' κατηγορία ο Οδυσσέας 0-0 με Πυλαριακό.


«Εισιτήριο» για την Α’ κατηγορία, της επόμενης περιόδου, έκλεισε ο Οδυσσέας Ιθάκης, αφού χθες το πρωί στο Βαθύ αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ του Πυλαριακού.
Η ομάδα της Ιθάκης, μετά από ένα χρόνο στη «μικρή» κατηγορία επιστρέφει στους «μεγάλους» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου σίγουρα άξια, καθαρά και μάλιστα μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση των playoffs.
Το επόμενο βήμα πλέον θα είναι η τελευταία αγωνιστική, όπου θα φιλοξενηθεί από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στις Κεραμειές.
Εκεί λοιπόν θα κριθεί, εκτός από την επάνοδο και ο τίτλος του πρωταθλητή περιόδου 2017-2018 για τη Β’ κατηγορία.
Για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί απλά να μην ηττηθεί, αφού μια ισοπαλία του φτάνει να πετύχει και αυτόν τον δεύτερο στόχο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.
Ο Πυλαριακός τελικά, έχασε την ευκαιρία να παίξει την επόμενη αγωνιστική στην έδρα του με αντίπαλο την Εύγερο για δυο αποτελέσματα, μιας και πλέον δεν του φτάνει η ισοπαλία και η νίκη είναι μονόδρομος. Μια νίκη που θα του δώσει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου.
Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν μέτριο και από τις δυο ομάδες και η ισοπαλία, χωρίς σκορ επισφράγισε την όχι καλή παρουσία τους σήμερα.
Αυτή ήταν η 2η σερί ισοπαλία των γηπεδούχων και 4η επίσης συνεχόμενη των φιλοξενούμενων. Και οι δυο ομάδες παραμένουν αήττητες στη σειρά.
Οι φάσεις του αγώνα
Στο 5’ οι γηπεδούχοι θέλουν να απειλήσουν, με ένα σουτ του Σέλα που όμως στέλνει την μπάλα άουτ.
Την ίδια τύχη θα έχει στο 10’ το φάουλ από δεξιά του ίδιου ποδοσφαιριστή του Οδυσσέα.
Στο 25' ο Σέλα θα κάνει το σουτ, ο Καλιβωκάς δεν συγκρατεί την μπάλα στην κεφαλιά του Προσαλέντη Ν., στο δεύτερο δοκάρι και ο Κοσμάς με σουτ θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 32' ο Φάντης από καλή θέση καθυστερεί με αποτέλεσμα να χάσει μια καλή ευκαιρία αφού δεν κάνει το σουτ.
Ο Καλιβωκάς στο 35’ θα σώσει την εστία του με φανταστική επέμβαση στο σουτ του Μετσάνι, μετά την πάσα του Κοσμά.
Στο 40΄ο Γιαννάτος σε θέση για γκολ αστοχεί, με το πλασέ του τελικά να καταλήγει άουτ.
Αυτές ήταν οι καλύτερες στιγμές για το πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη και στο 65’ ο Σέλα σε μια από τις γνωστές του επελάσεις από δεξιά, θα βγάλει έξυπνη σέντρα για τον Λαμπρόπουλο που δεν προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά.
Στο τελευταίο 15λεπτο και μη έχοντας άλλη επιλογή, μετά τις αλλαγές του ο Κ. Βιτωράτος ανεβάζει την ομάδα του ψηλά για το γκολ, παίζοντας τα όλα για όλα.
Ένα γκολ που δεν ήρθε ποτέ, αν και οι ομάδα του είχε τις ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα.
Εν τω μεταξύ στο 74΄οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα πέσιμο του Π. Κουτσουβέλη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή όμως πολύ κοντά στη φάση να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. 
Στο 80' ο Κοσμάτος σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ θα δει την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Μουράγι.
Στο 83’ ο Μουράγι θα σώσει με εντυπωσιακή απόκρουση, το διαγώνιο βολέ του Γρηγοράτου, πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο επόμενο λεπτό με τον Κοσμάτο να εκτελεί ένα κόρνερ με πολλά φάλτσα, η μπάλα παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα, όμως ο Ν. Προσαλέντης πάνω στη γραμμή απομακρύνει τον κίνδυνο.
Με μια καλή ευκαιρία και πάλι για τον Πυλαριακό θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 89’ όταν και πάλι ο Μουράγι θα σώσει με διπλή προσπάθεια πέφτοντας στα πόδια του Γρηγοράτου μπλοκάροντας την μπάλα.
Με τη λήξη του αγώνα ξεκίνησαν τα πανηγύρια της επανόδου στην Α’ κατηγορία της ομάδας της Βόρειας Ιθάκης.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς του κ.κ. Ι. Κώτση και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Κώτσης, Φατούρος, Κοσμάς (87’ Βλησμάς), Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος, Βλασσόπουλος, Ρενάτο, Μετσάνι Α..
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιββωκάς, Σπαθής (76’ Γασπαρής), Σολδάτος (46’ Γρηγοράτος), Νικολοβιέννης, Γιαννάτος (56’ Κοσμάτος), Σταμούλης Π., Ποταμιάνος (56’ Σταμούλης Ν.), Τουλάτος, Παπαδάτος, Φάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου