Τρίτη, Μαΐου 29

Συγκίνηση στον χθεσινό Δρόμο Ειρήνης και Συμπαράστασης των Στρατιωτικών μας στην Ορεστιάδα.


Με επιτυχία διεξήχθη το πρωί της 27.5. 2018 στην Ορεστιάδα ο Δρόμος Ειρήνης και Συμπαράστασης στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη που είναι  κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης επί ένα τρίμηνο χωρίς ακόμα να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση καθώς στις δύο διαδρομές (18 και 36 χιλιομέτρων) έτρεξαν συνολικά 52 αθλητές με ομοιόμορφες μπλε φανέλες προσφορά του Δήμου  οι οποίες ανέγραφαν τα ονόματα των στρατιωτικών και τις λέξεις "σας περιμένουμε"

Ο αγώνας δεν είχε χρονόμετρο αλλά οι αθλητές έτρεξαν για να συμπαρασταθούν στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Ο αγώνας ήταν ιδέα του Νικόλαου Σιδηρόπουλου μέλους του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς αλλά και του αντίστοιχου της Αμοργού Κυκλάδων ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα  και διοργανώθηκε από τον Δήμο Ορεστιάδας.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας  κος Βασίλειος Μαυρίδης  με το επιτελείο του την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ  κα Μπογιατζή Άννα τον Ημεροδρόμο κο Στέργιο Μάτσιο και όλους τους δρομείς της Ορεστιάδας και των γύρω Δήμων συνετέλεσαν στην απόλυτη επιτυχία του αγώνα.
Η εκκίνηση της διαδρομής των 36 χιλιομέτρων δόθηκε νωρίς το πρωί από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας αφού έγινε η έπαρση της σημαίας από την Φρουρά του Στρατού ενώ όλοι μαζί οι δρομείς τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.
Δύο ώρες αργότερα μετά από 18 χιλιόμετρα οι δρομείς βρέθηκαν στις Καστανιές του Έβρου λίγα μέτρα από το σημείο που έγινε η σύλληψή πριν τρείς μήνες  και ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης όπου κρατούνται τα δύο παλληκάρια μας. Για δεύτερη φορά οι αθλητές στις Καστανιές τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο στραμμένοι προς την Τουρκία.

Από εκεί ξεκίνησε η δεύτερη διαδρομή των 18 χιλιομέτρων με τους περισσότερους δρομείς να τερματίζουν μαζί στην πλατεία της πόλης περίπου στις 12:30 το μεσημέρι με πλήθος πολιτών να τους χειροκροτεί.
Συγκινητική ήταν η στιγμή μετά τον τερματισμό όπου όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν για Τρίτη φορά  αυθόρμητα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά από την Ελληνική Σημαία και το άγαλμα του Πατριάρχη Κύριλλου ΣΤ’.
Ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη κος Νίκος εξέφρασε τηλεφωνικά τις ευχαριστίες του στους αθλητές και τους ενημέρωσε ότι ήταν γνωστό στα παιδιά αυτό το γεγονός ενώ την Τρίτη 29.5.2018 θα τους ενημέρωνε για τα δημοσιεύματα προκειμένου να κρατήσουν ψηλά το ηθικό τους που έχει εκπλήξει όλη την Ελλάδα με τις πρόσφατες φωτογραφίες που όλοι είδαμε.
Αναλυτικά οι συμμετοχές:
18 km: Αγιοπλούδη Μαρία, Βούλκος Χαράλμπος, Γκαρμέζης Ιωάννης, Γραμμένος Δημήτριος, Δάλλας Ιωάννης, Δρακίδης Φύλλης, Ζαβάντης Ξενοφών, Θεοδωρίδης Σωτήριος, Καραδημητρίου Βασιλική, Καρασμανάκης Δημήτριος, Κιηγμάς Δημήτριος, Κοϊτσίδης Χρηστος, Κούτρας Χρήστος, Λαμπούδη Μαρία, Λουμάς Γεώργιος, Μάτζαρης Ελευθέριος, Μαυρομάτη Μαρία, Μούσικας Πασχάλης, Μπαΐλης Θωμάς, Μπαλάντε Αντωνία, Μυλωνάς Θεοδόσιος, Ντερνεκτσής Χρήστος, Παππά Θεοδώρα, Πατσιατζής Ιωάννης, Πιπόγλου Ιωάννης, Σκαρλάτου Φωτεινή, Στεργίου Κωνσταντία, Τερζούδης Γεώργιος, Τσικρίκας Βασίλειος, Τσιντουκίδης Θεόδωρος, Φάκας Κων/νος, Χρυσαφίδης Δημήτριος, Ψημμένος Ιωάννης

36 km: Γωργιάδης Ευάγγελος, Γκέσος Παύλος, Δημούτσης Παντελής, Δοσίδης Δημήτριος, Δουλγερίδης Στέφανος, Κουκουλομάτη Άννα, Κυμπάρης Δημήτριος, Μανουσίδης Θεόδωρος, Μάτσιος Στέργιος, Μουρατίδης Φώτιος, Μπαρώνης Γρηγόριος, Μποζατζίδης Απόστολος, Μπροζιούτης Πέτρος, Ξημερομήσιος Βάιος, Παλεράς Ανδρέας, Σιδηρόπουλος Νικόλαος, Σταματόπουλος Μιχάλης, Τιαμάρος Παναγιώτης, Τσιμενίδης Βλαδίμηρος.
Συγχαρητήρια Νικόλα, έκανες την Κεφαλλονιά μας υπερήφανη!
Εικόνες




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου