Τρίτη, Μαρτίου 5

Η pregame της 14ης εξ' αναβολής αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται την Τετάρτη 6/3/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της εξ αναβολής 14ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν τα 3 από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια πολύ κρίσιμα και μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες της κορυφής και της 4αδας, όσο και αυτές που "μάχονται" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη, πρωί - απόγευμα, σε Σταυρό – Ενωσιακό και Καραβόμυλο, ενώ το τελευταίο μεταξύ Προόδου Ιθάκης – Φωκάτων την μεθεπόμενη Τετάρτη 13-3-2019 στο Βαθύ.
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, ανοίγει την Τετάρτη στον Σταυρό της Ιθάκης, όπου ο ουραγός του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας, Οδυσσέας Ιθάκης, σε ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας Α.Ο. Διλινάτων. Οι δύο ομάδες θέλουν μόνο νίκη για τους δικούς τους λόγους και είναι αποφασισμένες να παλέψουν για αυτή.
Η συνέχεια της αγωνιστικής μεταφέρεται το απόγευμα, όπου στις 3 στον Καραβόμυλο, η Σάμη σε ένα κομβικό για την πορεία της παιχνίδι θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Τέλος, την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι η Εύγερος, μετά την «ψυχρολουσία» του Ληξουρίου, φιλοξενεί τους ανεβασμένους αγωνιστικά Πρόννους.
Ένα παιχνίδι που μπορεί το αποτέλεσμα του να  ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα όσον αφορά την 4αδα και ξεχωριστά τους στόχους των δύο ομάδων στη συνέχεια.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Παλληξουριακός.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ δεν είχαν ανακοινωθεί οι διαιτητές των αγώνων από την διοργανώτρια!!!
            
Τετάρτη 6/3/2019
Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής ανοίγει στην Ιθάκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Σταυρού, όπου ο τοπικός Οδυσσέας φιλοξενεί, τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας Α.Ο. Διλινάτων, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.
Οι γηπεδούχοι, θέλουν το τρίποντο που θα τους δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα και πίστη ότι μπορούν να καταφέρουν την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία και την επόμενη χρονιά.
Οι φιλοξενούμενοι, με την ψυχολογία να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά τη νίκη με 4-1 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, δεν έχουν άλλη επιλογή από τη νίκη και το τρίποντο στη Βόρεια Ιθάκη, μιας και ο στόχος τους πλέον, στρέφεται μόνο στο πρωτάθλημα και στην πρωτιά της κανονικής του διάρκεια.
Μπορεί οι γηπεδούχοι να βρίσκονται ουραγοί στην Α’ κατηγορία, μπορεί να έχουν μια μόνο νίκη μέχρι τώρα, όμως από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι τους είναι ένας τελικός και κάθε βαθμός «χρυσάφι»!
Άλλωστε, δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να διαλέγουν αντιπάλους για βαθμολογική συγκομιδή. Και φυσικά μια τέτοια εξέλιξη επί της 2ης στον βαθμολογικό πίνακα ομάδας, τα οφέλη θα είναι πολλά, τόσο στην ψυχολογία, όσο και στον πίνακα!
Από την άλλη, η ομάδα του «μεγάλου χωριού», ταξιδεύει στην Ιθάκη με μοναδικό στόχο τη διατήρηση του αήττητου με μια νέα νίκη που πλέον γίνεται μονόδρομος, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το ρεπό του πρωτοπόρου Παλληξουριακού και να τον πιάσει στην κορυφή.
Οι «κιτρινόμαυροι», με μόλις 5 βαθμούς συγκομιδή (1 μόλις νίκη – 2 ισοπαλίες και 9 ήττες), βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα, μετά από 12 αγώνες.
Αντίθετα, η αντίπαλοι τους, επίσης σε 12 παιχνίδια βρίσκονται αήττητοι στη δεύτερη θέση με 32 βαθμούς (10 νίκες - 2 ισοπαλίες και 0 ήττες).
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι.
Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσει ο Κ. Τζωρτζάτος που είναι τιμωρημένος.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Τα Διλινάτα είχαν επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ 3-0.
            
Συνέχεια της 14ης αγωνιστικής το απόγευμα στις 3, με το παιχνίδι στον Καραβόμυλο, μεταξύ Σάμης – Εθνικού Κεφαλονιάς.
Ένα σημαντικό και εδώ παιχνίδι για τις δυο ομάδες και ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, που θέλουν να διπλασιάσουν τις φετινές τους επιτυχίες απέναντι στην ομάδα του Ληξουριού.
Για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, μετά την εκτός έδρας ήττα τους την προηγούμενη αγωνιστική στις Κεραμειέςτο συγκεκριμένο παιχνίδι κρίνεται κομβικό, αφού με μια πιθανή νίκη θα έχει πολλές πιθανότητες, ακόμη και για την 3η θέση, ιδιαίτερα αν το αποτέλεσμα του Ενωσιακού, μεταξύ Ευγέρου - Πρόννων τους ... κάτσει καλά.
Από την άλλη, αυτή του Νικόλα Κουρούκλη, τον τελευταίο καιρό δεν τα πάει και πολύ καλά, με αποτέλεσμα να έχει μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά.
Έτσι, το παιχνίδι του Σαββάτου στον Καραβόμυλο, ίσως μια νίκη τις δώσει κάποιες πιθανότητες, προκειμένου να έχει ελπίδες για 4αδα. Με διαφορετικό αποτέλεσμα το όνειρο φυσιολογικά παίρνει τέλος.
Η Σάμη στα 13 παιχνίδια της μέχρι σήμερα, βρίσκεται στην 4η θέση, με 17 βαθμούς (5 νίκες – 2 ισοπαλίες και 6 ήττες).
Αντίθετα, ο Εθνικός μετά από επίσης 13 αγώνες, βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς (2 νίκες - 5 ισοπαλίες και 6 ήττες).
Προέρχεται και αυτός από μια «άσχημη» εντός έδρας νίκη την περασμένη αγωνιστική από τα Διλινάτα με σκορ 1-4.
Κρίσιμο λοιπόν το παιχνίδι και το περιμένουμε, δυνατό και πολύ αγωνιώδες μέχρι την ολοκλήρωση του.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Η Σάμη είχε αποδράσει από τον Άγιο Αντώνη με μια σπουδαία νίκη και σκορ 2-1.
            
Την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, ανάμεσα στην Εύγερο και τους Πρόννους.
Ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα του θα κρίνει, κατά πολύ την τελική κατάταξη και γενικότερα την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, με μέτρια αγωνιστική κατάσταση και τις τελευταίες της ήττες, ιδιαίτερα αυτή την πολύ βαριά της περασμένης αγωνιστικής στο Ληξούρι, είναι αποφασισμένοι, άλλωστε δεν έχουν και άλλη επιλογή, να χτυπήσουν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και να πάρουν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παλέψουν στη συνέχεια με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν 4αδα.
Η ψυχολογία στους «πορτοκαλί» σίγουρα δεν μπορεί να είναι στα καλά της, μιας και αυτή η "δεκάρα" στοίχισε και «πλήγωσε» πολλούς. Όμως υπάρχει και εγωισμός.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, μετά τον θρίαμβο και την πρόκριση τους στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, την προπερασμένη Τετάρτη, επί της Εικοσιμίας και τη νίκη τους 4-1 επί του Οδυσσέα την περασμένη αγωνιστική, κατεβαίνουν στα Φαρακλάτα με καλή ψυχολογία και μοναδικό στόχο τη νίκη και το τρίποντο που θα τους δώσει ελπίδες να διατηρήσουν το +3 από την Σάμη, παραμένοντας στην διεκδίκηση της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη.
Η ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου, στα 12 μέχρι τώρα παιχνίδια της, έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες και βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς.
Αυτή του Δημ. Κουρκουμέλη, επίσης στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, βρίσκεται στην 3η θέση με 20 βαθμούς.
Έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες ενεργητικό και 4 ήττες παθητικό.
Σίγουρα, η αναγκαιότητα των βαθμών το κάνει ντέρμπι και εμείς έτσι το περιμένουμε. Ένα παιχνίδι γεμάτο δύναμη, πάθος και αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα.
Και οι δύο ομάδες θεωρούμε ότι, είναι ικανές να τα καταφέρουν, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται ανοικτό από την αρχή, μιας και δεν θα συνέφερε κανέναν η ισοπαλία.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 στο γήπεδο των Κεραμειών.
            
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
13
11
2
0
52 - 04
35
2.
Α.Ο. Διλινάτα
12
10
2
0
27 - 02
32
3.
Α.Ο. Πρόννοι
12
6
2
4
22 - 16
20
4.
Α.Ο. Σάμης
13
5
2
6
16 - 23
17
5.
Α.Ο. Φωκάτα
13
5
1
7
17 - 21
16
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
12
3
3
6
15 - 27
12
7.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
13
2
5
6
16 - 26
11
8.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
12
3
1
8
13 - 31
10
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
12
1
2
9
07 - 35
05
            
Η επόμενη (16η) Αγωνιστική
(16-17/3/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Παλληξουριακός
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
3.
Α.Ο. Διλινάτα -  Α.Ο. Πρόννοι
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Α.Ο. Φωκάτα
Ρεπό:Α.Ο. Σάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου