Δευτέρα, Μαΐου 14

Αφιέρωμα στον πρωταθλητή Α' κατηγορίας 2017-2018 Α.Ο. Εικοσιμίας (Δηλώσεις)

Ο Α.Ο. Εικοσιμίας, όπως είναι γνωστό είναι ο φετινός πρωταθλητής Α’ κατηγορίας και η ομάδα που θα πάρει τη θέση του Παλληξουριακού στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ένας τίτλος που ήρθε τελευταία στιγμή και θα λέγαμε με έναν αγωνιώδη τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει το τοπικό ποδόσφαιρο στο παρελθόν, αφού αυτή η επιτυχία ήρθε στο φινάλε, μετά την ισοπαλία των Πρόννων με τα Διλινάτα στα Τζαννάτα.
Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να μην ήταν ποιοτικό όπως παλαιότερα και εδώ υπάρχουν πολλές δικαιολογίες με πρώτη και βασικότερη η έλλειψη γηπεδικών υποδομών, όμως από άποψη αγωνίας, λογικά πρέπει να ήταν ένα τα καλύτερα στον τομέα αυτό, όλων των εποχών.
Και η Εικοσιμία πρωταθλήτρια! Αλήθεια ποιος το περίμενε εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τον κόουτς, όταν σε όλο το πρωτάθλημα και στην κανονική περίοδο το «καράβι» δεν.... τσούλαγε, όταν η ομάδα έπαιρνε δύσκολα νίκες, ήταν πρωταθλήτρια στις ισοπαλίες και αγωνιζόταν με "δέκα";
Διοίκηση, εκτός ενός δυο προσώπων, δεν υπήρχε να στηρίξει τις προσπάθειες των παιδιών και όπως είπε πολύ εύστοχα ο κόουτς σε δηλώσεις του πριν τα playoffs…. «οι παίκτες της ομάδας κυβέρνησαν το καράβι σχεδόν μόνοι τους».
Τελικά μήπως ήταν ένα μικρό θαύμα;… Εγώ προσωπικά που γνωρίζω πράγματα και πρόσωπα σε αυτή την ομάδα δεν θα το έλεγα, αφού γνώριζα την "κάψα" και την πίστη αυτών των παιδιών. Ήταν σίγουρο ότι σαν γνήσιοι "πολεμιστές"  θα το πάλευαν μέχρι τέλους, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και η πίστη στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό στοιχείο για επιτυχίες. Στο τέλος φυσικά δικαιώθηκαν!
Η Εικοσιμία είναι μια έμπειρη ομάδα και το αποδεικνύει με την αδιάκοπη παρουσία της στα playoffs από το 2010 και μετά, όπου μάλιστα στα τρία τελευταία χρόνια το έχει.... σηκώσει δυο φορές και συνολικά τρεις στην ιστορία της.
Μια ομάδα με σταθερές αξίες. Μια ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται την όποια κατάσταση άριστα, έστω και αν το τόπι είναι «καυτό».
Μια ομάδα πραγματικά οικογένεια που ο ένας παίζει για τον άλλον και όλοι μαζί για την ομάδα.
Τα προβλήματα απουσιών, τραυματισμών, τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και η έλλειψη μικρού στην αρχή που η ομάδα αγωνιζόταν με «10», δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδια, μπροστά στη «δίψα» των παικτών της για διάκριση και τον τίτλο.
Και το απέδειξαν! Κατακτώντας το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!
Οι «κυανόλευκοι» από τη Λειβαθώ στην κανονική περίοδο και στα 14 παιχνίδια που έδωσαν, είχαν απολογισμό 6 νίκες, 6 ισοπαλίες, 2 ήττες, τερμάτισαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας με 24 βαθμούς.
Έτσι πήγαν με μειονέκτημα στα playoffs και μόλις με +1, έναντι των +4 των Διλινάτων και +2 των Πρόννων.
Στη σειρά απέδειξε ότι είναι ομάδα φτιαγμένη από σκληρό μέταλλο και με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στη σειρά και στα 6 παιχνίδια που έδωσε, πέτυχε έναν μικρό άθλο τερματίζοντας 1η και πρωταθλήτρια!
Σίγουρα και κατά γενική ομολογία, ήταν η καλύτερη ομάδα στη σειρά έπιαξε όμορφο ποδόσφαιρο, έχοντας μια συνεχή και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία και οπωσδήποτε η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν δίκαιη στο τέλος.
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη νέα περίοδο και τη συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Μια κατηγορία πολύ δύσκολη και ποιοτική και για αυτό πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις, ώστε το… ταξίδι μιας νέας εποχής και μιας μεγάλης πρόκλησης που τις ανοίγεται να στεφθεί με επιτυχία. Ο Παλληξουριακός φέτος έδειξε σε όλους τον δρόμο… Απλά κάποια πράγματα χρειάζονται παραπάνω.
Ας δούμε παρακάτω κάποια στοιχεία από τη φετινή παρουσία της ομάδας της Λειβαθούς στη φετινή της πορεία:
Αποτελέσματα κανονικής περιόδου
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
1 - 1
2.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Σάμης
1 - 1
3.
Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Εικοσιμίας
2 - 0
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
0 - 0
5.
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Εικοσιμίας
0 - 1
6.
Α.Σ. Ομαλά – Α.Ο. Εικοσιμίας
0 - 4
7.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Διλινάτα
1 - 2
8.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς – Α.Ο. Εικοσιμίας
0 - 3
9.
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Εικοσιμίας
1 - 1
10.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο Πρόννοι
1 - 1
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης – Α.Ο. Εικοσιμίας
0 - 2
12.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Φωκάτα
1 - 0
13
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Σ. Ομαλά
5 - 2
14
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Εικοσιμίας
1 - 1
            
Τελική βαθμολογία κανονικής περιόδου
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Α.Ο. Διλινάτα
14
10
3
1
38 - 10
33
2.
Α.Ο. Πρόννοι
14
9
4
1
28 - 10
31
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
14
6
6
2
20 - 09
24
4.
Α.Ο. Φωκάτα
14
7
1
6
20 - 11
22
5.
Α.Ο. Σάμης
14
4
4
6
18 - 18
16
6.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
14
4
3
7
23 - 24
15
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
14
3
4
7
07 - 17
13
8.
Α.Σ. Ομαλά
14
0
1
13
06 - 61
01
            
Αποτελέσματα playoffs
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Πρόννοι
1 - 0
2.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Διλινάτα
0 - 0
3.
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Εικοσιμίας
1 - 3
4.
Α.Ο Πρόννοι – Α.Ο. Εικοσιμίας
2 - 1
5.
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο  Εικοσιμίας
2 - 3
6.
Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Φωκάτα
4 - 1
            
Τελική βαθμολογία playoffs
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Α.Ο. Εικοσιμίας
6
4
1
1
13 - 7
14
2.
Α.Ο. Διλινάτα
6
2
3
1
9 - 6
13
3.
Α.Ο. Πρόννοι
6
3
2
1
11 - 6
13
4.
Α.Ο. Φωκάτα
6
0
0
6
2 - 16
00
             
Δηλώσεις
Δημ. Ζησιμάτος (προπονητής)
«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το Σύλλογο, καθώς κληθήκαμε να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή, με πολλά νέα πρόσωπα.
Στην πορεία αντιμετωπίσαμε τρομερά προβλήματα με απουσίες σημαντικών παικτών και με τη συμμετοχή του μικρού στην ενδεκάδα λόγω τραυματισμών.
Είχαμε όμως το μέταλλο σαν ομάδα να παίξουμε ο ένας για τον άλλον, να βρούμε μια αγωνιστική ταυτότητα και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην κρίσιμη διαδικασία των play off.
Είναι ο πέμπτος τίτλος για την ομάδα σε 10 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό.
Το κατόρθωμα αυτό είναι έργο αποκλειστικά των παικτών, αυτά τα παιδιά όμως χρειάζονται στήριξη από την τοπική κοινωνία όλης της Κεφαλονιάς πλέον, για να εκπροσωπήσουν το νησί μας.
Η προσπάθεια πρέπει να γίνει και θα γίνει και ελπίζουμε να βρεθούν οι πόροι που θα οδηγήσουν την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες».
Σπ. Αποστολάτος (αρχηγός)
«Η Εικοσιμία είναι ξανά πρωταθλήτρια. Το τρίτο πρωτάθλημα τα τελευταία επτά χρόνια. Μία τρελή χρονιά για εμάς έφτασε στο τέλος της.
Ξεκινήσαμε τον πρώτο γύρο φτιάχνοντας μία ομάδα σχεδόν από την αρχή, η οποία αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν όλους τους αγώνες μέχρι τα Χριστούγεννα με 10 παίκτες διότι είχαν τραυματιστεί οι "μικροί".
Στη συνέχεια, τραυματισμοί και ατυχίες δεν μας άφησαν να παρουσιάσουμε το γνωστό καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Όμως με επιμονή και υπομονή και κυρίως με την υπερπροσπάθεια του προπονητή μας που στην κυριολεξία τα έκανε όλα φέτος, προσπαθήσαμε στον δεύτερο γύρο να διορθώσουμε την εικόνα μας και να ετοιμαστεί η ομάδα για τα playoff.
Εκεί λοιπόν θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη (ίσως και η πιο τυχερή-κάτι μας χρωστούσε η τύχη από όλη την χρονιά) ομάδα και δικαίως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, χωρίς βέβαια να μειώνω σε καμία περίπτωση την προσπάθεια των Διλινάτων και των Πρόννων.
Όμως θέλω να πω με την ευκαιρία που μου δίνεται ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή και τους συμπαίκτες μου που με τόσο αντίξοες συνθήκες καταφέραμε κάτι που αν ζούσατε την ομάδα εκ των έσω θα σας φαινόταν πραγματικά ακατόρθωτο.
Χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς ουσιαστικούς πόρους, πραγματικά με το μεράκι και την θέληση τη δική μας. Αφήνοντας αυτά στο παρελθόν και κοιτώντας το μέλλον η Γ' Εθνική είναι μία τεράστια πρόκληση. Έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης και αυτήν την στιγμή γίνονται προσπάθειες ώστε η ομάδα να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και το νησί να εκπροσωπηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το γήπεδο στο Αργοστόλι μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο, όμως η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική. Όπως εμείς πρώτοι πέρυσι είχαμε εκφράσει την άποψη ότι ο Παλληξουριακός πρέπει να στηριχθεί από όλες τις ομάδες, έτσι τώρα πρέπει να βοηθηθούμε κι εμείς. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιο νέο για την έκβαση αυτής της προσπάθειας».
Κ. Κουμαριώτης (ποδοσφαιριστής)
«Σίγουρα η πιο περίεργη χρονιά της ομάδας μας, αλλά και μια από τις πιο δύσκολες.
Ξεκινήσαμε με ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ με πολλές νέες προσθήκες, με άλλες σκέψεις αλλά με τον ίδιο σκοπό, σωστό ποδόσφαιρο και όσο πιο ψηλά γίνεται.
Μας αμφισβήτησαν πολλοί λόγω κακών αποτελεσμάτων, παίζαμε με 10, συνεχείς τραυματισμούς και από τον Νοέμβρη και μετά χωρίς διοίκηση.
Ένας ήταν αυτός που μας πίστεψε και μας έφτασε στο ψηλότερο σκαλί και δεν είναι άλλος από τον προπονητή μας που πραγματικά φέτος έκανε τα πάντα μόνος του.
Στη σειρά των playoff, πιστεύω παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.
Τα τελευταία 5 λεπτά μετά την λήξη του τελευταίου αγώνα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου.
Το κεφάλαιο Γ’ Εθνική σίγουρα είναι πρόκληση για πολλούς λόγους. Το αν γίνει το βήμα παραπάνω όμως θέλει σκέψη από μεριά «διοίκησης» και σίγουρα πολύ μεγάλη βοήθεια από την τοπική μας κοινωνία.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και η Κεφαλλονιά να έχει ξανά για δεύτερη συνεχή χρονιά ομάδα στο μεγάλο πρωτάθλημα».
Χρ. Φωκάς (ποδοσφαιριστής)
«Μια ακόμη χρόνια έλαβε τέλος, μια τρελή χρόνια για εμάς όπως κατά καιρούς έχουμε πει όλοι!
Ξεκίνησε με αρκετούς νέους παίκτες στην ομάδα και μας πήρε λίγο καιρό μέχρι να συνηθίσουμε τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με αρκετές ατυχίες σε όλο τον πρώτο γύρο που εκεί πιστεύω χάσαμε λίγο έδαφος για τις δυο πρώτες θέσεις!
Τα πράγματα σταδιακά από τον Ιανουάριο και μετά άρχισαν να βελτιώνονται, καταφέραμε να γίνουμε παρέα, να αποδίδουμε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο και να ανταμειφτούμε με τον τίτλο του πρωταθλητή!
Όσο για το μέλλον ελπίζω η προσπάθεια που κάνει η ομάδα να αποδώσει καρπούς και να πάει το ταξίδι στην Γ’ εθνική, είναι καλό για όλο το νησί και πρέπει να βοηθήσουν όλοι για αυτό»!
Αλ. Πολλάτος (ποδοσφαιριστής)
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μου με πολλές απουσίες και με 10 παίκτες για έναν ολόκληρο γύρο που μας έφεραν πολύ πίσω στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος που δεν πιστεύω πως μας άξιζε σαν ομάδα.
Παρ' όλα αυτά στα μπαράζ ανασυνταχτήκαμε και χωρίς απουσίες, ευτυχώς βάλαμε τα δυνατά μας, παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες των μπαράζ, μαζέψαμε τους περισσότερους βαθμούς και δίκαια είμαστε πρωταθλητές Κεφαλονιάς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου για τα 3 χρόνια που είμαι μαζί τους και έχουμε καταφέρει να πάρουμε 2 φορές το πρωτάθλημα.
Τώρα για την άνοδο μας στην Γ' Εθνική ελπίζω να βοηθήσουν όλοι οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας και να βοηθήσει και αυτός όσο μπορεί για να δούμε στο ανακατασκευασμένο γήπεδο του Αργοστολίου μια αξιοπρεπή ομάδα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας».
Αντ. Κορσιάνος (ποδοσφαιριστής)
«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για εμάς η φετινή. Το αρχικό μας ξεκίνημα δεν προδίκαζε ότι επακολούθησε στο τέλος.
Με πολλά προβλήματα τραυματισμών και η έλλειψη μικρού στο βασικό σχήμα στην αρχή, χωρίς την στήριξη όσων θα έπρεπε, όλα φαινόταν δύσκολα. Τα αποτελέσματα δεν έρχονταν όπως τις προηγούμενες χρονιές και αυτό έφερε, δικαιολογημένα για μένα, μια αμφισβήτηση για την ομάδα και τους στόχους της.
Όμως ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα αποτύχουμε πιστεύαμε στις δυνατότητες και ελπίζαμε ότι θα έρθουν οι καλές ημέρες και δικαιωθήκαμε. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί αυτή η ομάδα, είμαστε πλέον μια οικογένεια, γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας και με την ενίσχυση των νέων παιδιών στην ομάδα τα καταφέραμε.
Καταφέραμε να δηλώσουμε παρόν εκεί που χρειάστηκε, δηλαδή στα playoffs, να παίξουμε κατά γενική ομολογία, σε αυτή τη σειρά, το καλύτερο ποδόσφαιρο και με την πίστη που μας διακρίνει πήραμε τον τρίτο τίτλο της ιστορίας μας, δεύτερο στα τρία τελευταία χρόνια! Σίγουρα δεν ήταν εύκολο αυτό που καταφέραμε, όμως όπως είπα παραπάνω χρειάζεται πίστη και προσπάθεια το ποδόσφαιρο και αυτά θεωρώ ότι τα είχαμε.
Τίποτε δε σου χαρίζεται.
Άλλωστε τα παραπάνω είναι στοιχεία μιας ομάδας που αγωνίζεται συνεχώς από το 2010 στα playoffs!
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου για αυτήν τη μεγάλη επιτυχία.
Επίσης όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα αυτές που έπαιξαν στα playoffs για την πολύ καλή παρουσία και το αγωνιστικό τους ήθος.
Τέλος όσον αφορά τη συμμετοχή μας, ιστορικά για πρώτη φορά, στη Γ’ Εθνική κατηγορία, όλοι ελπίζουμε να κάνουμε το ταξίδι μας ξεχωριστό. Αυτό όμως χρειάζεται κόπους και θυσίες, αφού μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο απαιτείται η βοήθεια όλων και ιδιαίτερα των τοπικών φορέων. Όλη η Κεφαλονιά πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα και να την δει σαν εκπρόσωπο του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, συνεχίζοντας την προσπάθεια του Παλληξουριακού.
Καλό καλοκαίρι να έχουμε με υγεία πάνω από όλα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου