Πέμπτη, Μαΐου 17

Ε.Π.Ο.:"Πάσα στα θρανία" στην Κεφαλονιά


Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων επελέγη και συμπεριελήφθη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο Πρόγραμμα «Πάσα στα Θρανία». Στο πλαίσιο του προγράμματος στις 7/6 και ώρα 11:30 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Εκπαιδευτή ΕΠΟ και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Βονόρτα στο  Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων.
Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.
Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποστέλλει σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, που διαμένουν σε ακριτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων. 
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλληνίας - ΙΘάκης  θα παραβρεθεί στην εκδήλωση με αντιπροσωπεία της καθώς ενθαρρύνει τις δράσεις που αναδεικνύουν τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου και βοηθούν στη διάδοση του αθλήματος.
Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Η πρώτη μαθητική έκθεση ζωγραφικής, με τη συμμετοχή άνω των 45 Δημοτικών Σχολείων από όλη την επικράτεια είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου