Τετάρτη, Μαΐου 9

Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς - Οδυσσέας Ιθ. 1-3 και Νάτοι ... Νάτοι οι πρωταθλητές


Πρωταθλητής για την περίοδο 2017-2018 αναδείχθηκε σήμερα το πρωί ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ, ο οποίος επικράτησε στις Κεραμειές του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 3-1!
Έτσι η «κιτρινόμαυρη» ομάδα της Βόρειας Ιθάκης επανέρχεται σαν πρωταθλήτρια στα «σαλόνια» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, μετά από έναν χρόνο στη «μικρή» κατηγορία.
Σίγουρα δίκαια, αφού σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, κανονική περίοδος και μπαράζ, είχε μια σταθερή διάρκεια στο παιχνίδι της και πήρε βαθμούς σε γήπεδα που έπρεπε, ιδιαίτερα σε αυτή τη σειρά.
Να αναφέρουμε μάλιστα ότι την ολοκλήρωσε αήττητη, έχοντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες στο ενεργητικό της!!
Το παιχνίδι των Κεραμειών σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και τους φιλοξενούμενους καλύτερους στη μεγαλύτερη διάρκεια του, να πετυχαίνουν μια νίκη που ισοδυναμεί με τίτλο, απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς που αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις και πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση του.
Φάσεις και γκολ
Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έχουμε στο 21’, όταν ο Σέλα από αριστερά στην περιοχή, θα πασάρει παράλληλα στο ύψος του πέναλτι στον Π. Κουτσουβέλη, που θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, για να πεταχτεί ο Πίρρα και με εντυπωσιακή απόκρουση να κρατήσει το «0».
Στο 39’ ο Ν. Προσαλέντης, μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή, όμως κάνει κακό σουτ και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Πίρρα.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές φάσεις για το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο έγινε καλύτερη, αφού και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους με αποτέλεσμα οι ομάδες να γίνουν πιο αποτελεσματικές και σε αυτό το διάστημα να δούμε εκτός από τέσσερα γκολ και κάποιες καλές φάσεις.
Στο 47’ ο Σέλα θα κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, από την εστία του Πίρρα.
Οι «πράσινοι» στο 61’ θα βγουν επικίνδυνα στην επίθεση, οι νεαροί Γκούβας – Τζωρτζάτος συνεργάζονται άψογα στην περιοχή, όμως τελευταία στιγμή ο Βλασσόπουλος θα επέμβει και θα απομακρύνει, μπάλα και κίνδυνο από την εστία του.
Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ με ωραίο διαγώνιο πλασέ του Σέλα, μέσα από την περιοχή και αριστερά για το 0-1.
Νέα ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» από την Ιθάκη στο 66’, με τον Λαμπρόπουλο να βρίσκει τον Σέλα στην περιοχή  και αριστερά και τον τελευταίο να κάνει το διαγώνιο σουτ που αναγκάζει τον Πίρρα σε πολύ δύσκολη απόκρουση, πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Όμως το 0-2 δεν θα αργήσει να έρθει, αφού στο 69’ ο πολύ καλός σήμερα Χ. Λαμπρόπουλος θα βρει με εντυπωσιακή κάθετη, τον νεουσελθώντα στο παιχνίδι Γ. Προσαλέντη, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Πίρρα, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Και στο 73’ οι φιλοξενούμενοι θα «κλειδώσουν» οριστικά τη νίκη τους, αφού θα πετύχουν το 0-3 με ωραίο διαγώνιο σουτ από αριστερά του Σέλα, μετά την ωραία ενέργεια και την εξαιρετική παράλληλη πάσα του Π. Κουτσουβέλη.
Τέλος οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να μειώσουν το σκορ σε 1-3, που θα είναι και το τελικό του αγώνα.
Συγκεκριμένα στο 73’ ο Βοροκλινιώτης θα βγει στην κόντρα, θα παίξει την μπάλα κάθετα για τον Μακρίδη και ο τελευταίος με πλασέ θα νικήσει τον Ζ. Κουτσουβέλη,στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3, όπως προαναφέραμε.
Άλλες καλές φάσεις μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν καταγράψαμε και με το σφύριγμα της λήξης ξεκίνησαν τα πανηγύρια των παικτών της ομάδας της Ιθάκης για την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, μετά από έναν χρόνο, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου για τη φετινή περίοδο.
Το Sportsthea με την ευκαιρία συγχαίρει για την επιτυχία τους το Δ.Σ., το τεχνικό team, τους ποδοσφαιριστές του Οδυσσέα και τους εύχεται καλή πορεία στη «μεγάλη» πλέον κατηγορία!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Γ. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Πίρρα, Μπεσάι, Παπαδάκης Γ., Σπαθής, Καλογηράτος, Κώστογλου, Λαβός (16’ λ.τ. Γκούβας), Βοροκλινιώτης, Μακρίδης, Φωής, Τζωρτζάτος.
Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι (72’ Κουτσουβέλης Ζ.), Κώτσης Α. (89’ Λιβάνης), Κοσμάς, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης, Σέλα, Λαμπρόπουλος, Βλασσόπουλος, Μετσάνι Α. (63’ Προσαλέντης Γ.), Βλησμάς, Μήτσουρας (76’ Μετσάνι Ε.).
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι των Κεραμειών
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου