Τρίτη, Μαΐου 8

Απολογισμός και ευχαριστίες διοργανωτών Βεργώτειων αγώνων - Βίντεο αγώνων από ΕΡΤ3


ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2018 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡIΣΤΙΕΣ
Το Σάββατο 5 Μαΐου έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Ληξουρίου οι αγώνες στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2018, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε άριστες καιρικές συνθήκες, σε μια πολύ όμορφη εγκατάσταση, η οποία με την φροντίδα των διοργανωτών έπιασε και ξεπέρασε τα στάνταρτ που απαιτούνταν για τη φιλοξενία μεγάλων ονομάτων και επιδόσεων.
Έλαβαν μέρος 128 αθλητές, από 19 αθλητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα και 150 μικρά παιδιά στα παιδικά αγωνίσματα που προηγήθηκαν. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, η Βουλευτής  Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βεργωτή κ. Γεράσιμος Βεργωτής, ο Αντιδήμαρχος Παλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης κ.α
Το επίπεδο συμμετοχών στα  4α ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες διοργανώσεις. Αγωνίστηκαν ονόματα όπως η Βούλα Παπαχρήστου, η Λίλη Αλεξούλη, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Αντώνης Μάστορας και άλλοι πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία. Πρόκειται για αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις, που αγωνίζονται κυρίως σε μίτινγκ του εξωτερικού.  Για πρώτη φορά οι αγώνες είχαν και διεθνή συμμετοχή αθλητών από τη Σερβία και την Κύπρο.
Σημειώθηκαν 5 ρεκόρ αγώνων. Στο μήκος η Βούλα Παπαχρήστου της ΑΕΚ έκανε 6.42 (6.47 με άνεμο +2.3) και ο Μίλτος Τεντόγλου Της Γ.Ε Γρεβενών 7.72. Στο ύψος η Ιωάννα Ζάκκα του Α.Ο Φιλοθέης έσπασε το δικό της προηγούμενο ρεκόρ αγώνων περνώντας 1.76, ενώ στους άνδρες ο Αντώνης Μάστορας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης έκανε 2.10. Τέλος στα 1500μ γυναικών η Ελένη Κυδωνιάτη του Πέλοπα Πατρών σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων με χρόνο 5.04’’07.
Οι αγώνες καλύφθηκαν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στα φετινά ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ.
Τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, Τον Δήμο Κεφαλονιάς και την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ, το ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και τον ΣΕΓΑΣ.
Τους χορηγούς του αγώνα ΑΒ FOOD MARKET, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΤOYOTA ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ, SKY EXPRESS, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ APPOLONION, IONIAN FERRIES,  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΟΥΪΚΗΣ
Τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Γιώργο Κατσιβέλη και τον Πρόεδρο της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ κ. Άγγελο Κωνσταντάκη, που διεκπεραίωσαν με τον καλύτερο τρόπο το δύσκολο έργο της προετοιμασίας και του εξοπλισμού του σταδίου Ληξουρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλογκωνα και τον Πρόεδρος του Ιδρύματος Βεργωτή κ. Γεράσιμο Βεργωτη, για την πολύτιμη βοήθεια, όπου και όταν αυτή χρειάστηκε.
Τους τεχνικούς του ΣΕΓΑΣ κ. Κουτσογιαννόπουλο Γιάννη και  κ. Ορφανόπουλο Δημήτρη για τη  βοήθεια στο στήσιμο και στην παρουσίαση των αγώνων.
Όλους τους εθελοντές του αγώνα, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τους κριτές, τον γιατρό κ. Ψαρρά Αθανάσιο, τον DJ Angel V,τον κ. Παναγή Βλάχο για την πολύτιμη βοήθειά του στις μεταφορές των αθλητών, τον υπάλληλο του σταδίου Ληξουρίου κ. Βαγγέλη Σπυράτο καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της εγκατάστασης.
Ευχαριστούμε θερμά τους δημοσιογράφους που κάλυψαν και ανέδειξαν την εκδήλωση και φυσικά όλους όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου Ληξουρίου και ενίσχυσαν με το χειροκρότημά τους τις προσπάθειες των αθλητών.
Κλείνοντας ευχόμαστε του χρόνου τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ να είναι ακόμα καλύτερα και να εξελιχθούν στο μέλλον ως ένας από τους σημαντικούς διεθνείς αγώνες που θα προβάλλουν την Κεφαλονιά στην Ελλάδα και στον κόσμο, συμβάλλοντας όχι μόνο στην αθλητική, αλλά και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.
Βίντεο ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου