Τρίτη, Μαΐου 15

Απολογισμός και ευχαριστίες 3ου ορεινού αγώνα δρόμου Μονοπάτι του ανέμου


·         Την Κυριακή 13/52018 έλαβε χώρα το 3ο ορεινό trail το Μονοπάτι του Ανέμου,  αφιερωμένο στην μνήμη ενός παλικαριού της περιοχής που έχασε πρόσφατα την ζωή του στην περιοχή.  Το  διοργάνωσε η ΠΙΝ –ΠΕ Κεφαλληνίας, ο Σύλλογος «Αγκώνας», η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα και ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς, με σύνθημα «όχι άλλα τροχαία, όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο».
·         Ο φετινός αγώνας  πάντα υψηλής δυσκολίας- καθώς προστέθηκε και άλλο ένα τμήμα 1 κμ στην γνωστή διαδρομή, ανηφορικό και «υπομονετικούς δρομείς»-πλέον έφτασε  τα 10 κμ, χαρακτηρίστηκε όπως κάθε χρόνο από την επιμελέστατη διάνοιξη του μονοπατιού και τον άρτιο καθαρισμό του, την πραγματικά άψογη σήμανση, τους πολυάριθμους, πραγματικά και εντυπωσιακά πολυάριθμους εθελοντές, τον πλουσιοπάροχο μπουφέ για τους αθλητές.
·         Η κα Σοφρώνη Ζαφειράτου, 82 ετών συνεχίζοντας επιμελώς και με χαρακτηριστικό πείσμα την προσπάθειά της, συμμετείχε για 3η φορά σε ένα εγχείρημα που θεωρείται πρόκληση ακόμη και για τους πλέον ικανούς δρομείς, με μόνο εμπόδιο τον χρόνο όχι  αυτόν της ηλικίας αλλά εκείνον της διαδρομής,  καθώς κάθε χρόνο ξεπερνά τον ίδιο τον εαυτό της.
·         Συγχαρητήρια επίσης οφείλουν να δοθούν στους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλων των περιοχών που συμμετείχαν υποστηρίζοντας το δρώμενο, αναλαμβάνοντας σωρεία αρμοδιοτήτων με μεθοδικότητα και οργάνωση, μετέφεραν τους δρομείς στην αφετηρία, κατέγραφαν, υποστήριζαν την γραμματεία, επόπτευαν, καθάρισαν και μαγείρεψαν απίθανα φαγητά και γλυκά αλλά και στον πρόεδρο του χωριού τον κο Τουμασάτο για την όλη συνεισφορά του
Αναλυτικά ευχαριστούμε τους
·         Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικά την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας για όλη την στήριξη οικονομική και διαδικαστική. Επισημαίνεται ότι συμμετείχε ένθερμα με κάθε δυνατό τρόπο ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κος Δρακουλόγκωνας ο οποίος συμμετείχε δια ζώσης στην αναγνώριση της διαδρομής και αναγνώρισε δια λόγου και πράξεως τις ενέργειες που γίνονται για την ανάπτυξη του χωριού μας.
·         Την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νησιού μας που διέθεσε επανδρωμένο όχημα και προσωπικό για τις ανάγκες του αγώνα με μεγάλη προθυμία, παραμένοντας όπως πάντα σε ετοιμότητα για την διαχείριση του όποιου ατυχήματος και απεγκλωβισμού.
·         Τον Γιώργο Ποταμιάνο για την καθοδήγηση, την συνεργασία, την υποστήριξη σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και διεξαγωγής του αγώνα, η συμβολή του υπήρξε καθοριστική και επί παντός επιστητού
·         Την Ρεγγίνα Κουλουμπή, την Χρύσα Δαναλάτου, τον Μάκη Δαναλάτο, τον Ηλία Τουμασάτο για την άψογη οργάνωση της γραμματείας και την υπομονή τους.
·         Τον PETER LEE που συνέβαλλε καθοριστικά στην διαδικασία.
·         Την εταιρεία KEFALONIA LINES και ειδικά τον Βασιλαρά για την οικονομική διευκόλυνση που παρείχαν στους αθλητές εκτός νησιού και την πάγια στήριξή τους στον Σύλλογό μας
·         Την Κατερίνα Φωκά, για την εύγλωττη και λίαν συναισθηματική παρουσίαση του γεγονότος.
·         Τον Αλέξανδρο Βουτσινά και την Νικολέτα Μπίρμπα για την  άρτια χρονομέτρηση.
·         Όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και τα απλά μέλη τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγκώνας» όσο και του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς που συνέβαλλαν τόσο με την παρουσία τους όσο και στις επαφές, την οργανωτική μέριμνα, την προβολή και διαφήμιση του γεγονότος, στα διαδικαστικά κτλ της διοργάνωσης
·         Τους συλλόγους που τίμησαν με την παρουσία τους
·         Τις φοβερές και τρομερές μαγείρισσες του μπουφέ, από τα Ζόλα, από τα Διβαράτα και την κυρίως την Θηνιά
·         Τους κατοίκους της ευρύτερης Θηναίας αλλά και όλων των άλλων περιοχών που πρόθυμα υποστήριξαν τους σταθμούς και διέθεσαν τα οχήματά τους για την μεταφορά των δρομέων και αγκάλιασαν θετικά την διοργάνωση.
·         Το ιερατικό συμβούλιο της εκκλησίας για την διευκόλυνση της διαδικασίας του αγώνα.
·         Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλαν την προσπάθειά μας από την αρχή έως την ολοκλήρωσή τους και παραμένουν δίπλα μας σε ότι επιχειρούμε.
·         Τον τρομερό Γιάννη Πρασσίδη και την γλυκύτατη Γιάννα Κουλουμπή για το βίντεο –τρέιλερ του αγώνα..
·         Την ΤΚ Νυφίου και τον κο Κακαρούμπα για τα τραπεζο-καθίσματα που διέθεσε
·         Την VILLA KATOI http://villakatoi.com/ για την δωρεάν φιλοξενία των αθλητών και την γραφιστική επιμέλεια του γεγονότος.
Τους Χορηγούς μας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που πρόθυμα στηρίζουν τέτοιες κοινωφελείς προσπάθειες και χωρίς την συνεισφορά τους δεν θα μπορούσαμε να διεξάγουμε τον αγώνα και οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στην αφίσα της διοργάνωσης:
Tον Παπαδημάτο, την Ξυλεμπορική, τον Κατσούρη, τον Κουλουμπή τον Γύρο της πλατείας, τον Βασίλη Κων/το, την ψησταριά η Στροφή, τους Αφούς Καρούσου, τα Ντόπια Κηπευτικά Άνθη-Φυτά Κρανιάς Κονταράκης
Όλους τους δρομείς που συμμετείχαν και δοκιμάστηκαν και το κοινό που προσήλθε να παρακολουθήσει την προσπάθεια.
Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς
Τ. Κ. Αγκώνα
Π.Σ. Αγκώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου