Παρασκευή, Μαΐου 25

Νάτοι - Νάτοι οι πρωταθλητές.... Αφιέρωμα στον πρωταθλητή Β' κατηγορίας Οδυσσέα Ιθάκης


Περαστική ήταν τελικά από την Β’ κατηγορία η ομάδα του Σταυρού ο Οδυσσέας, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι για αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία.
Έτσι μετά από ένα χρόνο περιπέτειας στη «μικρή» κατηγορία του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου επιστρέφει σαν πρωταθλήτρια στην Α’, μετά τη δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπου και θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν και μάλιστα όπως αναμένεται στο δικό της «σπίτι», στο Δημοτικό Βορείου Ιθάκης στο Σταυρό.
Η «κιτρινόμαυρη» ομάδα του Σπ. Ζερβού παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό και σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο, θα λέγαμε ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και φάνηκε ακόμη περισσότερο δυνατή, όταν χρειάστηκε, εκτός από την άνοδο να διεκδικήσει και τον τίτλο στα playoffs.
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε στη 2η θέση της τελικής κατάταξης πίσω από την Εύγερο και πήγε στην τελική φάση με +2 βαθμούς.
Εκεί με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα πήρε τη διαφορά που χρειάζονταν από την αρχή και στη συνέχεια την διατήρησε, όπως και το αήττητο, με τον καλύτερο τρόπο.
Να αναφέρουμε ότι η ομάδα από τη Βόρεια Ιθάκη διαθέτει και τον έναν εκ των δυο πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος τον Παν. Κουτσουβέλη, ο οποίος πέτυχε στην κανονική διάρκεια 16 γκολ!
Διακρίθηκαν περισσότερο η «σημαία» της Ν. Προσαλέντης, ο πολύπειρος Χ. Λαμπρόπουλος, ο Φ. Φατούρος και ο Σέλα από την παλιά φουρνιά, αλλά και οι Π. Κουτσουβέλης, Ρενάτο, Βλησμάς, Βλασσόπουλος, όπως και τα νέα παιδιά της ομάδας που έδειξαν να είναι το μέλλον της.
Φυσικά σπουδαία και η προσφορά του Αγγ. Κοσμά που από τον περασμένο Γενάρη ανήκει στην ομάδα με την συνεισφορά του στο νοικοκύρεμα της στη μεσαία γραμμή να είναι πάρα πολύ μεγάλο σε κάθε παιχνίδι.
Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε τη βοήθεια του Κ. Κουτσουβέλη γενικού αρχηγού - βοηθού προπονητή του Οδυσσέα στην ομάδα, όταν απουσίασε για οικογενειακούς λόγους ο προπονητής της Σπ. Ζερβός.
Έτσι το Θιάκι από την επόμενη περίοδο θα εκπροσωπείται στην Α' κατηγορία και πάλι με δυο ομάδες!
        
Ας δούμε παρακάτω κάποια στοιχεία από την παρουσία της ομάδας της Βόρειας Ιθάκης στη φετινή της πορεία:
Αποτελέσματα κανονικής περιόδου
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. Εύγερος – Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
2 - 0
2.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
0 - 4
3.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
0 - 7
4.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
5 - 1
5.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Α.Ο. Ερύσσου
4 - 1
6.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
4 - 3
7.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Π.Α.Ο. Εύγερος
2 - 1
8.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
2 - 1
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
3 – 0 α.α.
10.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
1 - 5
11.
Α.Ο. Ερύσσου - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
0 - 2
12.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Α.Π.Σ. Πυλαριακός
1 - 0
         
Τελική βαθμολογία κανονικής περιόδου
α/α
Ομάδες
Αγών.
Ν.
Ι.
Η.
Γκολ
Βαθμ.
1.
Π.Α.Ο. Εύγερος
12
10
1
1
44 - 07
31
2.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
12
10
0
2
38 - 11
30
3.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
12
8
1
3
47 - 16
25
4.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
12
6
0
6
22 - 27
18
5.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
12
3
1
8
15 - 32
10
6.
Α.Ο. Ερύσσου
12
3
1
8
21 - 25
10
7.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
12
0
0
12
04 - 73
-3
        
Αποτελέσματα playoffs
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
0 - 1
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
1 - 1
3.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
1 - 0
4.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Π.Α.Ο. Εύγερος
2 - 2
5.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
0 - 0
6.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
1 - 3
        
Τελική βαθμολογία playoffs
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
6
3
3
0
08 - 04
14
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος 
6
2
2
2
11 - 10
12
3.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
6
1
4
1
10 - 08
08
4.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
6
1
1
4
08 - 15
04
         
Δηλώσεις
Σπ. Ζερβός (προπονητής)
«Φτάσαμε στο θρίαμβο με πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθαρό μυαλό και με σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους μας και το άθλημα.
Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση καθώς μετά το όνειρο της ανακατασκευής του γηπέδου μας, που γίνεται αληθινό από το Δήμαρχο μας, το Διονύση μας, έρχονται νέες φαντασίες που θα γίνουν πραγματικότητες.
Οι παίκτες μας με κατάθεση ψυχής, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο Οδυσσέας είναι πηγή και έμπνευση ζωής.
Μπράβο σε όλους!! Νάτοι Νάτοι οι πρωταθλητές!!!!»
Κ. Κουτσουβέλης (Γεν. Αρχηγός - Βοηθός Προπονητή)
«Κατ’ αρχήν να συγχαρώ όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα όπου με μεγάλο κόπο και θυσίες έκαναν την Βόρεια Ιθάκη να πανηγυρίσει τον φετινό τίτλο της Β’ κατηγορίας και παράλληλα την επάνοδο του Οδυσσέα εκεί που θεωρώ ότι αντικειμενικά του αξίζει.
Περισσότερο όμως να συγχαρώ τα νέα παιδιά της ομάδας τα οποία βοήθησαν τόσο πολύ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πιστεύω ότι με σωστό σχεδιασμό, σοβαρότητα και υπομονή θα δημιουργήσουμε την ομάδα της επόμενης χρονιάς, η οποία όχι απλά θα αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία, αλλά να διεκδικήσει και το κάτι παραπάνω.
Φυσικά και το νέο γήπεδο αναμένεται να μας βοηθήσει σε αυτό.

Τέλος να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι».
Ν. Προσαλέντης (αρχηγός)
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί από πέρυσι όταν υποβιβαστηκαμε, είχαμε θέσει ώς στόχο τον τίτλο και τα καταφέραμε δημιουργώντας μια καλή ομάδα.
Είχαμε και ένα πολύ καλό υλικό φέτος, αυτή την τέλεια συνύπαρξη νέων και παλιών που μας οδήγησε στην κορυφή και στην Α’ κατηγορία του τοπικού πόδοσφαίρου.
Μάλιστα αυτός ο τίτλος έρχεται τώρα που θα έχουμε και το καινούργιο μας γήπεδο.
Είναι η τρίτη φορά που παίρνω τον τίτλο του πρωταθλητή με τον Οδυσσέα, με το τελευταίο είναι είναι το πιο ωραίο, το πιο ζωντανό μιας και αυτή την φορά έχω συμπαίκτη και τον γιο μου, τον Γιώργο!
Επίσης, χαίρομαι πολύ που τα νέα παιδιά είναι ήδη βασικοί και σημαντικοί παίκτες στην ομάδα μας.
Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την μεγάλη επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι στην Α’ κατηγορία ήρθαμε για να μείνουμε.
Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία».
Φ. Φατούρος (ποδοσφαιριστής)
«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε τον φετινό τίτλο. Επίσης το ότι είμαστε ακόμα μαζί οι παλιοί Ν. Προσαλέντης, εγώ και Μουράγι, ενώ από την άλλη, βλέπουμε τα παιδιά μας να συνυπάρχουν στην μικρή ομάδα.
Επίσης, πολλά από τα νέα παιδιά που είχαν ξεκινήσει από πέρυσι, φέτος ήταν όχι απλά βασικοί αλλά και αναντικατάστατοι σε αυτήν μας την πορεία.
Αν προσθέσεις εδώ και το γεγονός ότι ο τίτλος ήρθε μαζί με το καινούργιο γήπεδο, τότε ναι, η χαρά είναι ακόμη μεγαλύτερη! 
Με την ευκαιρία θα πω και ένα μικρό παράπονο μιας και θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια τελετή προς τιμή του Οδυσσέα και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά. Τουλάχιστον, κάποιος από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. να βρισκόταν στο γήπεδο και να μας συγχαρεί, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε στο τελευταίο μας παιχνίδι.
Με την ευκαιρία να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου και τα νέα παιδιά της ομάδας που αποτελούν το μέλλον της.
Να είμαστε όλοι καλά να έχουμε υγεία και να προχωράμε για το κάτι παραπάνω».
Π. Κουτσουβέλης (1ος σκόρερ)
«Ολοκληρώθηκε μια χρονιά επιτυχημένη για εμάς, αφού καταφέραμε να φέρουμε σε αίσιο πέρας και τους δυο μας στόχους.
Την επάνοδο μας στη πρώτη κατηγορία και τη κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη κανονική περίοδο και δείξαμε χαρακτήρα, ομοιογένεια και σοβαρότητα στα playoff με αποτέλεσμα ο Οδυσσέας να βρεθεί ξανά εκεί που του αξίζει!
Εύχομαι κάλο καλοκαίρι σε όλους με υγεία και τύχη».
Α. Μουράγι (τερματοφύλακας)
«Είμαι ευτυχισμένος που καταφέραμε αμέσως την επάνοδο μας στην Α’ κατηγορία, αλλά και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Το μεγάλο μας κέρδος ήταν ότι τα νέα μας παιδιά ήταν πρωταγωνιστές σε ένα δύσκολο και εξ ίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Όταν είχα ξεκινήσει να αγωνίζομαι με τον Οδυσσέα, οι γονείς τους δεν είχαν παντρευτεί καν και για να καταλάβετε πόσο σημαντικοί ήταν, ο Μετσάνι μας έδωσε τη νίκη στον πρώτο ματς των playoffs στα Φαρακλάτα εναντίον της Ευγέρου και ο μικρός Γ. Προσαλέντης, συμπαίκτης με τον πατέρα του, σιγούρεψε τον τίτλο στο τελευταίο ματς στης Κεραμιές με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς!
Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε μια ηλικία 50 ετών τα καταφέρνω μια χαρά όταν η ομάδα με χρειάζεται, ενώ ο γιος μου είναι φιλαράκι με τον γιο του Προσαλέντη και του κολλητού μου, του Ντίνι (Φατουρος).
Δεν με εκφράζει η Β’ Κατηγορία, αλλά οποιοσδήποτε τίτλος και να ήταν, αν θα μου έλεγαν ότι θα τον κάναμε δικό μας, με συμπαίκτες τους, Χάρη, Άγγελο, Μπάμπη, Μητσούρα, Cela, Μούκο, Παναγιώτη, Bisha και περισσότερο με τους παλιούς μου συμπαίκτες Ν. Προσαλέντη και Φατούρο, θα ήμουν περισσότερο ευτυχισμένος.
Για αυτούς τους λόγους ναι, νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση!
Μεγάλο μας παράπονο ότι κάποιοι αδιαφόρησαν για μας καιενώ είχαν έρθει τόσοι πιτσιρικάδες από την Ιθάκη κδεν βρισκόταν κάποιος επίσημος από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. να μας πει συγχαρητήρια, ενώ αντίθετα ήταν είναι παρόν στη Σάμη λίγο αργότερα για έβα ματς που απλώς θα καθόριζε την δεύτερη θέση... Δεν ξέρω! Αυτό το γεγονός μας έχει αφήσει μια πικρία»!
Α. Κοσμάς (ποδοσφαιριστής)
«Ο στόχος της ομάδας επετεύχθη απόλυτα. Εγώ πήγα στη μισά της σεζόν με την προτροπή ενός πολύ καλού μου φίλου από τη Πάτρα, του Χάρη Λαμπρόπουλου.
Όλοι στην ομάδα, συμπαίκτες και προπονητής με αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή και με έκαναν να αισθανθώ σαν να είμαι από καιρό σε αυτή.
Το πολύ ωραίο κλίμα που επικρατούσε με βοήθησε να παίξω καλό ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο που μου ανατέθηκε στην ομάδα, όπου με τη βοήθεια των συμπαικτών μου καταφέραμε όχι μόνο την άνοδο αλλά και την κατάκτηση του τίτλου, που θεωρώ ότι αξίζαμε.
Τέλος να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους και να έχουμε υγεία πάνω από όλα».
Β. Μήτσουρας (ποδοσφαιριστής)
«Μετά από μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά είμαστε στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίζουμε την άνοδο μας μαζί με την κατάκτηση του τίτλου.
Για μας πρόκειται για ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα, καθώς αποδείχθηκε πως όποιες δυσκολίες προέκυψαν μέσα στη σεζόν, καταφέραμε να βρούμε λύσεις και ο καθένας να βοηθήσει την ομάδα με τον τρόπο του.
Το μεγαλύτερο έπαθλο για μας όμως, είναι η δημιουργία του καινούριου γηπέδου στο χωριό! Είμαστε όλοι ανυπόμονοι να δούμε το όνειρο μας να γίνεται πραγματικότητα. Κάναμε χρόνια υπομονή, πραγματικά ματώσαμε και ήρθε επιτέλους η ώρα, τα παιδιά αυτής της ομάδας να αθληθούν σε ένα αξιοπρεπές γήπεδο και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.
Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός που θα φέρει χαμόγελα και υγεία σε όλη την κοινωνία και περισσότερο στα παιδιά μας, που είναι πολλά και έτοιμα να γράψουν τη νέα σελίδα του συλλόγου.
Το μέλλον λοιπόν προβλέπεται ενδιαφέρον και θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι νέες γενιές να αθλούνται με αξιοπρέπεια και πάνω απ' όλα υγεία.
Ένα μεγάλο μπράβο θέλω να πω σε όσους/ες συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία, να ευχηθώ τα καλύτερα σε συμπαίκτες και στον προπονητή μας, που φέτος έγινε μπαμπάς και τέλος καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή σ' ένα απ' τα καλύτερα παιδιά της ομάδας το Γιώργο το Λεκατσά, που ένας τραυματισμός στο τέλος της σεζόν, δεν τον άφησε να αγωνιστεί μαζί μας στα playoffs.
Υγεία και καλό καλοκαίρι σε όλους»!
Γ. Βλασσόπουλος (ποδοσφαιριστής)
«Αρχικά θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου και να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το δύσκολο έργο που είχε φέτος η ομάδα μου.
Ο στόχος της ομάδας όπως γνωρίζεται ήταν διπλός, όπως φάνηκε και με το τελικό αποτέλεσμα.
Ο ένας φυσικά ήταν να ανέβουμε στη «μεγάλη» κατηγορία και ο δεύτερος να τερματίσουμε πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα για πάρουμε στα χέρια μας αυτό το σπουδαίο έπαθλο, που δεν είναι άλλο από κύπελλο του πρωταθλητή στη Β’ κατηγορία!
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα, έναν προς έναν μέσα από την καρδιά μου, για αυτά που μου προσέφεραν και με αγκάλιασαν με τέτοιο τρόπο που με έκαναν να νιώθω ότι πλέον είμαι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης «οικογένειας» του Οδυσσέα»!
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου